rübezahl 13.09.2015 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Pompa pociągnęła by mnie na finansowe dno, przy moim metrażu i potrzebach. Wybrałem Skama 17kW z palnikiem Ewmara + sterownik SPP, ale chłopaki nie chcą mi go teraz sprzedać i musze czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 13.09.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Jak spp to raczej już zakupisz spp2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 13.09.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Zgadza się, v2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 14.09.2015 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Dzięki forumowym strażakom, pożar ugaszony - Jarecki79 i karoko65 uratowali moją doopę, żeby mi za bardzo nie zmarzła w zbliżającej się zimie PODZIĘKOWAŁ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.09.2015 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Eeee tam, przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 14.09.2015 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 No to przypadkiem nie zmarznę za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 14.09.2015 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 pc zafundowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 14.09.2015 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Opłacili rachunki za gaz za cały sezon grzewczy z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysiuB 14.09.2015 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 A ja dziś mocno posmutniałem bowiem mój Skam-P 12kW po prawie pięciu sezonach zaczął się "moczyć jak niemowlę" . Tak właściwie już wiosną podejrzewałem delikatny wyciek choć to było takie niejednoznaczne. Ale koniec sezonu, koniec palenia i inne zajęcia prawdę powiedziawszy odwróciły moją uwagę. Przyszedł czas na przygotowanie kotła do nadchodzącego sezonu i ...niemiła prawda -a jednak leci. Zdecydowanie zbyt szybko i zarazem zbyt późno-po gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzy00 15.09.2015 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 w jakim miejscu cieknie? czym paliłeś? czy poza sezonem też paliłeś w nim? po sezonie czyściłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysiuB 15.09.2015 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 - dół, lewa strona (patrząc przez okno palnika), początek płaszcza wodnego (przy zgięciu), kilka cm od przodu komory; - eko + gruby miał czasem z dodatkiem suchych trocin, (temp. ustawiana 45-58 st.C)- tylko sezon zimowy c.o. - czyszczę średnio 3-4 razy w m-cu, po zakończeniu sezonu od razu go nie czyściłem gruntownie, chociaż "obmieciony" i usunięty popielnik był, przed sezonem zawsze gruntowny przegląd łącznie z wyjęciem, czyszczeniem i uszczelnianiem palnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzy00 15.09.2015 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 (edytowane) ja latem używam do podgrzewania cwu co 2 dni pale. ale opuściłem ruszt na dół bo zauważyłem ,że pod osmoleniem- tuż nad palnikiem koroduje i osmolenie spada bez jakiegoś mocnego drapania. A co do wietrzenia kotła to są różne szkoły - jedni mówią żeby otworzyć dródzy, żeby pozamykać - ja jestem zdania że trzeba otworzyć wyczyścić i zapsikać jakimś środkiem antykorozyjnym - oczywiście jeśli się go latem nie używa. Edytowane 15 Września 2015 przez jerzy00 literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 15.09.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 - dół, lewa strona (patrząc przez okno palnika), początek płaszcza wodnego (przy zgięciu), kilka cm od przodu komory; - eko + gruby miał czasem z dodatkiem suchych trocin, (temp. ustawiana 45-58 st.C) - tylko sezon zimowy c.o. - czyszczę średnio 3-4 razy w m-cu, po zakończeniu sezonu od razu go nie czyściłem gruntownie, chociaż "obmieciony" i usunięty popielnik był, przed sezonem zawsze gruntowny przegląd łącznie z wyjęciem, czyszczeniem i uszczelnianiem palnika Kurcze nie strasz Mój jest z 2011r (początek) i działa na razie znakomicie. Ja też używałem go tylko w sezonie , starałem się dobrze oczyścić i zabezpieczyć ... Mam nadzieję że mi dłuuuużej podziała , bo chciałbym aby jeszcze z przynajmniej 5-10lat podziałał ... Gadaj z Jareckim może jakiś bubel i może jakoś da się to naprawić w ramach dobrej współpracy i dbanie o swój produkt , bo tak czy inaczej po tak krókim czasie nie powinien go szlak trafić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzy00 16.09.2015 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 ... , bo tak czy inaczej po tak krókim czasie nie powinien go szlak trafić ... też jestem zdania,że po 5sezonach nie powinien cieknąć,ale to i tak pewnie będzie stwierdzenie,że to może być wina eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 17.09.2015 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Faktycznie coś za szybko ten przeciek się pojawił - u mnie sąsiedzi już dłużej palą [w tym jeden Komoranami z 2% siarki] i wszystko jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysiuB 19.09.2015 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Jestem po rozmowie z Jareckim., jest światełko w tunelu. Narazie tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.09.2015 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 (edytowane) Jestem po rozmowie z Jareckim., jest światełko w tunelu. Narazie tyle . Sądzę,że zrobi wszystko,żeby twarzy na forum nie stracić a przy tym dużej kasy także jestem przekonany,że będziesz miał nowy kocioł w zamian za zatkanie buzi A ilu jest takich poza forum anonimowych co im kocioł przecieka po paru latach i muszą nowy kupić ? Następne 7 klocków w przeciągu 5 lat to nie jest fajnie dla typowego posiadacza kotła na ekosyf Faktycznie coś za szybko ten przeciek się pojawił - u mnie sąsiedzi już dłużej palą [w tym jeden Komoranami z 2% siarki] i wszystko jest w porządku. Mówisz to jako inwestor czy jaki sprzedawca kotłów na ekosyf ? Sądzę,że jako to drugie Edytowane 19 Września 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 21.09.2015 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Zbanowany Arturku, pompiarzu, viceprezesuniu pompeczek Wyroków na odległość nie wydaję. Umówiliśmy się i jak trafi na produkcję, to dopiero po rozbiórce będzie można coś powiedzieć i zrobić. Twój z rankingu o piękności opisywany jest właśnie tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?221043-Wyb%C3%B3r-kot%C5%82a-na-eko-groszek-Defro-HKS-Lazar-czy-mo%C5%BCe-Klimosz&p=6947781&viewfull=1#post6947781 Co do kolegi ZbysiuB, do każdej zgłaszanej usterki czy to dmuchawy, czy to sterownik czy palnika czy kotła podchodzimy poważnie W zeszłym tygodniu przydarzyło się także,że w korpusie palnika żeliwnego wypadła dziurka, po rozmowach z Ewmarem i ustaleniach z odlewnią, mimo,że palnik był 1,5roku po gwarancji udało się to wymienić z opisem wady odlewu bez szkody dla portfela użytkownika. pokazuję co się stało z odlewem, to pierwsza wersja ewmara, jeszcze korpus w całości w zeszłym tygodniu był też wadliwy silnik przy palniku Ardeo, także serwis wymienił w zeszłym tygodniu także zdarzyło się,że klient z kosza chyba po 4latach zrobił sitko, tutaj niestety wyszło palenia mokrym paliwem i za kosz było do zapłaty 420zł plus domówione dosuszanie. więc sporadycznie wszystko może ulec awarii z różnych przyczyn. Ważne, czy da się to naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlo.jot 21.09.2015 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Zbanowany Arturku, pompiarzu, viceprezesuniu pompeczek Wyroków na odległość nie wydaję. Umówiliśmy się i jak trafi na produkcję, to dopiero po rozbiórce będzie można coś powiedzieć i zrobić. Twój z rankingu o piękności opisywany jest właśnie tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?221043-Wyb%C3%B3r-kot%C5%82a-na-eko-groszek-Defro-HKS-Lazar-czy-mo%C5%BCe-Klimosz&p=6947781&viewfull=1#post6947781 Co do kolegi ZbysiuB, do każdej zgłaszanej usterki czy to dmuchawy, czy to sterownik czy palnika czy kotła podchodzimy poważnie W zeszłym tygodniu przydarzyło się także,że w korpusie palnika żeliwnego wypadła dziurka, po rozmowach z Ewmarem i ustaleniach z odlewnią, mimo,że palnik był 1,5roku po gwarancji udało się to wymienić z opisem wady odlewu bez szkody dla portfela użytkownika. pokazuję co się stało z odlewem, to pierwsza wersja ewmara, jeszcze korpus w całości [ATTACH=CONFIG]331373[/ATTACH] w zeszłym tygodniu był też wadliwy silnik przy palniku Ardeo, także serwis wymienił w zeszłym tygodniu także zdarzyło się,że klient z kosza chyba po 4latach zrobił sitko, tutaj niestety wyszło palenia mokrym paliwem i za kosz było do zapłaty 420zł plus domówione dosuszanie. więc sporadycznie wszystko może ulec awarii z różnych przyczyn. Ważne, czy da się to naprawić. Właśnie to podejście było dla mnie jednym z powodów wyboru Skama. Co z tego, że inni dają kilka lat gwarancji więcej jak maja tyle gwiazdek powodujących utratę tej po podłączeniu kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 23.09.2015 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Mówisz to jako inwestor czy jaki sprzedawca kotłów na ekosyf ? Sądzę,że jako to drugie Zbyt łatwo sądzisz innych po ... sobie. Sąsiadom poleciłem te kotły wiele lat przed tym zanim w ogóle pomyślałem, żeby jakiekolwiek sprzedawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts