tola 25.03.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Agawi, a ja Ci mówię, że ładny trawnik można mieć i to u nas i bez stuletniej pielęgnacji. I jak się postarasz to będziesz miała. I Ty wiesz dlaczego ja tak piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 25.03.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Yokasta, dziękuję. Ja tak Was zachęcam byście nie rezygnowały z marzeń i uwierzyły, że ogrodnik amator też tak może mieć. To nie jest poza zasięgiem, słowo harcerza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 25.03.2011 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Agawi, a Ty chyba nam nie pokazywałaś ogrodzenia jeśli się nie mylę ? yokasta, dobrze pamiętasz. Ja chyba Wam jeszcze nic co jest na zewnątrz to nie pokazałam Ale przyjdzie czas i nadrobię Na razie cudów nie ma- tyle, że jest kostka i ogrodzenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 25.03.2011 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Te impregnaty i lazury sa dosc wydajne. Ale wiesz ze palisander, to dosc ciemny kolor - nie wiem jak impregnat ale lazura polozona dwa razy podchodzi pod czarny. Witam Mohag Co do wydajności, to podobno ok. 15m/1 l. Zobaczymy w praniu.Wiem, że palisander jest ciemny, ale na próbniku czarny to nie był. Mam nadzieję, że taki nie wyjdzie... Miał być w miarę ciemny, mamy ciemno- brązowe obróbki blacharskie, podbitkę i nie chcieliśmy wprowadzać kolejnego koloru. Zresztą gwarancja barwnika jest na 5 lat i z każdym rokiem jaśnieje niestety. A potem to i tak trzeba malować od nowa:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 25.03.2011 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Hej w koncu jestem:) Manekiny zelazne wogole mi sie nie nie podobaja, straszace zelastwa bez głów, przypominaja ta klatke co Hannibal mial na twarzy Te pokryte materialem gdzie material tak ladnie sie uklada na talii hhhhhhhhmmmmmmmmmmm miodzio. A trawa....przypomina mi sie jak Gierek przyjezdzal na Sląsk to trawe ponoc malowano zielona farba..... moze to jest sposob:rotfl: Hej Kacha następna z tymi manekinami i jeszcze Hannibal Za dużo horrorów oglądacie :D Ja chyba zrobię dla Was dziewczyny zbiorową terapię odstresowującą A co do trawy, to masz rację Kacha, to po prostu niemożliwe żeby była taka zielona Chociaż możliwe- widziałaś ogród Toli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 25.03.2011 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Agawi, a ja Ci mówię, że ładny trawnik można mieć i to u nas i bez stuletniej pielęgnacji. I jak się postarasz to będziesz miała. I Ty wiesz dlaczego ja tak piszę Tolu dziękuję za to, że wierzysz i za doping. Póki co mam ogromny zapał, zobaczymy jaki efekt będzie na koniec sezonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 25.03.2011 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Jakieś zdjęcia widziałam z zewnątrz, z tego drugiego linka Zaczynam wierzyć w te nasze ogrody, ale my ze swoim "na całego" wystartujemy w przyszłym roku, w tym to byłby jakiś kosmos orka na ugorze Drugi link, to robota mojego lubego, ja tam się nie dotykam, ale wiem, że aktualnych zdjęć to od dawna już tam nie ma Skoro się przeprowadzacie w tym roku, to ogród w przyszłym. Rzeczywiście tak jest lepiej. Po przeprowadzce zawsze są jeszcze jakieś niedoróbki, itp My jak się wprowadziliśmy, to ekipa od ogrodzenia się jeszcze kręciła i kończyła, także ogród w zeszłym roku to była mission impossible A Wy jak z ogrodzeniem i kostką yokasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 25.03.2011 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Nie chcialam siac paniki lazura moze inaczej barwi niz impregnat. Ja nakladalam palisandrowa lazure na drzwi sosnowe - tez chcialam ciemniejsze ale po pierwszym razie bylo niby okejos ale braz wpada w czerwien, co mi kompletnie nie pasowalo. Kladlam drugi raz i jest za ciemno, prawie czarnawo w pochmurne dni ... no ale Ty bedziesz miala na zwenatrz, to calkiem inaczej kolor odda a do tego jak mowisz, co roku bedzie jasniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 25.03.2011 23:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Nie chcialam siac paniki lazura moze inaczej barwi niz impregnat. Ja nakladalam palisandrowa lazure na drzwi sosnowe - tez chcialam ciemniejsze ale po pierwszym razie bylo niby okejos ale braz wpada w czerwien, co mi kompletnie nie pasowalo. Kladlam drugi raz i jest za ciemno, prawie czarnawo w pochmurne dni ... no ale Ty bedziesz miala na zwenatrz, to calkiem inaczej kolor odda a do tego jak mowisz, co roku bedzie jasniejszy. Nie no spokojnie:) Zresztą i tak już przepadło bo kupione 19 puszek Rzeczywiście może lazura trochę inaczej działa- na pewno tworzy powłokę, a ten mój impregnat podobno bardzo wsiąka do wnętrza drewna, więc i kolor może trochę odbiegać. No i jak sama mówisz we wnętrzach kolory stają się ciemniejsze. Muszę wpaść do Ciebie i zobaczyć te drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 26.03.2011 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 w moim prxypadku angielski trawnik to niestety poza sferą możliwości, ale wcale się tym nie martwię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 26.03.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 wybacz Agawi że wtrące jeszcze o manekinach , ale błagam nie rezygnuj z nich mi osobiście podobają się właśnie te ażurowe żelastwa no i mniej kurzołapne od materiałowych , bo zakladam ze to ma byc dekoracja bo jezeli z zamiłowania krawieckiego to zapewne żelastwo odpada mocno trzymam kciukasy za twój trawniczek , pocieszające jest to że na 1200 m ogrodu napewno łatwiej jest uzyskać wymarzony efekt niz na większym kawałku ,u mnie stety - niestety 3 razy tyle do ogarnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 26.03.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 No i nie zapominajcie dla wprowadzenia wiosennego klimatu zamiast porannej kawy popijamy ZIELONĄ HERBATĘ , moze trawa wtedy będzie bardziej zielona :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 26.03.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 ja co rano piję zieloną ale mojej trawie do zielonośći daleko załaszcza dzisiaj bo u nas spadł śnieg. Ale może za malo tej herbatki piję A wracając do manekina to ja bym wolała materiałowego. Sorki agawi więcej o manekinach nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 26.03.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Witajcie ..... A ja piję zieloną, czerwoną i białą a moja trawa jak na razie słomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 26.03.2011 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 wybacz Agawi że wtrące jeszcze o manekinach , ale błagam nie rezygnuj z nich mi osobiście podobają się właśnie te ażurowe żelastwa no i mniej kurzołapne od materiałowych , bo zakladam ze to ma byc dekoracja bo jezeli z zamiłowania krawieckiego to zapewne żelastwo odpada mocno trzymam kciukasy za twój trawniczek , pocieszające jest to że na 1200 m ogrodu napewno łatwiej jest uzyskać wymarzony efekt niz na większym kawałku ,u mnie stety - niestety 3 razy tyle do ogarnięcia Hej Weri, dzięki za głoś na manekina Na razie nie zrezygnowałam... Szukam nadal... Ho, ho 3 razy tyle trawnika:confused: To tobie są potrzebne kciuki:lol2: A pomysł zielonej herbatki przedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 26.03.2011 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 ja co rano piję zieloną ale mojej trawie do zielonośći daleko załaszcza dzisiaj bo u nas spadł śnieg. Ale może za malo tej herbatki piję A wracając do manekina to ja bym wolała materiałowego. Sorki agawi więcej o manekinach nie wspomnę U nas też spadł!!! :mad: Na szczęście w ciągu dnia słonko go roztopiło:wiggle: Ale zimno jest nadal A gadajcie sobie ile chcecie o tych manekinach- ja się nie boję...:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 26.03.2011 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Witajcie ..... A ja piję zieloną, czerwoną i białą a moja trawa jak na razie słomkowa :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 26.03.2011 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 w moim prxypadku angielski trawnik to niestety poza sferą możliwości, ale wcale się tym nie martwię Moniu, nigdy nie mów nigdy. Za parę sezonów może się dorobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 26.03.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Raczej nie jest to możliwe w pełni. Trawnik jest ładny, często strzyżony, ale chodzi o to, że chwasty nasiewają się co roku, bo ogród zewsząd otoczony jest polami i łąkami, co niestety powoduje, że walka z chwastami to walka z wiatrakami. Gdyby chociaż z jednego 120metrowego boku było sąsiedztwo, które dbałoby o działkę, to byłobyjuż nieco łatwiej, a tak... z każdym wiatrem rozpylają się dmuchawce mniszków i inne chwaściska. O perzu nie wspomnę ... to dopiero plaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 26.03.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 U mnie też chwastów do groma wokół same ugory ale działeczki się sprzedają to może za kilka sezonów mój trawniczek wypięknieje:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts