agawi74 06.04.2011 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Wielkie dziury w finkiach to sprawka ślimaków - funkie to ich przysmak i potrafią pochłonąć połowę liści. Dobrze jest wysypać korę dość grubo, to nie będą tam wchodziły - ślimaki nie lubią kory Ooo o ślimakach nie pomyślałam Dzięki za info. A może trzeba coś sypnąć na te ślimaki, żeby sobie poszły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 06.04.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Można sypnąć, ale jeśli nie masz psiaka, albo kota - w przeciwnym razie może dojść do poważnego zatrucia, nawet śmiertelnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.04.2011 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Można sypnąć, ale jeśli nie masz psiaka, albo kota - w przeciwnym razie może dojść do poważnego zatrucia, nawet śmiertelnego. Masz rację moniu. Zwierzaczków póki co nie mamy, ale nie wykluczam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 06.04.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Zostaje więc wysypanie kory (nie lubią jej, bo chodzenie po korze sprawia im kłopot i ewentualne ręczne zbieranie - ja tak robię i nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.04.2011 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Korę planuję mieć, ale zbieranie ręczne odpada nie cierpię ślimaków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 07.04.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Ślimaczki są boskie! Luby ratuje każdego, którego spotka w czasie ogarniania ziemi pod trawnik. Może dlatego wygrabienie kawałka ogrodu zajmuje mu cały dzień... Zazdroszczę Wam entuzjazmu w kwestiach ogrodniczych. Ja mam nadzieję, że coś samo wyrośnie, podleje się i utrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 07.04.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 agawi ślimaki podobno lubią piwo można je zwabić w pułapki napełnione piwem jak komuś tego piwka nie szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 07.04.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 U mnie też dużo, mnogo ŚLIMAKÓW to im wyżerkę zapodałam ( biedne moje jeszcze nierozrośnięte funkie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 07.04.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Jak na mój wątek przystało, fotka z Włoch, rzymska uliczka:rolleyes: http://img20.imageshack.us/img20/5322/piazzaarcodegliacetarirw.jpg [/quote Jej, uroczo...najbardziej brakuje mi ciepełka i takiej dawki słońca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.04.2011 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Ślimaczki są boskie! Luby ratuje każdego, którego spotka w czasie ogarniania ziemi pod trawnik. Może dlatego wygrabienie kawałka ogrodu zajmuje mu cały dzień... Zazdroszczę Wam entuzjazmu w kwestiach ogrodniczych. Ja mam nadzieję, że coś samo wyrośnie, podleje się i utrzyma. No może i boskie, ale ja się ich... brzydzę Nic na to nie poradzę-tak mam i już Fajnie masz z lubym- mój się nie dotknie z powodu błahości sprawy Co do ogrodu-Darcy masz piękną, częściowo zalesioną działkę- z tego co widziałam. Zrób ją do końca zalesioną dosadzając trochę brzózek, iglaków. Trawnik możesz zrobić niewielki, a kwiatki w donicach na tarasie i będzie cacy:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.04.2011 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 agawi ślimaki podobno lubią piwo można je zwabić w pułapki napełnione piwem jak komuś tego piwka nie szkoda Ciekawe, co na to powie mój luby jak się dowie do czego potrzebuję użyć piwa :lol2: Swoją drogą, ciekawostka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.04.2011 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 U mnie też dużo, mnogo ŚLIMAKÓW to im wyżerkę zapodałam ( biedne moje jeszcze nierozrośnięte funkie ) Noo biedne Użyj piwa, albo trutki (biedne ślimaki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.04.2011 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Jak na mój wątek przystało, fotka z Włoch, rzymska uliczka:rolleyes: Jej, uroczo...najbardziej brakuje mi ciepełka i takiej dawki słońca Dzięki aga- mi też brakuje, nawet nie wiesz jak bardzo:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 07.04.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Ciekawe, co na to powie mój luby jak się dowie do czego potrzebuję użyć piwa :lol2: Swoją drogą, ciekawostka... Tak, podobno dobrze jest wykopać dołek włożyć do niego pojemniczek nalać piwka i ślimaczki zwabione jego zapachem wpadają do tego pojemniczka biedaczki. A i jeszcze ślimaczki kochane zapachu aksamitek podobno nie lubią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 07.04.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Noo biedne Użyj piwa, albo trutki (biedne ślimaki) lepiej piwa najwyżej kotkowi się w głowie zakręci, bo po trutce to róznie może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.04.2011 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Tak, podobno dobrze jest wykopać dołek włożyć do niego pojemniczek nalać piwka i ślimaczki zwabione jego zapachem wpadają do tego pojemniczka biedaczki. A i jeszcze ślimaczki kochane zapachu aksamitek podobno nie lubią To chyba już wolę te aksamitki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.04.2011 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 lepiej piwa najwyżej kotkowi się w głowie zakręci, bo po trutce to róznie może być Kocurka trzeba pilnować, albo jak u Kargula na sznurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 08.04.2011 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Dzięki aga- mi też brakuje, nawet nie wiesz jak bardzo:rolleyes: No to ode mnie na dobry początek dnia włoskie klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 08.04.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 o od takich zdjęć powinno się dzień zaczynać bo u mnie pogoda taka, że lepiej głowy nie wystawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 08.04.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 cześć piwoszki wieje jak cholera, ale i tak jest cudnie boooooo piąteczek..... wczoraj mój kochany małż nareszcie skończył malować płotek i pozostało go jeszcze wbić do ziemi iiiiiii tujki będą odgrodzone od liśćiożernych ślimaczorów ( będą miały jeszcze korę do pokonania i nie dostaną moich piękniastych funki...) .... zakupiłam jeszcze 2 szt wrzosu i 2 szt funki, lawendę i rozmaryn, które muszę posiać ( zobaczymy co z tego wyjdzie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts