280m 07.02.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Po wczorajszej zmianie na 7% do 75% dmuchawa specjalnie nic się nie poprawiło spieki spore i na deflektorze dale się osadza od dołu, i ogólnie widzę więcej trochę osadu na piecu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
280m 07.02.2012 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 żeby było jasne to ostatnie zdjęcie to nie odbicie mojej ręki ani zwęglony but, tylko skala jakie spieki są duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 07.02.2012 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Naloty na wymienniku są jasne, więc już nie jest źle. Możesz o 2oczka podnieść jeszcze nadmuch na 77% Pewnie będzie ból z tymi spiekami, aby cos innego zrobić, sytuacja dla tego groszku pewnie się poprawi jak wzrośnie temp. na zewn. i spadnie zapotrzebowanie na ciepło. Groszek za 600zł to bardzo tania opcja. Możliwe,że te spieki to taki "urok" tego węgla przy tym zapotrzebowaniu na grzanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
280m 07.02.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 No chyba z tymi spiekami to tak zostanie ważne żeby się dopalało wszystko i żeby się nie osadzało na piecu za wiele. Wczoraj byłem na kominie kontrolnie wyczyścić bo był czyszczony przed montażem pieca czyli na początku grudnia, nawet byłem mile zaskoczony sadzy bardzo mało naprawdę mało w porównaniu z poprzednim czyszczeniem na starym piecu. Idę zmienić max na 77%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
280m 07.02.2012 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Wie ktoś może czy da się kupić taką nie z długą przedłużkę do usb ? żeby wypuścić za cobre, żeby nie odkręcać za każdym razem od pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 07.02.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Tak w dobrym sklepie komputerowym. Ja akurat z kablem 2m kupowałem, bo mi taka była potrzebna, ale są też krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art-e 08.02.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Wie ktoś może czy da się kupić taką nie z długą przedłużkę do usb ? żeby wypuścić za cobre, żeby nie odkręcać za każdym razem od pieca. ja wogóle nie przykręcałem Cobra wyleguje się na piecu swobodnie więc zawsze mam dojście do portu USB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baksiu 08.02.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Ok, dzięki za odpowiedź, ale miałem jeszcze drugie pytanie o serwis w moich okolicach ok 80km od Katowic, poniżej wklejam moje zapytanie z postu o sztokerze, który faktycznie trochę zaspamowałem cyt: bardzo fajny ten skam-p premium mam tylko dwa pytania: jak z serwisem w Żywcu, czy ktoś tu do mnie dotrze, jak mnie zasypie w zimie ważna jest dl mnie możliwość spalenia papieru, drewna owocowego z sadu itp, która wersja lepsza: z rusztem żeliwnym, czy wodnym, chodzi mi też o sprawność przy paleniu na ruszcie dodatkowym, w moim obecnym tez mam ruszt wodny, ale palone na nim drewno ogrzewa komin, chciałbym, żeby grzało wodę, boję się trochę tego dokładnego rusztu, czy to aby nie za dużo roboty, potem trzeba go zdjąć jak będzie nagrzany, czy można palić jednocześnie brucerem i drewnem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 08.02.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 a daleko ma Pan do miejscowości Kęty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 08.02.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 baksiu możesz przypomnieć ile masz do ogrzania bo nie chce mi się szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 08.02.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Dom pow.użyt. 180m2, ocieplony 15cm styropianem, strop na poddaszu 25cm wełny+ dodatkowo ocieplony wiatrołap, strop nad piwnicą, garaż od strony domu, wentylacja z rekuperatorem storkair, grzejniki aluminiowe, ogrzewanie podłogowe tylko w łazienkach, wiatrołapie i kuchni Stąd sugestia 17kW, jak ma blisko do m. Kęty, to może u nich zamówić.Wszystko w jednym, zamówienie, zakup, instalacja, odpalenie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 08.02.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Jarecki i widzisz gdzie on mieszka ?Często jeżdżę w tamte strony, baksiu pewnie wie gdzie jest Koszarawa.U nas jest czarno a tam metr śniegu, u nas -18 a u niego już blisko do -30.Ja w tamtym położeniu geograficznym nie ryzykowałbym 17kW, to nie środek polski i zawsze tam jest wcześniej i do późna bardziej zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
280m 08.02.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 U mnie nadal się deflektor oblepia od dołu mniej ale jednak, w ogóle przy tych 77% jest dość wysoki płomień tak że oblizuje trochę ruszt wodny. Na fabrycznych ustawieniach czyli 100% (góra dmuchawy) ogień był jak z palnika, bił w deflektor, może dlatego się nie oblepiał? ale płomienie nie wychodziły na ruszt wodny i z komina praktycznie nic nie było dymu, w palniku ostro paliło się w środku po bokach raczej nie tylko spieki były. Teraz spieków troszkę mniej, na palniku po bokach się bardziej żarzy. Te spieki już tak zostaną Ale lepiej żeby się ten deflektor tak nie oblepiał może kopiec jest ciut za duży? może jak by był mniejszy? Co myślicie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 08.02.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 280m dołóż trochę wiatru a kopczyk sam powinien się trochę zmniejszyć i przestanie kopcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal1507 08.02.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Witam,potrzebuje pilnie skontaktować się z Jarkiem może ktoś podesłać numer do niego AWARIA KOTŁA - SPRAWA PILNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 08.02.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Jak się tylko delikatnie do deflektora w tym jednym miejscu cos dokleja, to i tak odpadnie....Deflektorem się nie przejmuj. Możesz jak pisze Karoka jeszcze podbić nadmuch o dwa oczka i znowu poczekać jaki będzie efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 08.02.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 (edytowane) MichałPodałem Ci na priva swój nr. gg odczytaj info i na spokojnie napisz mi jaki jest sterownik Edytowane 8 Lutego 2012 przez Jarecki79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
280m 08.02.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 idę ponieść na 79% zobaczymy jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 08.02.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Witam, potrzebuje pilnie skontaktować się z Jarkiem może ktoś podesłać numer do niego AWARIA KOTŁA - SPRAWA PILNA Co ci się tam dzieje kolego ? Stery z E-Miz znajdziesz u mnie jakby coś z tym ta awaria związana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
280m 08.02.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 ustawiłem 79% nawet od rana nie jest tak przylepione jak wczoraj było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts