Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

a ile to jest tulipanków ?? jakies mega ilości bedziesz miała na wiosnę u siebie ;-)

Wsadziłam po 5 w 10 koszyków - czyli 50 sztuk i z 10 mi jeszcze zostało - czyli 2kg to ok 60 cebulek :jawdrop:

Czyli jeszcze mam wsadzić 120 czerwonych :rotfl:

6 kg cebulek?:jawdrop::jawdrop: No nie wytrzymamhttp://www.millan.net/minimations/smileys/groooansmileyf.gif:lol2: Fajnie, ze Cie zmobilizowałam, szkoda, ze siebie już nie:rotfl:

Jak już się zacznie to robota leci :cool:

A wsadziłam 50 cebulek i 16 lawend i 3 wrzosy-niestety stworzyłam rabatę przechowalnię......będe przesadzać za rok :bash:

U mnie wszystko leży i kwiczy:bash:

Koniecznie musimy się wziąć za porządki, bo zima zastanie mnie ze zmarzniętymi kwiatami w kwietniku:confused:

Zdążysz :yes: :hug:

Popatrz Aguś spotkałyśmy się w dzień:wiggle::hug:

:yes:

Ja napisałam posta i poleciałam do ogrodu.

I robiłam wszystko z bolącymi plecami :sick:

Rano wsadzając Igora do fotelika w samochodzie naciągnęłam mięśnie w piersiowym ja to mam szczęście :bash: - chodze zgarbiona jak stara babcia - ale taka pozycja nie przeszkadza wsadzać roślin więc ;)........................

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Aguś,

Ja mam Pandorkę i tak jak Adze najbardziej podobają mi się koraliki srebrne w połączeniu ze złotem... :bash:

Mogę zrobić fotkę i ci wrzucić. Też jeszcze całej nie mam, no może tak ciut więcej niż połowę :(

Hej Anulka,

jak miło, ze wpadłaś:wiggle:

Fajnie, że jesteś z pandorowego klubu:rolleyes: Jak już wiesz, jak za zlotem nie bardzo, ale te srebrne też są przeciez cudne.

Z wielka chęcią obejrzę Twoje cudo, jeżeli to nie kłopot:hug:Ja na razie nie bardzo mam się czym chwalić- 3 koraliki:lol2:

Ale zbliża sie gwiazdka, a co za tym idzie prezenty...:rolleyes::rolleyes:

Buziaki:bye:

agawi :hug:

jasnosc, jasnosc, odrobina szalenstwa z szaroscia (tak tyci tyci ;) ) i moze jakis kontarst kolorku w dodatkach :yes: ot tyle co wymyslilam i chce miec :cool:

deska jaka ma byc moj M mi powiedzial. ale ja i moja pamiec w tych sprawach to:bash:

od dzisiaj zaczne zapisywac sobie wszystko na kartce to nie zapomne :lol2:.

Super ,masz wizję Melisko:hug: Będzie dobrze, zobaczysz. NA forum jest tyle doradczyń, że na pewno Ci pomogą:)

Z tym zapisywaniem to nie jest głupi pomysł:rolleyes:

Też masz sporą działkę- jeszcze się nawsadzasz aż Ci się znudzi:lol:

Agus, tez widzialam u MarJel ze ma pandorke....

fajne cacko... chyba mojego poprosze zeby mi tez fundnal, bo nic na reke nie mam, a jest zalegly jeszcze z prezentem na narodziny corci :D

u mnie to takie sa... w PL tez az tyle do wyboru? :jawdrop:

Tak, wiem, że Marta ma, ale ona gdzieś zniknęła bez śladu:bash:

Dzięki za przypomnienie:wiggle:

Jeżeli lubisz bransoletki, to koniecznie namów M. Ja w zeszłym roku się broniłam, ale los chciał, zebym i tak dostała i to nie od lubego:P

Teraz musi się wykazać kupując charmsiki:lol2:

Buziaki wieczorne:bye:

Aga, musimy się umówić na konkretną datę sadzenia cebulowych.

Moje też leżą i czekają na nie wiadomo co.

Jak złożymy zobowiązanie, słowa trzeba będzie dotrzymać ;)

Tolu kochana konieczne się umówmy- będzie raźniej :wiggle:

Tylko koniecznie najpierw się wykuruj, bo bez tego ani rusz:hug:

Wsadziłam po 5 w 10 koszyków - czyli 50 sztuk i z 10 mi jeszcze zostało - czyli 2kg to ok 60 cebulek :jawdrop:

Czyli jeszcze mam wsadzić 120 czerwonych :rotfl:

Jak już się zacznie to robota leci :cool:

A wsadziłam 50 cebulek i 16 lawend i 3 wrzosy-niestety stworzyłam rabatę przechowalnię......będe przesadzać za rok :bash:

Zdążysz :yes: :hug:

:yes:

Ja napisałam posta i poleciałam do ogrodu.

I robiłam wszystko z bolącymi plecami :sick:

Rano wsadzając Igora do fotelika w samochodzie naciągnęłam mięśnie w piersiowym ja to mam szczęście :bash: - chodze zgarbiona jak stara babcia - ale taka pozycja nie przeszkadza wsadzać roślin więc ;)........................

Aguś, jak Ci te całe 6 kg wiosną zakwitnie, to chyba wszyscy oszalejemy z zachwytuhttp://www.millan.net/minimations/smileys/pinkglassesf.gif

Przykro mi z powodu Twoich plecków :confused: Ty to masz pecha :hug:

Aguś nie szalej i nie nadwyrężaj tego dalej- cebulki nie zając.... zdrowie najważniejsze:)

Ja w ten weekend chyba niczego nie dotknę, bo znowu mamy spotkania... :rolleyes:

A czy Ty sie wybierasz na zlocik?

Dobrej nocki :hug:

Agawi :bye: wdzięczna będe za namiary na krawcową , jeśli można zamawiać u niej szycie mailowo.

Czy mogłabys mi wysłac foto waszych zasłon sypialnianych? bo chyba wykasowane masz zdjęcia?

pozdrawiam

Hej Franiu,

bardzo proszę, zaraz skrobnę Ci privka:) Tak, można u niej zamawiać telefonicznie-mailowo.

Babka jest mega profesjonalna, a za jakość ręczę Ci ja.:wiggle:

Postaram się poszukać jakaś fotkę zasłon sypialni lub zrobić nową. Tak, niestety usunęłam większość zdjęć z galerii, bo potem plączą się po calej sieci:bash:

Czy mogłabys mi wysłac foto waszych zasłon sypialnianych?

Franiu znalazłam stare fotki, niezbyt dobre, ale może Ci wystarczą.

U tej krawcowej szyłam też narzutę na łóżko.:)

Wstawiam na krótko

edit- było, ale się zmyło:)

Edytowane przez agawi74

Aga alee ekstra i zaslony i narzuta :jawdrop: to jest to cos co tygryski lubia najbradziej :yes::hug:

W sprawie bransoletki sprawa zalatwiona, juz wieczorem odbyla sie rozmowa...uslyszalam ze na wakacje taka dostane, ale ja ten czas przyspiesze.. niedlugo swieta jedne, drugie, moje urodziny i wakacje :lol2:

Tez sie obsadze kiedys tulipanami...zrobie tak samo, kupie te 6kg albo i wiecej i niech to wszystko pieknie kwitnie :yes: uwielbiam takie widoki, a dla mnie to tulipan wdziecznym kwiatkiem jest, lubie go podobnie jak roze....ale chyba przy nim to mniej pracy jak przy rozyczkach:rolleyes:

Dzień dobry miłego dnia

Wzajemnie słonko:hug:

Aga alee ekstra i zaslony i narzuta :jawdrop: to jest to cos co tygryski lubia najbradziej :yes::hug:

A dziękuję bardzo Melisko :hug:

W sprawie bransoletki sprawa zalatwiona, juz wieczorem odbyla sie rozmowa...uslyszalam ze na wakacje taka dostane, ale ja ten czas przyspiesze.. niedlugo swieta jedne, drugie, moje urodziny i wakacje :lol2:

No ro super, działaj kochana:wiggle:Zapomniałoam Ci wczoraj napisać, ze Wasza Pandora ma chyba dokładnie tą samą ofertę:yes:

Nie widziałam tylko tej ostatnie szklanej wersji w tym mojego turkusowego:o

W ten weekend jest ogólnopolska promocja- może masz kogoś, kto Ci kupi?:rolleyes:

https://www.facebook.com/pandorapolska/app_1407917739427847

Tez sie obsadze kiedys tulipanami...zrobie tak samo, kupie te 6kg albo i wiecej i niech to wszystko pieknie kwitnie :yes: uwielbiam takie widoki, a dla mnie to tulipan wdziecznym kwiatkiem jest, lubie go podobnie jak roze....ale chyba przy nim to mniej pracy jak przy rozyczkach:rolleyes:

Noo jak nie ma wiosną przumrozków, to cebulowe rosną jak szalone. W zeszłym roku była kicha, bo była długo zima i cześć tulipanów mi zmarzło:bash: Jeżeli chodzi o róże, to głównie trzeba jest wiosną pryskać na mszyce, do tego nawóz i woda i same kwitną- niektóre odmiany nawet jeszcze teraz:o:wiggle:

Aga :bye:

Jadę na zlocik :wiggle: :yes:

Udanego weekendu życzę i miłych spotkanek - Twoje cebulki też nie uciekną :lol2: :hug:

Hej Agusia,

w takim razie życzę Ci udanego zlociku, pozdrów dziewczynki :hug::hug:

Mam nadzieję, że plecki już Cię mniej bolą....:rolleyes:

ps. Cebulki maja zakaz uciekania:lol2:

Aga, pięknego, słonecznego weekendu :hug:

Wzajemnie Tolu:hug:

Chorobsko już sobie poszło?:rolleyes:

Aga sloneczko Ty moje, dziekuje za informacje w sprawie kwiatow :D i za pandorke, ale niestety nie mam nikogo kto moglby mi kupic :cry::cry::cry:

jak juz to tylko internetowo mogo sobie sama dzialac... bo wiadomo jak z rodzinka bywa...najlepiej na zdjeciu i to na srodku-zeby cie nie wycieli:rolleyes:

rety zakupy zrobilabym podwojne(bo chyba o to chodzi? raz za 299 i druga rzecz za min 399?) zeby dostac i bransoletke i szkatulke, taka okazja :cry:

Zamowilam sobie za to na pocieszenie noze kuchenne

skoro promocja az na 83%, to co mi zalezy..przydadza sie co nie?

tylko teraz mysle, czy ta marka jest dobra?

Pozdrawiam i milego weekendu zycze:bye:

p.s. ale i tak ubolewam nad tymi bransoletkami buuu

Hej Anulka,

jak miło, ze wpadłaś:wiggle:

Fajnie, że jesteś z pandorowego klubu:rolleyes: Jak już wiesz, jak za zlotem nie bardzo, ale te srebrne też są przeciez cudne.

Z wielka chęcią obejrzę Twoje cudo, jeżeli to nie kłopot:hug:Ja na razie nie bardzo mam się czym chwalić- 3 koraliki:lol2:

Ale zbliża sie gwiazdka, a co za tym idzie prezenty...:rolleyes::rolleyes:

Buziaki:bye:

Aguś wrzucam Pandorę.

2 skrajne koraliki są z Apartu czy skądś.

Nie pamiętam. Musiałam na gwałt kupić, bo mi się ciągle pozostałe rozsypywały.

Część to prezenty, ale chyba muszę trochę mieć na nie wpływ, bo bransoletka nie rozwija się w pożądanym kierunku :rolleyes: :lol2:

DSCN0887.jpgDSCN0886.jpg

DSCN0887.jpg

DSCN0886.jpg

Aga sloneczko Ty moje, dziekuje za informacje w sprawie kwiatow :D i za pandorke, ale niestety nie mam nikogo kto moglby mi kupic :cry::cry::cry:

jak juz to tylko internetowo mogo sobie sama dzialac... bo wiadomo jak z rodzinka bywa...najlepiej na zdjeciu i to na srodku-zeby cie nie wycieli:rolleyes:

rety zakupy zrobilabym podwojne(bo chyba o to chodzi? raz za 299 i druga rzecz za min 399?) zeby dostac i bransoletke i szkatulke, taka okazja :cry:

Zamowilam sobie za to na pocieszenie noze kuchenne

skoro promocja az na 83%, to co mi zalezy..przydadza sie co nie?

tylko teraz mysle, czy ta marka jest dobra?

Pozdrawiam i milego weekendu zycze:bye:

p.s. ale i tak ubolewam nad tymi bransoletkami buuu

Melisko kochana strasznie mi przykro, ze nie miałaś kogo prosić o pomoc w sprawie bransoletki...:(:hug:

A u Was nie ma takich promocji? Bo tutaj są dość często z tego co się zorientowałam. Następna w piątek na charmsy (3 w cenie 2:))

Na pocieszenie masz super noże:wiggle: wyglądają bardzo porządnie i na pewno się przydadzą. Co do marki to nie znam, ale może któraś z forumek słyszała?

Dziękuję za zyczonka weekendowe :hug:pogoda była piękna:rolleyes:

Ja Ci życzę udanego tygodnia:bye:

Aguś wrzucam Pandorę.

2 skrajne koraliki są z Apartu czy skądś.

Nie pamiętam. Musiałam na gwałt kupić, bo mi się ciągle pozostałe rozsypywały.

Część to prezenty, ale chyba muszę trochę mieć na nie wpływ, bo bransoletka nie rozwija się w pożądanym kierunku :rolleyes: :lol2:

[ATTACH=CONFIG]217056[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]217057[/ATTACH]

Anulka,

bardzo dziękuję:hug:

przepiękna masz bransoletkę:jawdrop: Jest taka... podobna do Ciebie, czyli bardzo wesoła:wiggle:

Widziałam te charmsy w Aparcie- są duuużo tańsze, ale chyba nie będę się w to bawić i zostanę przy Pandorze, choć ceny powalają:bash:

Aguś,

chyba ta trzecia fotka musi byś wprost oślepiająca, juz kilkanaście minut sie mi zdjęcie ładuje :lol2:

ale na tych dwóch widać jak pięknie i dostojnie masz w domu, czyściutko, elegancko,

czy wy tam naprawdę mieszkacie ??:D

bukiet śliczny i to z własnych kwiatów, zazdraszczam tych hortensji, moze kiedyś, kiedyś obie posadzę....

Aguś....śliczny jesienny bukiet w ślicznych wnętrzach:D

Już dawno nie "byłam" u ciebie w domku....a tu tak ślicznie!!!!

Buziaczki :hug:

Dzięki Beatko :hug:

w takim razie rozgość się:D

Aguś,

chyba ta trzecia fotka musi byś wprost oślepiająca, juz kilkanaście minut sie mi zdjęcie ładuje :lol2:

ale na tych dwóch widać jak pięknie i dostojnie masz w domu, czyściutko, elegancko,

czy wy tam naprawdę mieszkacie ??:D

bukiet śliczny i to z własnych kwiatów, zazdraszczam tych hortensji, moze kiedyś, kiedyś obie posadzę....

Vesi dziękować:hug::hug:

Trzecia fotka to hortensje:lol2:- może masz wolny net?:yes:

Ty chyba żartujesz z tym porządkiem- zapewniam Cię, ze u nas zawsze tak wygląda- nic nie sprzątałam do sesji:no:

Mieszkamy, mieszkami i to jak:lol2:

A hortensje koniecznie wsadź- są bezobsługowe i zdobią całe lato do późnej jesieni :yes:

Dobrej nocki:bye:

Aga ja pamiętam że masz pięknie urządzony dom :) ale już zapomniałam JAK PIĘKNIE :)

Strasznie nam szczędzisz fotek... mogłabyś odnowić sesje wszystkich pomieszczeń bo jak do nich wracać ? 663 stron noooo nie da się :)

Twoje hortensje to jakieś giganty :jawdrop: Nasadziłam bukietowych w tym sezonie - ale na efekty muszę jeszcze trochę poczekać...

Ta w wazonie to jaka odmiana ?

Aga ależ z Ty masz hortensje!!:jawdrop:o wnętrzarzach nie wspomnę ..tez się zastanawiałam przez moment czy Wy tu mieszkacie?:)my jesteśmy tylko we trojkę,a bajzel jest jakby przynajmniej trojka małych dzieci grasowała po chałupie..;)Moje hortensje juz sie nie nadają do suszenia ...zgapilam sie i przymrozki je załatwiły...ale mam jeszcze od zeszłego roku w wazonach:)

Buziak