Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie,

w nowo zakupionych drzwiach zewnętrznych, wyszły skazy. Poszło pismo. Producent zgodził się naprawić drzwi, przyjedzie zabrać skrzydło w celu naprawy. Moje pytanie czy orientuje się ktoś co dalej z "dziurą" w domu, czy to oni mają obowiązek założyć jakieś zastępcze skrzydło? Czy muszę to zrobić we własnym zakresie. Dom pusty w środku, stan surowy zamknięty...

Ile czeka się na realizację reklamacji? Ile może trwać reklamacja?

ABC konsumenta - potrzebuje wsparcia

https://forum.murator.pl/topic/150775-reklamacja-drzwi-ile-czasu-mo%C5%BCna-czeka%C4%87-na-reklamacj%C4%99/

Wojtku,

ale oczywiste dla Ciebie, nie dla przeciętnego Producenta... bo jeśli ja sam się nie zdeklaruję, że coś zawieszę u Klienta, to od fabryki też nic nie dostanę..

Trudna sprawa, ale zgadzam się - powinny być drzwi zastępcze.

W ogóle reklamacje drzwi to porażka, bo na ogół firmy mówią : przyślijcie drzwi, ocenimy zasadność.. a co zrobić z dziurą?

W ogóle reklamacje drzwi to porażka, bo na ogół firmy mówią : przyślijcie drzwi, ocenimy zasadność.. a co zrobić z dziurą?

Z kim ty pracujesz:jawdrop:

Wbrew pozorom firma, o której pewnie pomyślałeś dawała drzwi zastępcze (widziałem to kilka ładnych lat temu, bo sam nie miałem potrzeby skorzystać.

Mówię o zwykłej stalówce: Gerda, KMT itp.

I tak samo dotyczy drzwi wewnętrznych - firmy drzwiowe nie mają jeżdżących serwisówi sprawy reklamacyjne wyglądają dokładnie tak jak napisałem. Aż żal wymieniać nazwy firm.

Zawsze pożyczam swoje skrzydła.