Beauty 05.04.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 A Ty jak zaplanowałas swój ogród ? tez macie dużą działkę,prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolinda 05.04.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 dziękuję za odpowiedz Agawi, cudne wieszaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.04.2011 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Nie dam rady wszystkiego obsadzić w tym sezonie .Na razie chcemy działkę przedzielić i zająć się najbliższym otoczeniem domu.W późniejszym czasie czyt.dość odległym:),zagospodarujemy resztę .Przedzielimy siatką pozostałą z wcześniejszego ogrodzenia i na środku wymuruję dwa słupy z cegły rozbiórkowej .Między słupami będzie jakaś stylizowana furta.Za furtą marzy mi się aleja z pergoli obrośniętych pnączami Echchch ,to są tylko marzenia ..może kiedyś... To dobry pomysł. Najbliższe otoczenie domku bym pielęgnowała, a tą dalszą część zalesiła Pergole też mi się marzą Damy radę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.04.2011 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 A Ty jak zaplanowałas swój ogród ? tez macie dużą działkę,prawda? Beatko my mamy 1200m na blizniak, więc wielkość nie poraża, ale przyznam, że pracy i tak jest sporo. Lada chwila robimy automatyczne podlewanie, potem rollborder, kora i trawa. :)Roślinki dosadzam cały czas;) Mam nadzieję, ze po tym pierwszym sezonie jakoś to będzie wyglądało.:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.04.2011 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 dziękuję za odpowiedz Agawi, cudne wieszaki! A nie ma za co lolinda. Polecam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 05.04.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Beatko my mamy 1200m na blizniak, więc wielkość nie poraża, ale przyznam, że pracy i tak jest sporo. Lada chwila robimy automatyczne podlewanie, potem rollborder, kora i trawa. :)Roślinki dosadzam cały czas;) Mam nadzieję, ze po tym pierwszym sezonie jakoś to będzie wyglądało.:rolleyes: A to podlewanie automatyczne to jest kosztowna sprawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.04.2011 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 A to podlewanie automatyczne to jest kosztowna sprawa? Wiesz co, na nasz mały ogródek da się przeżyć- ok 2500 zł. My wybraliśmy jeden z droższych systemów Gradena. Kilka stron wstecz nawet wklejałam poszczególne kupione już elementy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 05.04.2011 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ja przy tym swoim areale to muszę zapomnieć o nawadnianiu:bash: a roślinki jakie kupiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.04.2011 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ja przy tym swoim areale to muszę zapomnieć o nawadnianiu:bash: a roślinki jakie kupiłaś? My robimy to podlewanie głównie na trawę. Iglaki będziemy podlewać ręcznie, raz na jakiś czas... Z roślinek w zeszłym roku to kupiliśmy głównie iglaki: tuje szmaragdy, jakieś świerki, jałowce, a w tym roku rododendron, trzmieliny, krzewuszki, hortensje, berberysy, kosodrzewina, trochę bylin których nazw nie pamiętam... a i jeszcze róże rabatowe i pnącą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 05.04.2011 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 OOOO to już są imponujące zakupy.Mam takie roślinki w starym ogrodzie .W ogóle nie są upierdliwe w pielęgnacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 06.04.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 WOW to bardzo dużo nakupiliście ,a jakich wymiarów ten rododendron i jakim kwiatostanie (kolor ), klurcze ja cholera nie wiem jak mam połączyć te zielska aby to miało ręce i nogi ( to może napiszę piękne roślinki co by się nie pogniewały ) Muszę się pochwalić, że FUNKIA pokazała swoje piękne liście jest ich już 5 ( sama ją posadziłam do donicy i coś już wychodzi :lol2: czyli jakaś zachęta na dalsze działania ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.04.2011 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 OOOO to już są imponujące zakupy.Mam takie roślinki w starym ogrodzie .W ogóle nie są upierdliwe w pielęgnacji. Ooo i o to chodzi Rosną same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.04.2011 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 WOW to bardzo dużo nakupiliście ,a jakich wymiarów ten rododendron i jakim kwiatostanie (kolor ), klurcze ja cholera nie wiem jak mam połączyć te zielska aby to miało ręce i nogi ( to może napiszę piękne roślinki co by się nie pogniewały ) Muszę się pochwalić, że FUNKIA pokazała swoje piękne liście jest ich już 5 ( sama ją posadziłam do donicy i coś już wychodzi :lol2: czyli jakaś zachęta na dalsze działania ) Andżeliko rodo pokazywałam kilka stronek temu razem z jałowcami, pamiętasz? Nie jest wielki, średni- taki, żeby się przyjął. Ma spore pąki więc mam nadzieje, że zakwitnie. Kolorek, to taki ciemny bordo z białymi lamówkami na końcach:) Funkia jest super, też mam kilka, ale w gruncie i jeszcze listków niet Co do tej ilości roślinek, to niby dużo jak się je wymienia, ale po posadzeniu wszystko znika jakoś... Będziesz miała ładnie zobaczysz! Między iglaki trzeba wciskać różne liściaste, np. trzmieliny, byliny, funkie- wtedy będzie ładny widok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 06.04.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Andżeliko rodo pokazywałam kilka stronek temu razem z jałowcami, pamiętasz? nie to się cofnę do tyłu kolorek ciekawy, też mi się marzy rodo... Napisz coś więcej o tej FUNKI co i jak , powiadasz wsadzić ją do ziemi...., i co dalej niech sobie rośnie i tyle? Jest to roślina wieloletnia i mrozy jej nie przeszkadzają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 06.04.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Wczoraj mama kupiła mi pierwsze w tym roku roślinki do ogrodu:) 2 jałowce normalne, 1 jałowiec płożący oraz całkiem nowy rodo Czekają jeszcze tylko na wsadzenie gdzieś przez 2-3 tygodnie http://img864.imageshack.us/img864/9321/dsc02330.jpg http://img13.imageshack.us/img13/9263/dsc02331q.jpg http://img801.imageshack.us/img801/7018/dsc02332z.jpg Przebrnęłam przez łóżka, inspiracje wielkanocne, trawę, tkaniny min. WYBEBESZONE ;)MANEKINY :lol2: i znalazłam na str. 67 uffffff. Zdecydowanie kupię takiego giganta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.04.2011 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 nie to się cofnę do tyłu kolorek ciekawy, też mi się marzy rodo... Napisz coś więcej o tej FUNKI co i jak , powiadasz wsadzić ją do ziemi...., i co dalej niech sobie rośnie i tyle? Jest to roślina wieloletnia i mrozy jej nie przeszkadzają ? Andżaliko, funkia lub hosta to są byliny, najlepiej rosną w miejscach zacienionych. Na zimą gubią liście, ale niedługo powinny wypuścić. Ale z tymi Twoimi hodowanymi w doniczkach to bym poczekała z wsadzeniem do gruntu po 15 maja. Jeszcze maja być przymrozki... A tu jeszcze dorzucam artykulik o funkiach:cool: http://www.wymarzonyogrod.pl/1273_280.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.04.2011 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Przebrnęłam przez łóżka, inspiracje wielkanocne, trawę, tkaniny min. WYBEBESZONE ;)MANEKINY :lol2: i znalazłam na str. 67 uffffff. Zdecydowanie kupię takiego giganta Ja Ci dam wybebeszone manekiny :rotfl: Nawet nie wiedziałam, że już było tego tak dużo i tyle stron przeleciało:eek: Ale na szczęście znalazłaś! Kup, kup, potem będziemy chwalić się kwiatkami:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 06.04.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 dzięki....przeczytałam od dechy do dech i kupię jeszcze parę szt *8 zł/szt. to nie taki majątek i posadzę koło tujek.... fajnie będzie to wyglądać w radio teraz mówili, że w BAŁTYKU pojawiły się RAKI to mamy czyste morze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 06.04.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 To i ja swoje 5 groszy odnośnie funki też mam kilka odmian ale na allegro nie radzę kupować bo ja dostałam inne niż kupowałam inne tzn takie jakie juz miałam. Najlepiej w sklepie jak juz liście puszczą. A liście mają śliczniutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 06.04.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 To i ja swoje 5 groszy odnośnie funki też mam kilka odmian ale na allegro nie radzę kupować bo ja dostałam inne niż kupowałam inne tzn takie jakie juz miałam. Najlepiej w sklepie jak juz liście puszczą. A liście mają śliczniutkie to ja już na oko czyli czuja będę kupować ( tego rodzynka co mam kupowałam w kwiaciarni ) a jak się powtórzą to powiem TAK MIAŁO BYĆ i koniec kropka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts