Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Też mi skromne początki, myślę ze wiele osób życzyłoby sobie mieć taaaakie początki :) jestem pewna że będzie piękniście bo właściwie juz jest ;)

anbama milutka jesteś :hug::D wiem, że jeszcze mnóstwo pracy zostało i trochę to potrwa zanim będzie tak jak bym chciała.

Najgorsze, że pozostał jeszcze do wyłożenia taras i schody wejściowe i tylne od ogrodniczego:bash:

Początki zawsze będą owocować w idealnym pięknem......widzę, że kawał roboty macie za sobą i jakoś na serduszku od razu zielono się zrobiło :wiggle:

Pięknie......czy dobrze widzę..... to chyba CONICA cudne te sosenki, tyle uroku mają w sobie :yes::D

Okna ze szprosami cudne....

I płot prawie skończony..... pomalowany będzie współgrał z całością....

Aga cudnie u Was....

Gość Gosc_123
Dom piękny, okazały! Ten komin z cegły na tarasie baaardzo fajniutki. Robi klimacik! Brawo za pomysł! Zaczątek ogrodu już jest. Ogrodzenie prawie gotowe, alejki i podjazd wyłożony ładną kostką. No to... nie gorączkować się! ;) Tarasiki też się zrobią. Będzie cudnie! Już w krótce. :)

Początki zawsze będą owocować w idealnym pięknem......widzę, że kawał roboty macie za sobą i jakoś na serduszku od razu zielono się zrobiło :wiggle:

Pięknie......czy dobrze widzę..... to chyba CONICA cudne te sosenki, tyle uroku mają w sobie :yes::D

Okna ze szprosami cudne....

I płot prawie skończony..... pomalowany będzie współgrał z całością....

Aga cudnie u Was....

Kochana jesteś... :hug:

Trochę pracy już włożyliśmy, ale zostało to cholerne nawadnianie i trawnik :sick:

Dobrze widzisz to Conica i w dodatku jest podwójny, bo zrośnięty z siostrą albo bratem :rotfl:

Płotek niech sobie poczeka na dokończenie;)

Dom piękny, okazały! Ten komin z cegły na tarasie baaardzo fajniutki. Robi klimacik! Brawo za pomysł! Zaczątek ogrodu już jest. Ogrodzenie prawie gotowe, alejki i podjazd wyłożony ładną kostką. No to... nie gorączkować się! ;) Tarasiki też się zrobią. Będzie cudnie! Już w krótce. :)

Indy-k, te cegiełki to niedokończony grill zewnetrzny :lol2: Będzie obudowany cegłą identyczną jak komin dachowy;)

Mam nadzieję, że w najbliższym czasie, bo sezon coraz bliżej:cool:

Dziękuję:hug:

W projekcie też mieliśmy okna 150 x 150, wymyśliłam sobie większe, 180 x 150, oczywiście otwory już dawno wymurowane, ale porównałam kosztorysy obu wersji, i mało nie zemdlałam. Dlatego raczej wrócę do wymiarów pierwotnych, a każda piękna inspiracja w tym zakresie - pomocna!

Gość Gosc_123
Indy-k, te cegiełki to niedokończony grill zewnetrzny Będzie obudowany cegłą identyczną jak komin dachowy

Mam nadzieję, że w najbliższym czasie, bo sezon coraz bliżej

Echhh, to jeszcze lepiej! :D

Dziękuję:hug:

W projekcie też mieliśmy okna 150 x 150, wymyśliłam sobie większe, 180 x 150, oczywiście otwory już dawno wymurowane, ale porównałam kosztorysy obu wersji, i mało nie zemdlałam. Dlatego raczej wrócę do wymiarów pierwotnych, a każda piękna inspiracja w tym zakresie - pomocna!

Aaa rozumiem:) Zgadzam się, że czym większe okna tym ładniejsze, ale niestety kosztowne.:eek:

My wydłużyliśmy okno salonowe i w jadalni i niestety też to kosztowało. Ale nic tak nie podnosi ceny okien jak te z łukami- nawet nie chcę już pamiętać ile kosztowały :sick::sick:

My też mamy poteżne okna w salonie ( i nie tylko ;) ) rozmiar okna balkonowego to 232 wysokość i 264 szerokość, do standardowych raczej ich nie można zaliczyć i jeszcze tzw. okno widokowe 170 x 264. Duże okna zawsze nam się podobały i udało się ;) Edytowane przez Juszczakówka

My też mamy poteżne okna w salonie ( i nie tylko ;) ) rozmiar okna balkonowego to 232 wysokość i 264 szerokość, do standardowych raczej ich nie można zaliczyć i jeszcze tzw. okno widokowe 170 x 264. Duże okna zawsze nam się podobały i udało się ;)

Ale fajnie:wiggle: Uwielbiam duże okna. My też większość mamy niestandardowe. W salonie 240x230cm, jadalnia 180x180, taras 180x230. Najmniejsze są właśnie w kuchni i gabinecie. I lukarna na górze.;)