yokasta 04.04.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Dzięęęęki:D:D Ogólnie gleba jest piaszczysta, a wokoło są lasy sosnowo-liściaste, także iglaki rosną super. W kwietnikach po przekwitnięciu wszystkich cebul zamierzam sypnąć ziemi ogrodowej:) Hmm bagno na działce macie- to nie za dobrze... Jak podsypiesz nawozu roślinkom to powinno być lepiej. Piwnicy chyba nie macie więc woda Wam nie grozi? Nie mamy piwnicy bo wiedzieliśmy, że wody gruntowe po zimie zawsze są wysoko, dlatego też dom podnieśliśmy o 3 bloczki. Aż tak źle z tą ziemią nie jest, może to moje wrażenie po przysypaniu budynku bo ziemia jeszcze nie osiadła Ponoć wszystko tam dobrze rośnie, ale nawozić i tak trzeba. Przed domem dużo piachu, tam iglaki u nas będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 04.04.2011 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 a wiesz ,że na Podhalu mówi się na polu czyli na dworze :lol2: własnoręcznie wyhodowane..... to się nazywa farciara, piękne wyhodowałaś te kwiateczki ..... u nas leje i wieje jak cholera to się trawka zazieleni;) Wiem, wiem, że tak się mówi Jak byliśmy w Krakowie, to słyszałam to kilka razy U nas tez zaczęło lać i wiać I jakoś zimno się zrobiło brrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 04.04.2011 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Nie mamy piwnicy bo wiedzieliśmy, że wody gruntowe po zimie zawsze są wysoko, dlatego też dom podnieśliśmy o 3 bloczki. Aż tak źle z tą ziemią nie jest, może to moje wrażenie po przysypaniu budynku bo ziemia jeszcze nie osiadła Ponoć wszystko tam dobrze rośnie, ale nawozić i tak trzeba. Przed domem dużo piachu, tam iglaki u nas będą Pewnie, że trzeba nawozić, wtedy są najlepsze efekty. Macie sporą działeczkę, więc i roślinek pewnie będzie dużo U nas w sumie wody gruntowe też są wysoko i wiem, że Ci co mają piwnicę to pojawia się tam woda... niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.04.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Madziu, kochana- wszystkie moje foty są od 1 strony mojej galerii (łącznie z rozkładem pomieszczeń)- wpadnij tam na chwilkę Obfociłam już wszystkie pomieszczenia ukończone... Na razie meble nam nie przybyły, więc takie same foty nie mają sensu. Jak coś przybywa, to natychmiast Wam pokazuję A zestawik meblowy kupiłam głównie dzięki Tobie... Jak będzie coś nie tak, to już wiesz do kogo się zwrócę... A real foto będzie, ale na razie meble są w paczkach i trzeba je skręcić, a to może troszkę potrwać Kochanieńka, ja te twoje pięć fotek na krzyż, to znam na pamięć Nigdzie nie muszę się cofać Ale jak powiedziałam, wg mnie to mało;) A już na pewno niezadowalająca jest częstotliwość ich dodawania:no: Poprosimy częściej i więcej, częściej i więcej... hahaha, ale cię zrobiłam, teraz dziewczyny ci nie odpuszczą Proszę o wybaczenie:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.04.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 PS Przepiękne kwiatki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 04.04.2011 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Kochanieńka, ja te twoje pięć fotek na krzyż, to znam na pamięć Nigdzie nie muszę się cofać Ale jak powiedziałam, wg mnie to mało;) A już na pewno niezadowalająca jest częstotliwość ich dodawania:no: Poprosimy częściej i więcej, częściej i więcej... hahaha, ale cię zrobiłam, teraz dziewczyny ci nie odpuszczą Proszę o wybaczenie:hug: Madzia, ale co ja mam fotografować? Ciągle to samo? Zanudzę Was.... Może coś wrzucę, może ogródek jak się trochę obrobimy. Widzisz, nawet meble ogrodowe stoją w garażu w kartonach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 04.04.2011 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 PS Przepiękne kwiatki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 04.04.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 agawi, jaka śliczna wiosna u Ciebie ...jak ja bym chciała już na takie kwiatki popatrzeć za oknem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 04.04.2011 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 agawi, jaka śliczna wiosna u Ciebie ...jak ja bym chciała już na takie kwiatki popatrzeć za oknem.... Bardzo dziękuję Amtla Zobaczysz, ani się nie obejrzysz i u Ciebie będą kwiatki i to dużo ładniejsze od moich:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 04.04.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 ...ale ja wcale nie chcę ładniejszych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 04.04.2011 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 ...ale ja wcale nie chcę ładniejszych... No dobra, to takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 04.04.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 hej Agawi fajniutko kwieciscie u Ciebie sie zrobiło możesz mi napisać jaka długa jest ta ławeczka ogrodowa z Jyska pasowała by mi w przedpokoju musiałabym tylko skombinowac do niej jakieś skrzynie pod spód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 04.04.2011 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 hej Agawi fajniutko kwieciscie u Ciebie sie zrobiło możesz mi napisać jaka długa jest ta ławeczka ogrodowa z Jyska pasowała by mi w przedpokoju musiałabym tylko skombinowac do niej jakieś skrzynie pod spód witam, witam WERI kwieciście, bo wiosna :lol2: A ławeczka ma wymiar 158x46cm:) Do przedpokoju też się nada, a jakże;) Poszukaj może jeszcze na Allegro- sporo skrzyń tam znajdziesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 04.04.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Ale wiosna u Ciebie!! Czuję ,że znalazłam kolejne guru ogrodowe!:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 04.04.2011 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Ale wiosna u Ciebie!! Czuję ,że znalazłam kolejne guru ogrodowe!:) Beatko- ja guru Jesteś bardzo milutka :hug:ale do guru to mi brakuje... parę lat praktyki;) Będziemy się wzajemnie wspierać, to może coś z tego wyjdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 04.04.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Wsparcia i pomocy będę potrzebować .Muszę m.w. ustalić listę roślin do nasadzeń przed dom. Przy okazji organizowania ogrodu przy starym domu zdałam się całkowicie na ogrodnika ,bo wiele proponowanych przez niego roślin nie znałam. Teraz już jestem trochę mądrzejsza i chciałabym mieć trochę ciekawszy ogród i nie tak bardzo uporządkowany jak poprzedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 04.04.2011 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Wsparcia i pomocy będę potrzebować .Muszę m.w. ustalić listę roślin do nasadzeń przed dom. Przy okazji organizowania ogrodu przy starym domu zdałam się całkowicie na ogrodnika ,bo wiele proponowanych przez niego roślin nie znałam. Teraz już jestem trochę mądrzejsza i chciałabym mieć trochę ciekawszy ogród i nie tak bardzo uporządkowany jak poprzedni. Ogrodnikiem zawsze można się podeprzeć, ale jak masz już trochę doświadczenia, to sama wiesz co Ci się podoba, a co nie. No i przy Waszych wymiarach działki, to masz pole do popisu, oj masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolinda 05.04.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 zerknęłam zaledwie na kilka pierwszych zdjeć i jestem pod gigantycznym wrażeniem!!!!! zaraz pooglądam sobie więcej tymczasem juz mam pytanie o wieszak na płaszcze, gdzie można taki nabyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.04.2011 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 zerknęłam zaledwie na kilka pierwszych zdjeć i jestem pod gigantycznym wrażeniem!!!!! zaraz pooglądam sobie więcej tymczasem juz mam pytanie o wieszak na płaszcze, gdzie można taki nabyć? Witam lolinda po raz pierwszy;) i zapraszam Bardzo dziękuję za miłe słowa:) Wieszak nabyłam tutaj - mają całkiem spory wybór http://www.tanie-upominki.pl/wieszaki-c-10_34.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 05.04.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Nie dam rady wszystkiego obsadzić w tym sezonie .Na razie chcemy działkę przedzielić i zająć się najbliższym otoczeniem domu.W późniejszym czasie czyt.dość odległym:),zagospodarujemy resztę .Przedzielimy siatką pozostałą z wcześniejszego ogrodzenia i na środku wymuruję dwa słupy z cegły rozbiórkowej .Między słupami będzie jakaś stylizowana furta.Za furtą marzy mi się aleja z pergoli obrośniętych pnączami Echchch ,to są tylko marzenia ..może kiedyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts