yokasta 06.04.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 A mi pierwszy listek tymianku wlazł w donicy. Zastanawiam się tylko czy to łodyżka zielska czy może coś wyrasta z gleby działkowej Fajnie macie, ja póki co przygotowuję się teoretycznie, sezon ogrodniczy zaczniemy w przyszłym roku. Jesli same dobieracie rośliny to pamiętajcie też, żeby je grupować w sposób umożliwiający ich jednoczesne nawożenie czyli razem roślinki lubiące kwasotę, razem lubiące zasadową glebę itd. bo wygląd też ważny, ale ludziska często zapominają że potem do 10 roślinek obok siebie potrzebują do każdej innego nawozu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.04.2011 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 dzięki....przeczytałam od dechy do dech i kupię jeszcze parę szt *8 zł/szt. to nie taki majątek i posadzę koło tujek.... fajnie będzie to wyglądać w radio teraz mówili, że w BAŁTYKU pojawiły się RAKI to mamy czyste morze Widziałam u mojej siostry ciotecznej wieloletnie funkie- to się rozrasta jak głupie i teraz to musi aż je wyrywać A co do raków w Bałtyku to pierwsze słyszę... Widziałam w jeziorze Białym w Augustowie parę lat temu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.04.2011 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 To i ja swoje 5 groszy odnośnie funki też mam kilka odmian ale na allegro nie radzę kupować bo ja dostałam inne niż kupowałam inne tzn takie jakie juz miałam. Najlepiej w sklepie jak juz liście puszczą. A liście mają śliczniutkie No śliczniutkie, ale w cieniu. W zeszłym roku moja mam dostała od koleżanki kilka funkii i trzymała je na słońcu to porobiły się pieknee wielkie dziury i brzegi i obsychały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.04.2011 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 A mi pierwszy listek tymianku wlazł w donicy. Zastanawiam się tylko czy to łodyżka zielska czy może coś wyrasta z gleby działkowej Fajnie macie, ja póki co przygotowuję się teoretycznie, sezon ogrodniczy zaczniemy w przyszłym roku. Jesli same dobieracie rośliny to pamiętajcie też, żeby je grupować w sposób umożliwiający ich jednoczesne nawożenie czyli razem roślinki lubiące kwasotę, razem lubiące zasadową glebę itd. bo wygląd też ważny, ale ludziska często zapominają że potem do 10 roślinek obok siebie potrzebują do każdej innego nawozu Życzę Ci, żeby to było zioło, ale stawiam na zielsko, bo chyba za szybko..... dopiero co sadziłaś te nasionka. To prawda, np. co do kwaśnej gleby. Tak jest łatwiej i pewniej, że roślinkom będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 06.04.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 aaa jeszcze zioła trzeba kupić: rozmaryn i lawenda ( sadzimy koło wejścia - zapraszamy do siebie dobre duchy ) , bazylia, mięta, szałwia i gdzie ja to wszystko pomieszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.04.2011 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 aaa jeszcze zioła trzeba kupić: rozmaryn i lawenda ( sadzimy koło wejścia - zapraszamy do siebie dobre duchy ) , bazylia, mięta, szałwia i gdzie ja to wszystko pomieszczę Właśnie lawenda! o mały włos bym zapomniała:bash: Na pewno znajdziesz miejsce na ziółka:wiggle: W razie czego w doniczkach na tarasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 06.04.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 muszę teścia poprosić to mi zbije z desek takie doniczki _ zabejcuję, jakiś szablon naniosę i będzie git zrobi się kącik ziołowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.04.2011 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 muszę teścia poprosić to mi zbije z desek takie doniczki _ zabejcuję, jakiś szablon naniosę i będzie git zrobi się kącik ziołowy.... Noooo:rolleyes: dobry pomysł. Będzie i ładnie i praktycznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 06.04.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 i ja sie muszę do swojego teścia w sprawie donic uśmiechnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 06.04.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 a lawendę to siejecie czy gotową kupujecie bo ta siana podobno nie schodzi a ja juz nasiona kupiłam:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 06.04.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Życzę Ci, żeby to było zioło, ale stawiam na zielsko, bo chyba za szybko..... dopiero co sadziłaś te nasionka. To prawda, np. co do kwaśnej gleby. Tak jest łatwiej i pewniej, że roślinkom będzie dobrze. Gleba jest cały czas wilgotna i mają ciepełko, nie doprecyzowałam - to zioło ma 1mm jakieś prawdopodobieństwo jest ale pewnie masz rację (niestety ). Zobaczymy za miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.04.2011 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Gleba jest cały czas wilgotna i mają ciepełko, nie doprecyzowałam - to zioło ma 1mm jakieś prawdopodobieństwo jest ale pewnie masz rację (niestety ). Zobaczymy za miesiąc A może, a może jest to ziółko? Wyrwało się przedwcześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.04.2011 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Jak na mój wątek przystało, fotka z Włoch, rzymska uliczka:rolleyes: http://img20.imageshack.us/img20/5322/piazzaarcodegliacetarirw.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 06.04.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Przepięknie, bardzo w śródziemnomorskim klimacie mam gdzieś zdjęcia takich uliczek, z Włoch, Chorwacji i Czarnogóry. Musiałaś mi pokazywać wakacyjne rejony, kiedy w tym roku nigdzie nie jedziemy? Niedobra Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 06.04.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 A tu nadal o roślinkach:roll: No nic, będę próbować dalej... może kideyś trafię na coś dla mnie, na coś, na czym się choć troszeńkę znam:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.04.2011 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Przepięknie, bardzo w śródziemnomorskim klimacie mam gdzieś zdjęcia takich uliczek, z Włoch, Chorwacji i Czarnogóry. Musiałaś mi pokazywać wakacyjne rejony, kiedy w tym roku nigdzie nie jedziemy? Niedobra Ty Ups nie chciałam... Jeszcze się najeździsz, yokasta. Nie w tym, to w przyszłym roku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.04.2011 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 A tu nadal o roślinkach:roll: No nic, będę próbować dalej... może kideyś trafię na coś dla mnie, na coś, na czym się choć troszeńkę znam:lol2: Madzia, sezon się zaczął to dlatego. Poza tym sama zobaczysz, że jak już zamieszkasz w swoim pięknym mieszkanku to też skończą się tematy wykończeniówki, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 06.04.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Madzia, sezon się zaczął to dlatego. Poza tym sama zobaczysz, że jak już zamieszkasz w swoim pięknym mieszkanku to też skończą się tematy wykończeniówki, niestety wiem, wiem, żartuję Ale teraz tak przeżywam te wszystkei fugi, sylikony, tapety itp. że w ogóle nie mogę się wczuć w roślinki:lol2: Wybaczcie:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 06.04.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Wielkie dziury w finkiach to sprawka ślimaków - funkie to ich przysmak i potrafią pochłonąć połowę liści. Dobrze jest wysypać korę dość grubo, to nie będą tam wchodziły - ślimaki nie lubią kory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.04.2011 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 wiem, wiem, żartuję Ale teraz tak przeżywam te wszystkei fugi, sylikony, tapety itp. że w ogóle nie mogę się wczuć w roślinki:lol2: Wybaczcie:oops: Rozumiem Cię Magda- też tak miałam, ale za późno założyłam swoją galerię. Choć jak tak teraz analizuję, to chyba nie miałabym czasu na nią w trakcie budowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts