Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

Wielkie dziury w finkiach to sprawka ślimaków - funkie to ich przysmak i potrafią pochłonąć połowę liści. Dobrze jest wysypać korę dość grubo, to nie będą tam wchodziły - ślimaki nie lubią kory ;)

Ooo o ślimakach nie pomyślałam :bash: Dzięki za info.

A może trzeba coś sypnąć na te ślimaki, żeby sobie poszły?;)

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ślimaczki są boskie! Luby ratuje każdego, którego spotka w czasie ogarniania ziemi pod trawnik. Może dlatego wygrabienie kawałka ogrodu zajmuje mu cały dzień...

:rolleyes:

Zazdroszczę Wam entuzjazmu w kwestiach ogrodniczych. Ja mam nadzieję, że coś samo wyrośnie, podleje się i utrzyma.

;)

No może i boskie, ale ja się ich... brzydzę ;) Nic na to nie poradzę-tak mam i już :D

Fajnie masz z lubym- mój się nie dotknie z powodu błahości sprawy :lol2:

Co do ogrodu-Darcy masz piękną, częściowo zalesioną działkę- z tego co widziałam. Zrób ją do końca zalesioną dosadzając trochę brzózek, iglaków. Trawnik możesz zrobić niewielki, a kwiatki w donicach na tarasie i będzie cacy:wiggle:

Ciekawe, co na to powie mój luby jak się dowie do czego potrzebuję użyć piwa :lol2::lol2:

Swoją drogą, ciekawostka...

Tak, podobno dobrze jest wykopać dołek włożyć do niego pojemniczek nalać piwka i ślimaczki zwabione jego zapachem wpadają do tego pojemniczka biedaczki.

A i jeszcze ślimaczki kochane zapachu aksamitek podobno nie lubią ;)

Tak, podobno dobrze jest wykopać dołek włożyć do niego pojemniczek nalać piwka i ślimaczki zwabione jego zapachem wpadają do tego pojemniczka biedaczki.

A i jeszcze ślimaczki kochane zapachu aksamitek podobno nie lubią ;)

To chyba już wolę te aksamitki... :lol2:

cześć piwoszki :lol2:

wieje jak cholera, ale i tak jest cudnie boooooo piąteczek.....

wczoraj mój kochany małż nareszcie skończył malować płotek i pozostało go jeszcze wbić do ziemi iiiiiii tujki będą odgrodzone od liśćiożernych ślimaczorów ( będą miały jeszcze korę do pokonania i nie dostaną moich piękniastych funki...) .... zakupiłam jeszcze 2 szt wrzosu i 2 szt funki, lawendę i rozmaryn, które muszę posiać ( zobaczymy co z tego wyjdzie :stirthepot::lol2: )