Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

piec Dietrich MCR/II 24S nie wyłącza się

RADAS35

Recommended Posts

Witam,

Moje pytanie brzmi co może być przyczyną, że piec Dietrich MCR/II 24S przestał współpracować z regulatorem pokojowym.

Krótko mówiąc piec po osiągnięciu żądanej , wcześnie zaprogramowanej temp. przestał sie wyłączać i cały czas pracuje.Piec wspołpracuje z turbokominkiem Makrotermu oraz instalacją solarną wszystko podłączone jest do integratora Makrotermu.

Do tej pory wszystko pracowalo bez zarzutu, lecz pewnego dnia zauwazyłem , że piec po ustawieniu parametru P4 nie podgrzewałsam ciepłej wody gdy jej temp spadała.

Wezwałem serwisanta , który usunoł usterkę. Po czasie zauważyłem, że piec przestał reagować na programator. Po osiągnięciu temperatury nie wyłącza się.

Czy możliwe jest , że serwisant naprawił jedno a ''popsuł''drugie? Dziwnym zbiegiem okoliczności po jego wizycie piec przestał poprawnie działać. W instrukcji wycztałem jak powinien być podłaczony regulator pkojowy do pieca i zauważyłem, że w moim piecu jest to zrobionę inaczej.

Proszę o informację czy samodzielnie mogę podłączyć ten regulator , jeśli tak to jak to zrobić. Myślalem aby ponowie wezwać serwisanta lecz na jego przyjazd musiałbym poczekać kilka dni a zależy mi na czasie.

Proszę o pomoc i jakąkolwiek wskazówkę

Edytowane przez RADAS35

• 2 months później...