dawiddur 27.11.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Witam serdecznie wszystkich!Jestem młodym człowiekiem, który zdecydował się na zakup swojego "M".To o co chce zapytać w zasadzie oddaje tytuł postu, no ale wszystko po kolei.Mieszkam w niedużej miejscowości w pobliżu Łodzi. Kupiłem średniej wielkości mieszkanie(73m2) o wysokości pomieszczeń 3,8m!. Mieszkanie nie jest w żadnej spółdzielni, lecz w wspólnocie. Każdy posiada swoje indywidualne ogrzewanie. Poprzedni właściciel stworzył prowizoryczne ogrzewanie centralne z piecyka olejowego. Mimo, że to mieszkanie nie będzie tym "docelowym", to chciałbym zrobić jakieś ogrzewanie. Jak to w kamienicy kominy są, nawet 3 w mieszkaniu(wcześniej piece kaflowe). Jakie zrobić ogrzewanie? marzy mi się kominek z C.O. Jakie na to są szanse? Czy może jednak wygospodarować jakieś pomieszczenie i zrobić CO z typowym "śmieciuchem" na drewno i węgiel(nie mylić z paleniem śmieci ).Co robić? Co radzicie? Elektryczne odpada ze względu ogromny koszt. Gazowe odpada bo po prostu gazu nie ma. Olej również(koszt). Nie odstraszajcie mnie rąbaniem drewna itd. Liczę się z tym. Ktoś poradzi? Mieszkanie znajduje się na ostatnim, drugim piętrze. Budynek nie jest docieplony.Jeśli o czymś zapomniałem to proszę pisać.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts