Marcin834 09.09.2015 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 znacie jakieś firmy zajmujące się sprzedażą nowoczesnych paneli betonowych ? ciężko mi je namierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolomamark 24.06.2017 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2017 (edytowane) Witam, ja również chciałem kiedyś zrobić samemu ogrodzenie gabionowe. Ale przeanalizowaniu kosztów i czasu jaki musiałbym poświęcić zrezygnowałem i dobrze poszukałem w necie i w śród znajomych jakiejś firmy która mogłaby mi to zrobić. Okazało się, że samemu nie zrobiłbym tak dobrze jak firma, która się w tym specjalizuje. Zapomina się o bardzo ważnych szczegółach. Gabiony powinny być spawane, a nie skręcane ale najważniejsze to to żeby materiał, z których jest wykonany był ocynkowany. Gwarantuje to nam długowieczność takiego ogrodzenia i nie ma problemów z eksploatacją. Raz na rok wystarczy jak wymyje myjką ciśnieniową i zapominam o robocie. Mogę polecić firmę, która zrobiła to szybko i na prawdę tanio, a do tego naprawdę profesjonalnie. Polecam [moderowano] Edytowane 5 Lipca 2017 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kobietapracującażadn 20.09.2017 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2017 gabiony...pokazalibyście drodzy przedmówcy jak wam poszło? ja się zastanawiam nad rozwiązaniem trochę działającym jak zapora przeciwpowodziowa czy ogrodzenie skarpy. Zastanawiam się nad A) szczelnymi gabionami i wysokimi na ok 1.5m do których wpakowałabym też metalowe pręty zakotwiczone w ziemi(ew. betonie)dla stabilizacji ...B)gabionami lub innym rozwiązaniem (np.murkiem ceglanym) co by utrzymało w miejscu sztucznie podniesiony teren na 2 metry. Tak myślę żeby dać albo gabiony albo murek+usypać górkę na 2metry i szeroką na ok metr+murek. Generalnie poszukuję pomysłu na ogrodzenie obok rzeczki,która raz na jakieś 50lat wylewa i zastanawiam się czy olać zalanie i po prostu pogodzzić się z tym że mój ogród nie jest na zawsze czzy jednak coś uda się wykombinować. Co do gabionów - na youtube jest mnóstwo filmików jak się je robi (to informacja dla tych co chcą spróbować. W mojej okolicy pewne centrum handlowe jest obłożonje dekoracyjnie kamieniami w siatkach i zauważyłam że w niektórych miejscach się wybrzusza mimo grubych drutów. myślę że wiele zalezy od tego czzy często są montowane takie spinające całość druty w środku konstrukcji czy może ktoś oszczędzał. przy takich ciężżkich ogrodzeniach nie ma co oszczędzać - to wiem na pewno. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp19 24.02.2018 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 (edytowane) witam Mam pytanie do fachowców Mam w planach wykonać murek odgradzający gabionowy. Na murek nie będą działać żadne siły - wolno stojący Wymiary murka to : wysokość 40 cm szerokość 20 cm. długość 30 metrów. Co będzie lepsze aby to wykonać panele ogrodzeniowe i wycinanie do potrzebnych wymiarów link do informacji o prosukcie czekam na opinie i Edytowane 27 Lutego 2018 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal162 27.02.2018 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 witam. podepnę się pod temat i trochę z innej beczki, mianowicie orientujecie się jaki jest koszt za 1mb na gotowo murka oporowego albo ogrodzenia z gabionów. wymiary to 40x40 ogółem cała długość to ok 30 mb. chodzi mi o koszt robocizny przygotowanie podłoża zamontowanie gabionów wypełnienie ich kamieniem. Był bym wdzięczny za pomoc.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkorol 04.07.2020 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2020 (edytowane) wykonałem gabiony ze zwykłych przęseł z Castoramy po 35 zł sztuka. Wszytko się trzyma:) Edytowane 5 Lipca 2020 przez pkorol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel098 16.04.2022 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 wykonałem gabiony ze zwykłych przęseł z Castoramy po 35 zł sztuka. Wszytko się trzyma:) [ATTACH=CONFIG]445875[/ATTACH] Witam. Czy to się dalej trzyma? Jakie ma wymiary i czy jest czymś pospinane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts