karoka65 21.03.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Przy grzaniu samego CWU latem schodziłem ze spalaniem do 2,7kg/dobę.Teraz wyjdzie na pewno dużo więcej bo jednak się tylko nie grzeje kilka godzin a jak woda wystygnie przez cały dzień w układzie to i kociołek trochę musi podgonić z wieczora żeby to rozgrzać ale na pewno zużycie znacząco spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek19 22.03.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Ja też mam włączone c.o. tylko kilka godzin (17do21) a tak grzeję tylko cwu.Spalam około 1okg na dobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 22.03.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Biorąc pod uwagę kocioł 35kW świetny wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek19 22.03.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Też tak uważam.Zakup w stu procentach się sprawdził Panie Jarku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik449 22.03.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Skam p premium 17 kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 22.03.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Skam p premium 17 kw Witam Nicka kojarzę z adresem e-mail Przed wyjściem z pracy wysłałem maila - dotarł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art-e 23.03.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Siema chłopaki, Jak tam grzejecie jeszcze? Jarek, jaki tam soft najnowszy teraz jest do CObry? Podrzuć coś na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 24.03.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Siema chłopaki, Jak tam grzejecie jeszcze? Jarek, jaki tam soft najnowszy teraz jest do CObry? Podrzuć coś na maila. Chwilowo sofcik to A_21, nic mi o nowszym nie wiadomo. Dzisiaj odwiedziłem kolegę Tatrzana, bo mu trochę ciała instalator dał.. a że byłem przejazdem po drodze, to wleciałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 26.03.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 TATRZAN, zrobiłeś próbne odpalenie? Chciałem też zapytać, czy mogę pokazać Twoje podłączenie kotła z kominem, bo było podobne zapytanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo76k 26.03.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Witam Czy ktoś zauważył podobny problem:główne menu, CO zadana 54 stopnie, włączony tryb dobowy.Wchodzę do menu temp. CO - strzałka w górępowoli zmniejszam strzałką w dół aż dochodzę do 40 stopni - następnie sterownik powinien pokazać "Stop" a on pokazuje 39 stopni i cały ekran miga jak telewizor gdy utraci synchronizację obrazu. Po chwili zabawy z trybem dobowym "włącz-wyłącz" problem zniknął.Przyznam że byłem zaskoczony i nie wiedziałem co zrobić.Można ew. w trybie dobowym ustawić wszystkie godziny na "Stop" ale to nie jest rozwiązanie problemu. PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 26.03.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 No to muszę wrzucić w wolnej chwili bo w A19 jest dobrze z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volfram2002 26.03.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 PYTANIE KTÓRE MNIE NURTUJE..- PIEC SKAM-P 25KW- STEROWNIK COBRA- jak sobie radzić gdy wyłączą prąd na kilka czy naście godzin..?Czy po ponownym włączeniu prądu wszystko działa po staremu czy trzeba cos ustawiać na nowo,..?Czy dobre było by rozwiazanie z aku żelowym- 120ah...bo taki mam...np. z ups...Jakie są wasze doswiadczenia i pomysły..Bo u mnie często wyłączaja prąd i zastanawiam się jak to bedzie wtedy...(piec już kupiłem, budowa w trakcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 26.03.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 PYTANIE KTÓRE MNIE NURTUJE.. - PIEC SKAM-P 25KW - STEROWNIK COBRA - jak sobie radzić gdy wyłączą prąd na kilka czy naście godzin..? Czy po ponownym włączeniu prądu wszystko działa po staremu czy trzeba cos ustawiać na nowo,..? Czy dobre było by rozwiazanie z aku żelowym- 120ah...bo taki mam...np. z ups... Jakie są wasze doswiadczenia i pomysły.. Bo u mnie często wyłączaja prąd i zastanawiam się jak to bedzie wtedy... (piec już kupiłem, budowa w trakcie) Zależy jaki będziesz miał węgiel, niektóre potrafią się odpalić nawet po 2-3godzinach i więcej. Inne zgasna po 40minutach. Sterownik będzie próbował podjąć akcję w zależności od odczytu temp po powrocie zasilania: a) temp. wyższa od zadanej - załączy sie pompa a sterownik będzie w podtrzymaniu i stopniowo będzie wchodził na grzanie, gdy zacznie mu do powrotu spływac zimna woda b) jak będzie poniżej zadanej, to wystartuje z większej mocy i będzie chciał dojść do zadanej c) może być poniżej progu wyłączenia i wówczas przejdzie w stop W zasadzie to musisz skontrolowac i albo będzie chodził i grzał, albo trzeba rozpalić od nowa, abo nacisnąć tylko start Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 26.03.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 UPS nie jest głupi, zawsze może pomóc, możesz spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volfram2002 26.03.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 (edytowane) Dziekuje Jarku,na dzień dzisiejszy to tylko rozmyślania- próby będą w tym roku i zanim zamieszkam juz będe wiedzieć czy bez ups- a da radę w razie czego będe probować jak ten kolega "- witam serdecznie moge wam podpowiedziec iz ja u siebie rozwiazalem to w nastepujacy sposob.wszystkie pompy co,cwu I cyrkulacyjna,zasilenie regulatora pokojowego jak tez sam kociol z zasobnikiem dmuchawa I sterownikiem podlaczone mam do listwy zasilajacej ktora nastepnie podpieta jest do przrtwornicy 2800W z wbudowanym zasilaczem 5A,a przetwornica spieta jest z jednej strony z zasileniem 230V, czyli gniazdko,a z drugiej akumulator ja osobiscie mam 110Ah zelowy, jak brakuje pradu przetwornica sie przelacza I mam z aku I wystarczy mi to na 2 doby" ....... POZDRAWIAM Edytowane 27 Marca 2012 przez volfram2002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 26.03.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 W okresie zimowym na akumulatorze 115Ah Ups zasilał kocioł przez 8 godzin, żelowy trochę dłużej powinien wytrzymać.Mam 12V/500W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volfram2002 27.03.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Dzięki za podpowiedzi,a jak myślicie , czy to co powyżej zacytowałem - sposób jakiegoś człowieka- czy się sprawdzi..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 27.03.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Pewnie tak, chodzi o to, aby taki zasilacz miał pełną sinusoidę, stabilizację napięcia aby elektronika nie wysiadła i nie ześwirowała. Ja mam tylko troszkę doświadczenia z UPS firmy Ever typ Specline 700, to wiem,że działa z Cobrą czy Pumą, idzie do tego podłączyć akumulator.Teraz chyba wyszła seria Specline 1000 o nieco wyższych parametrach. Generalnie jednak moja znajomość zasilaczy awaryjnych jest raczej słaba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trammel 30.03.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Mój Skam-p z palnikiem rynnowym dzisiaj odpalony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.03.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Ale jaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts