Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

Bylinki śmiało mozesz już wsadzać do gruntu. A czemu kupiłaś holenderskie, a nie nasze, rodzime?

Moniko, bo tylko takie trafiłam ;) Mam nadzieję, że to nie zbrodnia i że nie są trudniejsze w uprawie? :)

Za to zeszłoroczne tuje szmaragd i wiele innych iglaczków kupiłam prosto z plantacji niedaleko Wawy :D

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej Agawi , ty wiesz kobieto ze ja zapracowana , a u ciebie tyle zaległości mi się zrobiło do przedoczytania :) noramlnie musisz mi wybaczyć bo przyznaję bez bicia że nie przeczytam :) :( ale postaram sie zaglądać częściej

w teamcie ogrodu to ja jak na razie zakupiłam melisę i M zrobił rozsady , oczywiscie do naszgo warzywniaka zakupiliśmy juz sporo nasionek , wczesna marchew i czosnek są już w gruncie a reszta z sadzonek

no oczywiscie zakupiłam jakies byliny i aksamitki, ale u nas prawdziwy ogród na tapete wchodzi dopiero w przyszłym sezonie dlatego szkoda mi trochę wydawać na roslinki typu krzewy i drzewa bo i tak wszystko trzeba będzie zaplanować fachowo

Witaj WERI- no rzeczywiście zniknęłaś na dobre :(:mad:

Mam nadzieje, że będziesz wpadać częściej ;):)

Mój pierwszy sezon ogródkowy jest w tym roku, ale Ty możesz rzeczywiście poczekać troszkę- najważniejszy i najpilniejszy jest teraz domek, prawda?

Co u Ciebie słychać? Jak budowa?

Agawi, rób dużo zdjęć w ogrodzie, to fajna pamiątka, jak potem popatrzysz na nie za kilka lat, to będzie Ci trudno uwierzyć w szybko zachodzące zmiany :)

Aniu mam taki plan :wiggle:

Tyle tylko, że mój ogród, to raczej ogródek, ale mam nadzieję, że zmiany będą widoczne :rolleyes:

To wcale nie tak mało do obsadzenia....Ruszasz w tym sezonie z ogrodem?

Beatko ruszyliśmy trochę w zeszłym roku- posadziłam tuje szmaragdy od strony wścibskich sąsiadów :) I trochę różnych iglaków.

W tym roku przed trawą chcemy zrobić automatyczne podlewanie no i muszę kupić niezliczona ilość kory ozdobnej i trochę kwitnących krzaczków, bylin. Będzie co robić- to pewne.;) A Ty?

My chcemy teraz kopać staw ,czekaliśmy z tym do zrobienia bramy ,bo starą bramę przeniesiemy na tyły działki ,co by kopara nie jeździła nam po kostce...wjedzie przez pole sasiada.No i przede wszystkim chciałabym zrobić porządek z przodu domu ,ale jeszcze trochę muszę poczekać ,gdyż kostkarze muszą dokończyć swoje dzieło...będzie robiona jeszcze opaska wokół domu i chodnik łączący podjazd ze schodami od frontu...

My chcemy teraz kopać staw ,czekaliśmy z tym do zrobienia bramy ,bo starą bramę przeniesiemy na tyły działki ,co by kopara nie jeździła nam po kostce...wjedzie przez pole sasiada.No i przede wszystkim chciałabym zrobić porządek z przodu domu ,ale jeszcze trochę muszę poczekać ,gdyż kostkarze muszą dokończyć swoje dzieło...będzie robiona jeszcze opaska wokół domu i chodnik łączący podjazd ze schodami od frontu...

No tak staw :rolleyes:To rzeczywiście jeszcze trochę budowlanki Was czeka :o

Ale ogródek można zacząć już tworzyć:wiggle:

Macie dużą działkę, więc mam nadzieję, że panowie fachofcy nie zniszczą roślinek :)