RADAS35 28.11.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 (edytowane) Witam, Moje pytanie brzmi co może być przyczyną, że piec Dietrich MCR/II 24S przestał współpracować z regulatorem pokojowym. Krótko mówiąc piec po osiągnięciu żądanej , wcześnie zaprogramowanej temp. przestał sie wyłączać i cały czas pracuje.Piec wspołpracuje z turbokominkiem Makrotermu oraz instalacją solarną wszystko podłączone jest do integratora Makrotermu.Do tej pory wszystko pracowalo bez zarzutu, lecz pewnego dnia zauwazyłem , że piec po ustawieniu parametru P4 nie podgrzewałsam ciepłej wody gdy jej temp spadała. Wezwałem serwisanta , który usunoł usterkę. Po czasie zauważyłem, że piec przestał reagować na programator. Po osiągnięciu temperatury nie wyłącza się. Czy możliwe jest , że serwisant naprawił jedno a ''popsuł''drugie? Dziwnym zbiegiem okoliczności po jego wizycie piec przestał poprawnie działać. W instrukcji wycztałem jak powinien być podłaczony regulator pkojowy do pieca i zauważyłem, że w moim piecu jest to zrobionę inaczej. Proszę o informację czy samodzielnie mogę podłączyć ten regulator , jeśli tak to jak to zrobić. Myślalem aby ponowie wezwać serwisanta lecz na jego przyjazd musiałbym poczekać kilka dni a zależy mi na czasie.Proszę o pomoc i jakąkolwiek wskazówkę Edytowane 28 Listopada 2010 przez RADAS35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 10.02.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Jaki regulator pokojowy?Na czym polega to inne jego podłączenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts