Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

Agusia trwaniczek wyrośnie w mig...ale zastanowiła mnie druga część zadania czyli jak to meble ogrodowe jeszcze nie gotowe przecież kupiliście już je ????

Andżeliko, no kupiliśmy mebelki owszem, ale nadal stoją w kartonach:bash: Tzn stół i ławka już jest, ale krzesła luby musi skręcić... I jeszcze trzeba je zaolejować...;)

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

agawi ja jeszcze z pytankiem ogrodowym. Te duże iglaki przekopywałaś w tym roku ? I czy robiłaś to sama czy zlecałaś jakiejś firmie ?Twoja conica jest większa od mojej więć mam nadzieję że moja się przyjmie oj szkoda by mi jej było ładnie mi się wkomponowała

Spojrzałam właśnie w kalendarz i taki kwas TY chyba wczoraj swoje święto miałaś ?

Jak tak to spóźnione STO LAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anbama, dziękuję za życzenia... :hug:No owszem miałam wczoraj imieniny, ale cichoooo sza;):)

Odnośnie iglaków to sami je przekopaliśmy- miały jakieś 5 latek... i chyba tfu, tfu się przyjęły- nadal są zielone i mają już przyrosty. Jakieś tam pojedyncze gałązki są lekko żółtawe, bo nie ma cudów korzonki pewnie trochę się uszkodziły.

Jak go przesadziliście z całą bryłą korzeniową, to przyjmie się na pewno:)

Aguś, nie mam fajnie, bo fajnie jest tylko z jednej strony domu, a druga ma tylko ok.4m trawki i resztę rozkopane i sam kamień, piach i glina :( Czekam na dobrą ziemię - jak będzie okazja, to mam obiecaną, że mi przywiozą w dobrej cenie tzn. po 200zł za wywrotkę. Ostatnio przywieźli nam piękną, czarną, 'tłustą' ziemię, ale starczyło tylko na kilka metrów pod oknami. Reszta cierpliwie czeka na swój czas.

Jak to nic po Tobie, zuzanko? Twój ogródek też czeka na urządzenie;)

pewnie że czeka i jeszcze dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo sobie poczeka :(

najbardziej małz ubolewa bo chciał od razu po zamieszkaniu fontannę a tu doooooopa z planów, ale to akurat może poczekać ;)

:hug:No to ja przybiegłam z krokusami na Imieninki

http://swiatnaszkolorowy.blox.pl/resource/krokusy2008.jpg

:hug:

aga wszystkiego naj ,naj

Przepięknie już masz wokół domu ,a i domek prześliczny.. jak się moge wymądrzyć w sprawie ogródka ....to radzilabym Ci między iglakami zapełnić miejsce trzmieliną.Ona bardzo szybko się rozrasta i pięknie wygląda.Nawet nie trzeba wysypywać korą i chwastów nie ma .Mam tak w ogrodzie przy starym domu i jest super.

Aguś cudnie już wasz ogródek wygląda! :jawdrop: Macie już kawał dobrej roboty za sobą! Świetnie zaaranżowane, brawo. Szczerze zazdraszczam ;):D

My już kupiliśmy granit na taras i ścieżki(płyty i kostkę). Ziemia pod trawnik już przygotowana, niedługo wysiejemy trawnik i posadzimy iglaki na żywopłot

Aguś, nie mam fajnie, bo fajnie jest tylko z jednej strony domu, a druga ma tylko ok.4m trawki i resztę rozkopane i sam kamień, piach i glina :( Czekam na dobrą ziemię - jak będzie okazja, to mam obiecaną, że mi przywiozą w dobrej cenie tzn. po 200zł za wywrotkę. Ostatnio przywieźli nam piękną, czarną, 'tłustą' ziemię, ale starczyło tylko na kilka metrów pod oknami. Reszta cierpliwie czeka na swój czas.

Moniu, ale masz za to dużą działeczkę, a nie mini-ogródek jak mój. Zobaczysz z czasem wszystko obrobicie i będziesz zachwycona:) Dobra ziemia nie jest tania niestety, no ale małymi kroczkami...:( Ja muszę kupić dobrej do kwietników i rabaty pod oknem, gdzie rosną same kwitnące byliny;)

pewnie że czeka i jeszcze dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo sobie poczeka :(

najbardziej małz ubolewa bo chciał od razu po zamieszkaniu fontannę a tu doooooopa z planów, ale to akurat może poczekać ;)

Fontannę? WOW! :jawdrop: Fajny pomysł i wielka atrakcja latem:) Zrobicie za rok, nie martw się;)

:hug:No to ja przybiegłam z krokusami na Imieninki

http://swiatnaszkolorowy.blox.pl/resource/krokusy2008.jpg

:hug:

aga wszystkiego naj ,naj

Przepięknie już masz wokół domu ,a i domek prześliczny.. jak się moge wymądrzyć w sprawie ogródka ....to radzilabym Ci między iglakami zapełnić miejsce trzmieliną.Ona bardzo szybko się rozrasta i pięknie wygląda.Nawet nie trzeba wysypywać korą i chwastów nie ma .Mam tak w ogrodzie przy starym domu i jest super.

Beatko baaardzo dziękuję za życzenie i śliczne kwiatki :hug::hug::D

Wymądrzaj się ile chcesz, bo ja się dopiero uczę ;) Kupiłam 2 trzmieliny- zielono-białą i zielono-żółtą. Mam nadzieję, że się szybko rozrośnie:)

Co do wideodomofonu to nie mam pojęcia, bo mamy domofon i z elektrykiem rozliczaliśmy się całościowo, nawet nie wiem ile policzył za montaż. Twoje 300 zł to chyba sporo:(

Aguś cudnie już wasz ogródek wygląda! :jawdrop: Macie już kawał dobrej roboty za sobą! Świetnie zaaranżowane, brawo. Szczerze zazdraszczam ;):D

My już kupiliśmy granit na taras i ścieżki(płyty i kostkę). Ziemia pod trawnik już przygotowana, niedługo wysiejemy trawnik i posadzimy iglaki na żywopłot

Dzięki Aguś:) A ja Ci zazdraszczam kupionego granitu na taras. Ja jeszcze nie zaczęłam nawet myśleć, co tam położyć.

Może zgapię coś od Ciebie :lol2: My jak tylko uporamy się z nawadnianie, też zabieramy się za trawnik:cool::rolleyes:

Żywopłot już na szczęście za nami, uffff:)

I ja też z kwiateczkiem......

http://img716.imageshack.us/img716/5506/19985344.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Dużo zdrowia, uśmiechu, słońca, spacerów, wycieczek rowerowych, dużo mufinek, jabłek.....i miłości.....

Kochana :hug::hug:szczególnie dziękuję za te muffinki :lol2::lol2:

I za życzenia świąteczne też :hug::D

Witaj kochana!!! Pięknie dziękuję za życzenia!!:)Zapuściłam się ostatnio z "forumowaniem" :/ Pięknie u Ciebie i bardzo słonecznie i wiosennie!!!! Bardzo podoba mi się kostka którą masz przed domem. Mojemu mężowi podoba się zwykła tradycyjna kostka brukowa, mi granitowa, ale Twoja jest jeszcze inna co to za kosteczka? WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):)