Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomocy! Ościeżnica drewniana okleinowana drew-holtz

Recommended Posts

Wczoraj montowano mi drzwi wewnątrzlokalowe wraz z ościeżnicami. Panowie-fachowcy,pracujący przy takich montażach od lat sami nie mogą wyjść z podziwu. Co stało sie z ościeżnicą. Normalnym jest aby zespolić ościeżnicę z murem trzeba ją zabezpieczyć przed zabrudzeniem,zrobili to przy pomocy taśmy ochronnej,takiej jaką uzywają zawsze.Po wykonanej pracy ,zabralismy sie za odklejanie taśmy i tu wielkie rozczarowanie. Tylko z jednej ościeżnicy i tylko z jednej jej strony zeszła okleina wraz z taśmą. Zamierzamy to jutro reklamowac. Boję się co usłyszę od producenta,choć wiem ,ze nie powinnam a także ciekawi mnie jak mogło do czegoś takiego dojść. O czym świadczy taki wypadek?? Prosze oświećcie mnie za co z góry Dziękuję.

Charlie, nie bądź zdziwiony.

Ostatnio montowałem drzwi wewnętrzne - po rozpakowaniiu okazało się, że brązowa taśma do pakowania którą owinięto gąbkę na ościeżnicy lekko "złapała" samej "okleiny".

Taśma odeszła razem z ową "okleiną" a raczej samą barwą "drewnopodobną".

Wniosek jest taki:

- okleina jest badziewna - nie ma innego określenia.

- taśma brązowa do pakowania w ŻADNYM WYPADKU nie może być stosowana do oklejania ościeżnic ani ŻADNYCH elementów drewnianych.

Do tego używa się tylko żółtej taśmy malarskiej.

Albo kupuje lepsze drzwi...