glacjusz 26.11.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 WitamCzy ma ktoś z Forumowiczów zrobiony podjazd, ścieżki wokół domu, taras, schody z bruku klinkierowego? Na pewno Ktoś się znajdzie. Proszę o zamieszczenie zdjęć jeżeli macie, stoję przed decyzją wyboru materiału na ścieżki itp. Jak się sprawdza w praktyce, jakiej grubości bruk klinkierowy na podjazd? Z góry dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gipsi68 27.11.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 http://www.markpol.itl.pl/webespresso.php/PageId,31,lang,.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brukarz 28.11.2010 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Bruk klinkierowy jest bardzo dobrym materiałem na nawierzchnie.Na tej stronce jest coś zrobione z bruku klinkierowego.http://www.brukmajster.pl/galeria.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 03.12.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Mam coś takiego ale nie z bruku tylko z cegły klinkierowej. Wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 04.12.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Mam coś takiego ale nie z bruku tylko z cegły klinkierowej. Wygląda super A jak sprawuje się pełna cegła klinkierowa zamiast bruku klinkierowego? Którą stroną masz do wierzchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 04.12.2010 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Cegła ułożona jest na płasko, czyli 12x24 widzę z góry. Sprawuje się ok, czyli daje się zamiatać i odśnieżać. Myślę, że w utrzymaniu jest podobna do kostek. Plamy z oleju silnikowego dają się zetrzeć szmatą i nie ma śladu. Po deszczu i mrozie robi się trochę ślisko ale to chyba normalne. Wystarczy trochę słońca i wszystko się topi i jest ok. W przyszłym tygodniu wkleję jakieś zdjęcie. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 04.12.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Cegła ułożona jest na płasko, czyli 12x24 widzę z góry. Sprawuje się ok, czyli daje się zamiatać i odśnieżać. Myślę, że w utrzymaniu jest podobna do kostek. Plamy z oleju silnikowego dają się zetrzeć szmatą i nie ma śladu. Po deszczu i mrozie robi się trochę ślisko ale to chyba normalne. Wystarczy trochę słońca i wszystko się topi i jest ok. W przyszłym tygodniu wkleję jakieś zdjęcie. pozdr adam Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 06.12.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 http://img210.imageshack.us/img210/7743/2528.jpg' alt='2528.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 06.12.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 http://img829.imageshack.us/img829/7548/2490d.jpg' alt='2490d.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 06.12.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Serwis24 - powiem że fajnie to wygląda, a tak z ciekawości zapytam, czy to fugowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 06.12.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Z fugowaniem to fachowcy dali ciała bo za mało cementu dali do piasku i to takie słabe jest. Dobre fugowanie zajmuje bardzo dużo czasu a im się ciągle spieszy a to trzeba dobrze zagęścić i ubić aby później nie osiadało. Zobaczę jak to będzie wyglądało na wiosnę być może będę musiał wszystkie fugi zrobić jeszcze raz Gorzej wygląda zjazd do garażu gdzie ciężki samochód rusza cegłami więc się wszystko kiwa Nie wiem czy tam lepsze fugi by coś dały bo auto i tak wszystko wyrwie na pochyłym podjeździe. Zastanawiam się czy taki podjazd nie powinien być układany na normalnej mocnej zaprawie murarskiej ? takie poziome murowanie. Ekipa już jesienią nie odbierała telefonów więc nie wiem jak będzie na wiosnę Z drugiej strony nie wiem czy przy dużych mrozach i mocnej zaprawie wszystko by nie popękało od wysadzania. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 06.12.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Ja mam taras z bruku klinkierowego z obramówką z palisady betonowej Nostalit. Fotki tutaj: http://forum.muratordom.pl/entry.php?111572-Taras-ju%C5%BC-gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 16.04.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Spróbuje odświeżyć ten wątek. Jak się sprawuje bruk klinkierowy po kilku latach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts