Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

agawi74 kiedyś szef mojego męża po powrocie z Anglii stał przed budynkiem firmy, patrzył na marny trawnik i dumał....kolega Anglik zapytał co tak myśli a on na to, że zastanawia się co zrobić, zeby trawnik był tak piękny jak ten w Anglii....kolega mu odpowiedział....100 lat codziennego przycinania i będze ok ;):) Niech Cię to nie zniechęca, bo z pewnością Twój trawnik będzie piekny ;)

Aga, nie chcę Cię martwić, ale taki trawnik to ciężka sprawa. Nie ma szans na to, żeby w pełni wyplenić chwasty - chyba, że masz malutki trawniczek i dookoła same zadbane ogródki. W przeciwnym razie co roku będą Ci się nasiewały chwaściorki :lol2:

No to trochę mnie zmartwiłaś moniu :lol2: bo myślałam, że właśnie taki trawnik będę miała :rotfl:

Działkę mamy dość małą, do tego jest potrzebne miejsce na rośliny i drzewka, więc na trawę sporo nie zostanie...

Mam ambitny plan oprysku wszystkich niepożądanych chwastów, które wyrosną w trawie... A co z tego wyjdzie zobaczymy;)

agawi74 kiedyś szef mojego męża po powrocie z Anglii stał przed budynkiem firmy, patrzył na marny trawnik i dumał....kolega Anglik zapytał co tak myśli a on na to, że zastanawia się co zrobić, zeby trawnik był tak piękny jak ten w Anglii....kolega mu odpowiedział....100 lat codziennego przycinania i będze ok ;):) Niech Cię to nie zniechęca, bo z pewnością Twój trawnik będzie piekny ;)

100 lat mówisz :lol2: Nawet gdybym tyle żyła, to i tak prędzej się znudzę tym przycinaniem...;)

Kolega Anglik z iście angielskim poczuciem humoru :lol2:

A na trawkę angielską sporo się napatrzyłam swego czasu jak tam pomieszkiwałam chodząc do szkoły językowej...

I co gorsza tam nie ma zakazu wchodzenia na trawnik- wszycy baraszkują, depczą, a ona i tak jest piekna...:confused:

Aga hejka i jak tam Twoje manekiny ( byłam u googulka :p i czytałam, przyzman szczerze ubawiłam się do łez, dajesz czadu kobieto :lol2::lol2::lol2: )

Apropo trawnika 100 lat codziennego przycinania i będzie ok ( od dzisiaj moje motto trawnikowe ;) )

Hej Andżeliko:) o manekinach chwilowo zapomniałam, bo zajęłam się tą trawą :lol2:

Pożaliłam się googulkowi, a co...;) że dziewczyny mnie straszą i takie tam...:lol2: Ciekawe co sądzi o tym mój luby- muszę go dopytać, ale jak go znam, to będzie tarzał się ze śmiechu :rotfl:

A co do trawnika, to pożyjemy zobaczymy, ale 100 lat to chyba nie dam rady...;):)

Pisząc o dywanikach wpadłam na pomysł trawy z rolki- będzie ładnie przynajmniej w pierwszym sezonie... :lol2:

http://img641.imageshack.us/img641/2290/trawa01.jpg

http://img218.imageshack.us/img218/2051/trawa02.jpg

Edytowane przez agawi74

Wczoraj przywieźli zamówiony przez nas impregnat ochronno-dekoracyjny firmy Dulux, do pomalowania ogrodzenia.

Jak się ustabilizuje pogoda to odbędzie się wielkie malowanie:wiggle:;) Kolor palisander. Też cholerka sporo kasy na to idzie :mad:

http://www.e-budujemy.pl/sklep_foto/normal/14302.jpg

Wczoraj przywieźli zamówiony przez nas impregnat ochronno-dekoracyjny firmy Dulux, do pomalowania ogrodzenia.

Jak się ustabilizuje pogoda to odbędzie się wielkie malowanie:wiggle:;) Kolor palisander. Też cholerka sporo kasy na to idzie :mad:

http://www.e-budujemy.pl/sklep_foto/normal/14302.jpg

cena powaliła mnie na kolana , ale bedziesz mniała pięknie i to się liczy :wiggle:

cena powaliła mnie na kolana , ale bedziesz mniała pięknie i to się liczy :wiggle:

Dzięki Andżeliko. Nie bardzo chodzi tu o pięknie, tylko o impregnację desek. Cena, hmm my mamy tego płotu bardzo dużo.

Oprócz kutych bram i furtek- reszta to drewno. Ten impregnat kosztuje ok. 100 zł za 4 l.;):)

Hej w koncu jestem:)

Manekiny zelazne wogole mi sie nie nie podobaja, straszace zelastwa bez głów, przypominaja ta klatke co Hannibal mial na twarzy

Te pokryte materialem gdzie material tak ladnie sie uklada na talii hhhhhhhhmmmmmmmmmmm miodzio.

A trawa....przypomina mi sie jak Gierek przyjezdzal na Sląsk to trawe ponoc malowano zielona farba..... moze to jest sposob:rotfl: