wojciech19731 26.11.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Witam mój budynek ma dwie kondygnację ,płaski dach do tej pory wszystko było ok żadnych przecieków,lecz dzisiaj po opadach śniegu w paru miejscach na sufitach a zwłaszcza w narożnikach pojawiły się mokre plamy ,wcześniej chodziłem po dachu i lepiłem ubytki w zgrzewach lepikiem ,pomóżcie co to jest przecieki czy różnica temperatur .Jestem właścicielem tego domu od czerwca tego roku,podobno konstrukcja tego dachu to żużel i beton.W przyszłym roku mam zamiar coś zrobić z tym dachem ,co polecacie.Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.11.2010 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Jakie ubytki i w jakich zgrzewach? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciech19731 29.11.2010 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Jakie ubytki i w jakich zgrzewach? Pozdrawiam. tzn. w miejscach gdzie papa się wybrzuszyła,czy to możę być różnica temperatur od dołu grzeje a od góry jest zimno i powstaje różnica tempperatur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.12.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 W przypadku starego pokrycia na takim dachu z warstwy izolacji cielnej (szlaki) uwalniają się gazy w tym również para wodna. Nie mając ujścia powodują wybrzuszenie papy. Twój dach nie musi przeciekać (choć może). Te mokre plamy na suficie to może być kondensat pary wodnej. W narożnikach tej szlaki jest bardzo mało czyli praktycznie nie ma żadnej izolacji cieplnej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts