Wlodek_PID 07.06.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 To bardzo ciekawe, jaka będzie różnica.Dziękuję za informacje. Pozdrowienia, Włodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 08.06.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Jakie zmiany w sofcie 7.90? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 09.06.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Jakie zmiany w sofcie 7.90? Wrzuciłem na wieczór nową wersje do swojej pumy, ale rano zaobserwowałem coś dziwnego. Mam u siebie ustawione strefy CWU i w nocy pompa CWU nie działa. Lubię te wykresy z pumy więc ekran jest non stop w tym trybie. Niestety po wrzuceniu nowej wersji wykresy przestały się tworzyć - linia prosta na poziomie temperatury z czasu aktualizacji softu lub wyłączenia CWU w trybie strefowym. Sprawdzę jak będzie po powrocie do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 09.06.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Ile kg zapoda ślimak pracując non stop przez 1min / 1h (Skam-P Premium 17kw)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 09.06.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Zależy od granulacji danego opału. Trzeba by włączyć na danym opale sterownik w tryb ręczny, wywalić wszystko z popielnika, puścić podajnik bez nadmuchu i puścić stoper przez 1minutę. Takich prób wykonać ok. 10-ciu i każdą próbkę ważyć. Wyjdzie wówczas jakaś wiarygodna średnia (raz przesypie więcej, raz mniej...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 09.06.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Jakie zmiany w sofcie 7.90? Zmiany są następujące : 1. Doszło menu 1204 do przeglądania historii temperatury CO, CWU 2. Dla pelletu można w ikonie termostatu wybrać tryb wygaszania kotła, gdy termostat każe chłodzić. Wygodna opcja, gdy jest niewielki odbiór ciepła a dom jest dobrze izolowany. 3. Poprawiono kilka drobnych błędów. Pozdrowienia, Włodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 09.06.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Zależy od granulacji danego opału. Trzeba by włączyć na danym opale sterownik w tryb ręczny, wywalić wszystko z popielnika, puścić podajnik bez nadmuchu i puścić stoper przez 1minutę. Takich prób wykonać ok. 10-ciu i każdą próbkę ważyć. Wyjdzie wówczas jakaś wiarygodna średnia (raz przesypie więcej, raz mniej...) eh, jestem leniwy i nie chce mi się wygaszać kotła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 09.06.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Wrzuciłem na wieczór nową wersje do swojej pumy, ale rano zaobserwowałem coś dziwnego. Mam u siebie ustawione strefy CWU i w nocy pompa CWU nie działa. Lubię te wykresy z pumy więc ekran jest non stop w tym trybie. Niestety po wrzuceniu nowej wersji wykresy przestały się tworzyć - linia prosta na poziomie temperatury z czasu aktualizacji softu lub wyłączenia CWU w trybie strefowym. Sprawdzę jak będzie po powrocie do domu. Proszę nie stosować wersji 7.90! To jest wersja testowa z zablokowanym pomiarem temperatury. Bardzo przepraszam za pomyłkę. Włodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 09.06.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Proszę nie stosować wersji 7.90! To jest wersja testowa z zablokowanym pomiarem temperatury. Bardzo przepraszam za pomyłkę. Włodek Co mi grozi jeśli kocioł pochodzi na niej 18 godzin? Wygaśnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 09.06.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Poprosiłem szwagra, aby sprawdził czy wszystko w porządku. Kocioł pracuje z mocą minimalną także jest ok. W sumie z moim harmonogramem na CWU i tak zacząłby pracować od 18-stej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 09.06.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Najlepiej wyłączyć. Może przegrzać kocioł, bosą zablokowane pomiary temperatury. Pozdrowienia, Włodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 09.06.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Zapomniałem dodać,że od ok.2tygodni dostępna jest nowa, mała dmuchawa. Jest to nowy model marki Ewmar - RV-13AMs, silnik EMC o mocy 40W, max. wydajność 170m3/h, max. spręż 280Pa, obudowa aluminiowa, przesłonka na boku. Zaczynamy jej montaż do palników przy kotłach o mocy 12kW wyposażonych w palniki żeliwne bądź z wymiennymi głowicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 09.06.2011 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Wlodek_PID nie wstyd ci wypuszczac wersje beta nie sprawdzoną??? jeszcze z takim bugiem?? dobrz że chociaz wyłapałes i ostrzegłes użytkowników.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 09.06.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Oprogramowanie testowe poszło do El-miz, za szybko wrzucili je na stronę przed sprawdzeniem.To nie jest bug tylko opcja do testowania, której zapomniało się wyłączyć (odblokować) przy przesłaniu do próby na kotle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 09.06.2011 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Sprawdzać ,sprawdzać i jeszcze raz sprawdzac !!!! i nie zapominać ze nie wszyscy czytają forum-ale wiekszosć uzytkowników zawsze chce miec najnowszy soft w sterowniku..czyli sciagają bezposrednio ze strony producenta chciało by sie powiedzieć coś mocniejszego, dobrze że to nie zima bo mogłaby być tragedia, dobra nię będę sie wymądrzał... najwazniejsze to naprawic błąd i nie dopuszczac do takich sytuacji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianlisu 09.06.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Jeśli ktoś jest chętny do potestowania PumaCharts i byłoby ideałem gdyby posiadał Vistę lub 7-mkę to proszę o info na pw. Na dzień dzisiejszy dochodzą do mnie sygnały że czasami są problemy na w/w systemach a sam pracuje tylko na xpeku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 09.06.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 DamianLisu, nakładkę wysyłałem do kolegi Andrew, PPietrz oraz Hubi.... ps. napis przy "o programie" widziałem... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 09.06.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 W sumie na drugim kompie mam 7-mkę, to mogę luknąć jutro czy wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianlisu 09.06.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Jest obecnie gotowa wersja 0.14W tej wersji jest niewiele zmian, głownie tyczyło się to instalki bo na 7-mce ponoć się nie instaluje a na Viście nie zawsze czyta archiwa. Nie mając tych systemów i w miarę jasnych opisanych kroków użytkownika ciężko jest szukać przyczyn.Czeka jeszcze do zaimplementowania opcja dla tłoka, ale to takie tam już drobnostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubi27 09.06.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 7-demka 64 bit się instaluje ale nie jest w stanie wczytać pliku z archiwum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts