SCREAM 04.03.2010 01:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 jak widac na focie , od gory na obrzeżach wanny są kafelki, ktos mi podpowie jak to zrobic ? bo chyba nie dam na gore wanny zaprawy klejowej i bezposrednio kafelekk, może dać kłytę gipsową ktora będzie w obudowie wanny a na nią kafelki na zaprawe klejową i boczki czyms uszczelnić? klej silikonowy? tyllo czy tym nei będzie badziewnie? moze jakis inny pomysl?http://img6.imageshack.us/img6/311/31128848.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franek fr 09.03.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 niech zgadnę "idealny projekt " Więc warianty są dwa: - do tego typu rozwiązania musi byc specjalna wanna bo z płytami to raczej nie czarowac bo i tak wykończenie nie wyjdzie tak jak trzeba - jeżeli wanna już jest to proponuje oprzec ją standatowo i tak będzie lepszy efekt niz kombinowany z płytą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.03.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 a nie można pokombinować coś z klejami żywicznymi czy jak się one zwą - nie bazującymi na cemencie. I kleić bezpośrednio do wanny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franek fr 11.03.2010 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Tak szczerze to można przykleić nawet na sylikonie jeżeli też nie odpadnie tylko dużo sylikonu. Albo na jakimś kleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lublin 11.03.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Witam! Moim zdaniem te kafelki na zdjęciu są całe i do wanny są tylko uczelnione sylikonem a nie oddzielnie przylepione kawałeczki. Do klejenia ceramiki do podłoży metalowych służy klej poliuretanowy klasy R1 (na bazie żywic reaktywnych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadzialenkaT 28.11.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Witam Mam do Was pytanie jak rozwiązaliście u siebie w łazienkach sprawę połączenie wanna - płytki.Chodzi mi o płytki na ścianie i ich ułożenie względem wannyL 1. Płytki zostały położone na ścianie, następnie dosunięta wanna i sylikonem uszczelnione połączenie 2. Wanna dostawiona do ściany, następnie płytki ułożone tak, że opierają się o rant wanny i wtedy sylikonem uszczelnione połączenie. Sprawa dotyczy łazienki u mojej siostry w domu, właśnie trwają tam prace wykończeniowe i płytkarz powiedział jej, że będzie lepiej jak zrobią wersję 2, dlatego że wanny akrylowe nie są równe. Proszę o informacje jak zostało to u Was zrobione, wersja 1 czy 2, a może jeszcze jakoś inaczej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 28.11.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Kiedy zaczynały się u mnie roboty wykończeniowe, sądziłam, że będzie wariant 2. Panowie, którzy robili łazienkę orzekli, że 1. jest praktyczniejsza - nie pamiętam uzasadnienia, ale mnie przekonało i mam 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 28.11.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 U mnie wariant nr 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 28.11.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 (edytowane) U mnie też wariant nr 2. I bardzo mnie śmieszy argumentacja fahofcuf, że wanny są krzywe. Edytowane 29 Listopada 2010 przez Margoth* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 28.11.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 (edytowane) 1 moi fachowcy podkreślają gdy płytki układa się najpierw, a następnie dostawia wanne, można ja lepiej uszczelnic. w opcji 2 fuga wychodzi na łączeniu a to się zawsze wyplukuje (nawet zabezpieczona silokonen). panowie powiedzieli ze absolutnie nie zgodzą się na opcję 2 jako niezgodny ze sztuką i nie dadzą mi gwarancji na taki układ Edytowane 28 Listopada 2010 przez duś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bradykardia1 28.11.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 nr 1 , wszędzie płytki a potem dopiero wanna i inne sprzęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJa1719508036 28.11.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 opcja 2 nawet jeśli będzie źle uszczelnione, woda będzie po płytkach wpływać do wanny a nie za wannę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 29.11.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 U mnie opcja I. Opcji II nie brałabym nawet pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 29.11.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 opcja 2 nawet jeśli będzie źle uszczelnione, woda będzie po płytkach wpływać do wanny a nie za wannę Niestety woda może spływać za wannę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 29.11.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Poprawka: u mnie opcja nr 1!!! Nr 2 jest bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 29.11.2010 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 a tak z innej beczki - zastanawiam się jak wygląda wykończenie krawędzi wanny w 2 układzie... ;/prawdę powiedziawszy nasuwa się skojarzenie, że ściana "wchodzi" do wanny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-go 30.11.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Witam 1. Płytki zostały położone na ścianie, następnie dosunięta wanna i sylikonem uszczelnione połączenie 2. Wanna dostawiona do ściany, następnie płytki ułożone tak, że opierają się o rant wanny i wtedy sylikonem uszczelnione połączenie. miałam kiedyś rozwiązanie 1 - wanna narożna, (kiedyś tylko tak się robiło) wada: jak się naleje wannę wody, to wanna się obniża, i powstaje bardzo nieładna szczelina pomiędzy silikonowym wypełnieniem (do zauważenia po pewnym czasie) no i to połączenie bardziej się chyba brudzi teraz zrobili mi "fachofcy" jak opisano w punkcie 2 (o ile dobrze to rozumiem...) płytki "opierają" się na brzegu wanny, a tym samym szczelina do wypełnienie jest minimalna i nie ma tego efektu co wyżej - jak na razie żadnych szczelin nie zauważyłam jestem za 2 )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 30.11.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 miałam kiedyś rozwiązanie 1 - wanna narożna, (kiedyś tylko tak się robiło) wada: jak się naleje wannę wody, to wanna się obniża, i powstaje bardzo nieładna szczelina pomiędzy silikonowym wypełnieniem (do zauważenia po pewnym czasie) no i to połączenie bardziej się chyba brudzi teraz zrobili mi "fachofcy" jak opisano w punkcie 2 (o ile dobrze to rozumiem...) płytki "opierają" się na brzegu wanny, a tym samym szczelina do wypełnienie jest minimalna i nie ma tego efektu co wyżej - jak na razie żadnych szczelin nie zauważyłam jestem za 2 )) Bo robiąc wersję nr 1 (tę właściwą) Twoi fachowcy nie wiedzieli, że przed położeniem sylikonu trzeba wannę maksymalnie obciążyć, wlewając do niej wodę, a dopiero potem położyć sylikon (przy pełnej wannie). Zawsze się tak robi i sylikon nie odstaje i nie powstaje szpara. Mój płytkarz zrobił w ten sposob i zarówno wanna jak i sylikon są na swoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 30.11.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 moja wanna się nie obniża nawet jak się do niej 2 osoby zapakuja ) i żadna szpara nie powstaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atheo 28.12.2011 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 witam, zrobiłem u siebie taką małą półeczkę za wanną - taki schodek można powiedzieć 10x10 cm i zastanawiam się teraz jak będzie lepiej czy jak płytki oprą się na wannie (oczywiście fuga sylikonowa) czy lepiej schować kawałek płytki za wannę ?Które rozwiązanie lepsze pod względem szczelności - dodam ze będzie jeszcze z boku deszczownica wiec wody będzie sie dużo pewnie lało...z góry dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts