Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

Dzięęęęki:D:D Ogólnie gleba jest piaszczysta, a wokoło są lasy sosnowo-liściaste, także iglaki rosną super. W kwietnikach po przekwitnięciu wszystkich cebul zamierzam sypnąć ziemi ogrodowej:)

Hmm bagno na działce macie- to nie za dobrze... Jak podsypiesz nawozu roślinkom to powinno być lepiej.

Piwnicy chyba nie macie więc woda Wam nie grozi?

Nie mamy piwnicy bo wiedzieliśmy, że wody gruntowe po zimie zawsze są wysoko, dlatego też dom podnieśliśmy o 3 bloczki.

Aż tak źle z tą ziemią nie jest, może to moje wrażenie po przysypaniu budynku bo ziemia jeszcze nie osiadła :) Ponoć wszystko tam dobrze rośnie, ale nawozić i tak trzeba. Przed domem dużo piachu, tam iglaki u nas będą :)

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a wiesz ,że na Podhalu mówi się na polu czyli na dworze :lol2::lol2:

własnoręcznie wyhodowane..... to się nazywa farciara, piękne wyhodowałaś te kwiateczki ..... u nas leje i wieje jak cholera to się trawka zazieleni;)

Wiem, wiem, że tak się mówi :lol2: Jak byliśmy w Krakowie, to słyszałam to kilka razy ;)

U nas tez zaczęło lać i wiać :confused: I jakoś zimno się zrobiło brrr

Nie mamy piwnicy bo wiedzieliśmy, że wody gruntowe po zimie zawsze są wysoko, dlatego też dom podnieśliśmy o 3 bloczki.

Aż tak źle z tą ziemią nie jest, może to moje wrażenie po przysypaniu budynku bo ziemia jeszcze nie osiadła :) Ponoć wszystko tam dobrze rośnie, ale nawozić i tak trzeba. Przed domem dużo piachu, tam iglaki u nas będą :)

Pewnie, że trzeba nawozić, wtedy są najlepsze efekty.:) Macie sporą działeczkę, więc i roślinek pewnie będzie dużo :wiggle:

U nas w sumie wody gruntowe też są wysoko i wiem, że Ci co mają piwnicę to pojawia się tam woda... niestety.

Madziu, kochana- wszystkie moje foty są od 1 strony mojej galerii (łącznie z rozkładem pomieszczeń)- wpadnij tam na chwilkę:) Obfociłam już wszystkie pomieszczenia ukończone...;) Na razie meble nam nie przybyły, więc takie same foty nie mają sensu. Jak coś przybywa, to natychmiast Wam pokazuję :lol2:

A zestawik meblowy kupiłam głównie dzięki Tobie... Jak będzie coś nie tak, to już wiesz do kogo się zwrócę...:rotfl:

A real foto będzie, ale na razie meble są w paczkach i trzeba je skręcić, a to może troszkę potrwać :bash:

Kochanieńka, ja te twoje pięć fotek na krzyż, to znam na pamięć;) Nigdzie nie muszę się cofać:lol2: Ale jak powiedziałam, wg mnie to mało;) A już na pewno niezadowalająca jest częstotliwość ich dodawania:no: Poprosimy częściej i więcej, częściej i więcej...:lol2:

hahaha, ale cię zrobiłam, teraz dziewczyny ci nie odpuszczą;) Proszę o wybaczenie:hug:

Kochanieńka, ja te twoje pięć fotek na krzyż, to znam na pamięć;) Nigdzie nie muszę się cofać:lol2: Ale jak powiedziałam, wg mnie to mało;) A już na pewno niezadowalająca jest częstotliwość ich dodawania:no: Poprosimy częściej i więcej, częściej i więcej...:lol2:

hahaha, ale cię zrobiłam, teraz dziewczyny ci nie odpuszczą;) Proszę o wybaczenie:hug:

Madzia, ale co ja mam fotografować? :confused: Ciągle to samo? Zanudzę Was....;)

Może coś wrzucę, może ogródek jak się trochę obrobimy. Widzisz, nawet meble ogrodowe stoją w garażu w kartonach...

hej Agawi fajniutko kwieciscie u Ciebie sie zrobiło

możesz mi napisać jaka długa jest ta ławeczka ogrodowa z Jyska pasowała by mi w przedpokoju :) musiałabym tylko skombinowac do niej jakieś skrzynie pod spód

witam, witam WERI:)

kwieciście, bo wiosna :lol2::lol2:

A ławeczka ma wymiar 158x46cm:) Do przedpokoju też się nada, a jakże;)

Poszukaj może jeszcze na Allegro- sporo skrzyń tam znajdziesz...:cool:

Wsparcia i pomocy będę potrzebować .Muszę m.w. ustalić listę roślin do nasadzeń przed dom. Przy okazji organizowania ogrodu przy starym domu zdałam się całkowicie na ogrodnika ,bo wiele proponowanych przez niego roślin nie znałam. Teraz już jestem trochę mądrzejsza i chciałabym mieć trochę ciekawszy ogród i nie tak bardzo uporządkowany jak poprzedni.

Wsparcia i pomocy będę potrzebować .Muszę m.w. ustalić listę roślin do nasadzeń przed dom. Przy okazji organizowania ogrodu przy starym domu zdałam się całkowicie na ogrodnika ,bo wiele proponowanych przez niego roślin nie znałam. Teraz już jestem trochę mądrzejsza i chciałabym mieć trochę ciekawszy ogród i nie tak bardzo uporządkowany jak poprzedni.

Ogrodnikiem zawsze można się podeprzeć, ale jak masz już trochę doświadczenia, to sama wiesz co Ci się podoba, a co nie.

No i przy Waszych wymiarach działki, to masz pole do popisu, oj masz :):cool:

zerknęłam zaledwie na kilka pierwszych zdjeć i jestem pod gigantycznym wrażeniem!!!!! zaraz pooglądam sobie więcej 8)

tymczasem juz mam pytanie o wieszak na płaszcze, gdzie można taki nabyć?

Witam lolinda po raz pierwszy;) i zapraszam

Bardzo dziękuję za miłe słowa:)

Wieszak nabyłam tutaj - mają całkiem spory wybór

http://www.tanie-upominki.pl/wieszaki-c-10_34.html

Nie dam rady wszystkiego obsadzić w tym sezonie .Na razie chcemy działkę przedzielić i zająć się najbliższym otoczeniem domu.W późniejszym czasie czyt.dość odległym:),zagospodarujemy resztę .Przedzielimy siatką pozostałą z wcześniejszego ogrodzenia i na środku wymuruję dwa słupy z cegły rozbiórkowej .Między słupami będzie jakaś stylizowana furta.Za furtą marzy mi się aleja z pergoli obrośniętych pnączami Echchch ,to są tylko marzenia ..może kiedyś...