Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna Eurocolor zamiast Jezierskiego?Czy ktos cos wie na temat tych pierwszych???

Recommended Posts

Odpowiadając koledze z dwoma postami: śmieci wewnątrz pakietu szybowego to usterka niezależna od montażu, braki w okuciach wskutek których pogięły się skrzydła to usterka niezależna od producenta. Choć tu akurat profesjonalny montaż mógł pomóc. Przy okazji pozdrawiam Okna Śląsk z Będzina Ingroup.

Co do działania serwisu Eurocolor Pyskowice to kilka razy miałem tę nieprzyjemność i pozostała mi wyrobiona negatywna opinia oraz dodatkowe uszkodzenia w oknach.

Jeśli ktoś jest zainteresowany oknami z Eurocolor Pyskowice to chętnie podzielę się opinią, zdjęciami, mejlami itp.

• 2 weeks później...

Co z tego, że mam 2 posty ? Sam kiedyś miałeś 2 i to dziwiło innych ?

Co to są braki w okuciach od których wyginają się skrzydła ? i co ma profesjonalny montaż do tego? Śmieć w pakiecie szybowym 1 na 1000 produkowanych może się zdarzyć a nawet i nie - osobiście byłem na produkcji i czystości jaka tam panuje to nie jeden w domu takiej nie ma. Odsysanie wszelkiego rodzaju pyłów jest ogromne - choć babol może się trafić i może to ty miałeś pecha. Szybę zawsze da się wymienić. Jak sam wież jak serwis ma pracować to po co go wzywać ? lepiej poprawić samemu.

• 2 weeks później...

Konkrencję boli, że ich dostawcy nie zapewniają takich warunków ;)

Eurocolor w Warszawie zaczyna się w coraz lepiej sprzedawać.Reklamacji względem innych dostawców jest naprawdę niewiele.

Najlepiej po wyłapaniu błędu produkcyjnego zadzwonić wszędzie z przysłowiowym ryjem i wymagać serwisu 24h :/

serwis 24h a co to agencja?zadzwonił bys do mnie z przysłowiowym ryjem to napewno bys poczekał na reklamacje:)

Nie zrozumiałeś ironii ? właśnie to cechuje wszystkich "krzykaczy" ( Nie do Ciebie teraz pije - mam na myśli klientów którzy łapią za słuchawkę, wydrą się przez telefon, zapominając, że reklamację trzeba zgłosić na piśmie )

Nie zrozumiałeś ironii ? właśnie to cechuje wszystkich "krzykaczy" ( Nie do Ciebie teraz pije - mam na myśli klientów którzy łapią za słuchawkę, wydrą się przez telefon, zapominając, że reklamację trzeba zgłosić na piśmie )

znaki interunkcyjne mnie zmyliły:)

zazwyczaj ci ludzie co im zrobisz taniej i mnie policzysz to później jeszcze przyjdą i "eee wie pan panie witku eeee jest tak nooo wie pan a to nie mogło byc tak? a to musi być tak? eee" matko bosko:)tylko zaciskam zęby i nanowo tłumacze to samo co wcześniej i że to musiało być tak dlatego a to jest tak dlatego

dobrze że na koniec jest chociaż "nie nie mi się podoba ale tak się zastanawiałam/em :)

Ustawowo zdaje się jest 2 tyg czasu na reakcje w sprawie reklamacji ?

Na skuteczną reakcję odmowną... jak przekroczysz uznaje się, że zgadzasz się z treścią reklamacji.. i obowiązuje tylko nas, sprzedawców. Nasi Dostawcy już nie są związani ustawą, bo to sprawy między firmami i oni to mają po prostu gdzieś.

W praktyce - każdą reklamację pozstawiam bez odpowiedzi pisemnej - papierem mógłbym wiele odrzucić, ale przecież zależy mi tym, by załatwić zgłaszany problem.

• 6 months później...
Mam zamontowane okna Eurocolor od 4 miesięcy i ich jakość jest taka jak cena -średnia .Wyglądają dobrze mimo że nie mają cienkiego zgrzewu,mają standartowo ciepłą ramke ale każde skrzydło musiałem regulować bo ocierało dołem,niektóre dość mocno.Czy są szczelne to okaże sie zimą.Drzwi tarasowe z ruchomym szer.1.50 wys. 2.30 słupkiem też dość mocno trzeba było regulować bo też dołem ocierało i skrzydło lekko wygięte,przystawiając łate 2m jest 3mm szczelina między skrzydłem a łatą.

Mam zamontowane okna Eurocolor od 4 miesięcy i ich jakość jest taka jak cena -średnia .Wyglądają dobrze mimo że nie mają cienkiego zgrzewu,mają standartowo ciepłą ramke ale każde skrzydło musiałem regulować bo ocierało dołem,niektóre dość mocno.Czy są szczelne to okaże sie zimą.Drzwi tarasowe z ruchomym szer.1.50 wys. 2.30 słupkiem też dość mocno trzeba było regulować bo też dołem ocierało i skrzydło lekko wygięte,przystawiając łate 2m jest 3mm szczelina między skrzydłem a łatą.

To mnie nie pocieszyłeś.

A na jakim profilu masz te okna?

• 8 months później...

To mail napisany po tym jak cierpliwość do Jezierskiego się skończyła. Prawie dwa miesiące w plecy.

Zastanówcie się dwa razy przed wyborem producenta okien:

"Witam,

za pośrednictwem dilera z Krakowa Pana Adama Brackiego, zamówiliśmy u Państwa 12 sztuk okien do domu jednorodzinnego PREMIUM ULTRA ANTRACYT, potrójne szklenie (zamówienie nr 2). W pierwszej wersji okna miały zostać zamontowany pod koniec marca. Drugi termin, to początek kwietnia po świętach. A trzeci termin to w połowie kwietnia. Po tym terminie nasze zamówienie było nadal w realizacji. Po rozmowie telefonicznej bezpośrednio z Państwa pracownikiem uzyskałem informację, że okna będą gotowe do odbioru 30.04.2013r. Umówiłem się więc z Panem Brackim na montaż w dniu 08.05.2013r. I już wiem, że montaż ten nie dojdzie do skutku.

Pragnę bez zbędnych ceregieli poinformować, że na montaż okien oczekuję do czwartku, tj 09.05.2013r. Po tym terminie dziękuję Państwu za współpracę i będę domagał się zwrotu wpłaconych pieniędzy od Pana Brackiego. Generalnie nie oczekuję od Państwa żadnej odpowiedzi. Wyjaśnienia uważam za zbytek i stratę czasu, ponieważ nie ma to dla mnie żadnego znaczenia w kontekście ponoszonych przeze mnie kosztów związanych z zaliczkowaniem pozostałych prac na budowie, które uzależnione są w 100% od montażu okien. O stracie czasu nawet nie wspominam.

Przyznam szczerze, że rzadko kiedy spotykam się z taką nonszalancją w traktowaniu klientów. Tym bardziej, że na rynku jest wiele firm oferujących dobre produkty. Ja przy wyborze kierowałem się solidnością Państwa firmy, renomą, długoletnią tradycją. Jak widać z realizacji mojego zamówienia przez OKNA JEZIERSKI, srodze się pomyliłem. Nie omieszkam podzielić się tą informacją z maksymalną liczbą znajomych, ze szczególnym uwzględnieniem forów budowlanych i blogów. Być może opinia jednego niezadowolonego klienta nic dla firmy Jezierski nie znaczy, ale kropla drąży skałę.

Marek Lach'