Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dachówka Roben Monza Plus - Kraków

Recommended Posts

• 2 weeks później...

cenę masz z kosmosu...

Ale po to pisze.

W jednej z firmy starają na silę zaoferować mi Robena Monzaplus (antracyt angabowa) pytanie... jak tam się tak dachówka układa na dachu. Po słyszę od osób, które się budowały, że to krzywe czy coś....i w związku z tym zrezygnowali, ale nie udało mi się z nikim pogadać kto to już założył.

pozdro

To myslisz chyba o innej dachówce, bo Monzaplus jest rewelacyjna, świetnie sie układa i rewelacyjnie wyglada, moi dekarze byli bardzo zadowoleni i właśnie to co oferuję to nakład, który przewidziałam na dach, a panom sie ją tak dobrze docinało, że straty okazały sie minimalne. Ekipa profesjonalistów.

Ja po wielu wycenach kupiłam ja najtaniej jak można było w Krakowie.

Nie wiem - może masz cene za drugi gatunek, prawdopodobnie cene netto.

• 3 weeks później...
cenę masz z kosmosu...

Ale po to pisze.

W jednej z firmy starają na silę zaoferować mi Robena Monzaplus (antracyt angabowa) pytanie... jak tam się tak dachówka układa na dachu. Po słyszę od osób, które się budowały, że to krzywe czy coś....i w związku z tym zrezygnowali, ale nie udało mi się z nikim pogadać kto to już założył.

pozdro

Cena rzeczywiście kosmos ... ale ostatnio były podwyżki.

Co do dachówki, w opinii moich dekarzy (z których jestem zadowolony)

- powierzchnia ładna

- krzywe są, nie leżą idealnie, chwieją się ... ale po pewnym czasie się podobno się dotrą i będą już leżeć idealnie. Ja tego chwiania się nie zauważyłem, ale laik ze mnie.

Największy mankament to wykończenie daszku nad wejściem (krokwie w tym miejscu dłuższe niż nad pozostałą częścią dachu). Dachówka podstawowa i skrajna lewa mają inne szerokości krycia. Najwyższa dachówka skrajna lewa na daszku nie pasuje do dachówek podstawowych w pierwszym rzędzie dużego dachu! "Fale" nie pasują do siebie, trzeba było szlifować. W kalenicy nie ma z tym problemu, ale to miejsce jest problematyczne.

Też mam 60 sztuk nadmiarowych ... ale zostawię sobie na wszelki wypadek.

• 1 month później...
Z twojego opisu, wynika, że masz daszek nad wejsciem tak jak ja. U nas wszystko ładnie sie zgrało, doswiadczenie ekipy budowlanej ma jednak duze znaczenie, ale firmę WJK Budownictwo to muszę koniecznie pochwalic juz w innym wątku. Dachówka wygląda pięknie, choć chciałam płaską, ale jest dwukrotnie droższa.

2011.02.11 Okna (8&#41.JPG