damianlisu 09.06.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 No to już coś wiem.Ogólnie kompilacja jest 32bitowa. Teoretycznie instalka nie powinna pozwolić na dokończenie procesu instalacji na 64bit.Przy próbie wczytania archiwum rzuca jakimiś błędami czy po prostu nie ładuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 09.06.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 No to już coś wiem. Ogólnie kompilacja jest 32bitowa. Teoretycznie instalka nie powinna pozwolić na dokończenie procesu instalacji na 64bit. Przy próbie wczytania archiwum rzuca jakimiś błędami czy po prostu nie ładuje ? Aplikacje 32-bitowe mogą działać na OS 64 bit. Czy instalka wrzuca coś do katalogu systemowego? U mnie także WIN XP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianlisu 10.06.2011 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Nie, w zasadzie jest to tylko 1 exek. W trakcie działania aplikacji tworzone są dwa pliki w Docments and Settings. Jeden to ustawienia a drugi to historia otwieranych plików.Na upartego można byłoby dystrybuować tą aplikację bez instalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianlisu 10.06.2011 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 W takim razie szukam chętne osoby do testowania na 64bitach.Zmiany dotyczą się głownie samej instalacji pod kątem tych systemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 10.06.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 W takim razie szukam chętne osoby do testowania na 64bitach. Zmiany dotyczą się głownie samej instalacji pod kątem tych systemów. A może coś takiego Virtual-PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 10.06.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Na wersji jaką ostatnio dostałem (v0.11) było wyświetlanych wyłącznie 12 dni. Archiwum zawiera dane z miesiąca wstecz. Czy to ograniczenie będzie w przyszłości zdjęte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianlisu 10.06.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Z archiwum jest rysowane wszystko. Dosłownie. Fakt 12 dni wynika z ilości danych zawartych w archiwum i ograniczeń konstrukcyjnych. Zresztą ja nie jestem upoważniony do tego aby rozmawiać na temat struktury i formatu archiwum. Na obecną chwilę jak wspomniałem, rysowane jest wszystko. U mnie osobiście czasami jest mniej aniżeli 12 dni Dzięki za podpowiedź odnośnie wirtualnej maszyny. Postaram się przez łikend zająć tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 10.06.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Czyli ukłon w stronę Pana Włodka aby zwiększył wielkość archiwum, choć rozum podpowiada, że może nie być to możliwe jeśli wchodzą w grę ograniczenia sprzętowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 10.06.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Pojawiło się udoskonalenie w sofcie Cobry, o które prosiłem. Zapomniałem jednak zapytać (moja skleroza czasami nie zna granic), czy ta funkcjonalność też doszła już do Pumy. Prosiłem Włodka o dodanie ikony w Cobrze z wyborem paliwa miał/groszek, aby nie latać po kodach.Mamy zatem w Cobrze okienko miał włączony oraz miał wyłączony. Zmienia to parametry serwisowe. Miał włączony oznacza aktywne przedmuchy i zmniejszenie modulacji do 20%Miał wyłączony oznacza zablokowany przedmuch i modulację 60% ps. modele 12kW z małym palnikiem żeliwnym wychodzą z małą dmuchawką RV-13AMs, nowych użytkowników informuję,że w przypadku tej dmuchawy zakres dmuchawy ustawiamy nieco inaczej tj. max.100% a dół 14% (poniżej 14% wirnik się nie kręci płynnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 10.06.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Panie Włodku czy oprócz tej ikonki miał/groszek coś w sofcie było poprawiane ?Miałem nie palę i nie wiem czy jest sens zmieniać coś co się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 10.06.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Zmiany są drobne, dotyczą termostatu i podajnikatłokowego. Może warto wgrać? Nie powinno być gorzej... Pozdrowienia, Włodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nela_32 10.06.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Panie Włodku czy oprócz tej ikonki miał/groszek coś w sofcie było poprawiane ? Miałem nie palę i nie wiem czy jest sens zmieniać coś co się sprawdza. Witam, co mi wiadomo to takie kosmetyczne zmiany. Genaralnie każda zmiana ma prowadzić ku lepszemu więc może warto wgrać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 10.06.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Jak p. Włodek mówi że nie będzie gorzej to jutro wrzucę ten nowy soft. Na wszelki wypadek stary zostawię na lapku. Myślę że nie będzie potrzebny.W końcu mamy testować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 11.06.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Podmieniłem oprogramowanie na to nowe (822) zobaczymy co się będzie działo.Ikonka miał/groszek jest. Nie wiem dlaczego ale moje nastawy wyjściowe ocalały (40/15).Minimalną moc kotła tylko zmniejszyłem do 1% bo tak miałem, wyłączyłem CO i ograniczyłem max moc dmuchawy do 80%.Przy okazji że sterownik był wyłączony wyczyściłem komorę powietrza bo od jesieni tam nie zaglądałem (nazbierało się już tam tego miodu nie mało). Sprawdziłem że da się dotknąć klapki to dla czego nie.Troszkę kocioł wystygł i wody ciepłej troszkę poszło to po włączeniu ruszył mocno z kopyta.Temperaturę przeciągnął trochę wyżej jak zwykle ale chyba się unormuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 11.06.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Troszkę kocioł wystygł i wody ciepłej troszkę poszło to po włączeniu ruszył mocno z kopyta. Temperaturę przeciągnął trochę wyżej jak zwykle ale chyba się unormuje. Tak jak pisałem Cobra "walnęła górkę na wykresie" ale już się unormowała. Zobaczymy co będzie rano. Jak nie wygaśnie to znaczy że (822) jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 13.06.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 W palnikach AZP-MŻ stosowanych głównie w modelach 12kW pojawiła się mała poprawka. Palnik miałowo-groszkowy z systemem półautomatycznego czyszczenia strefy napowietrzania ma dodane otworki w palenisku zwiększające tzw. strefę retencji żaru. W ramach przypomnienia, palnik posiada system wymiennych głowic paleniska. Dzięki temu model o mocy 12kW z założona większą głowica może osiągać wyższe moce. Wklejam fotkę poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 16.06.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Wczoraj jakoś czasu zabrakło ale już dzisiaj zmieniłem nastawy wyjściowe z 40/15 do 40/14 zobaczymy jaki będzie efekt, tzn. jak będzie z utrzymaniem kopczyka i temp. w nadzorze. Jak pisałem wcześniej wyczyściłem komorę powietrza i zaczęły się trochę za duże przyrosty temperatury.Przeważnie dzieje się to wtedy gdy temp. CWU znacząco spadnie i kocioł zaczyna dogrzewać.Z nagromadzonego żaru podciąga trochę za dużo. Jak komora była zapaprana nie wchodził tak wysoko ale i tak jest dobrze. Opału nadal idą śladowe ilości.Chyba podłączę neta jeszcze do Bruliego żeby nadzorował pracę kotła sterowanego Cobrą.Do końca miesiąca popalę na Cobrze a w lipcu przejdę na Bruli pozostawiając cobrę podłączoną pod neta niech ona monitoruje Bruliego.Panowie z Elektro-System nie robią problemów i Elektro-miz również nie wnosi sprzeciwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 16.06.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 No znalazłem jakiś kawałek kabla sieciowego i obydwa sterowniki już są widoczne w sieci.Różnią się trochę temperatury bo czujniki Cobry są w rurkach do tego przeznaczonych jak w kotle tak i w bojlerze a z Bruliego czujnik kotła przymocowany do rury wychodzącej z kotła, bojlera zaś włożony pod ocieplenie styka się z płaszczem.Można podziwiać komu się chce.Tak jak pisałem do końca czerwca kocioł śmiga na Cobrze a od lipca na odwrót tzn. steruje Bruli a Cobra monitoruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 16.06.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Spróbuj ustawić podawanie między 4 a 5 s zaś pauzę 15s.Musisz się trochę pobawić. W zakresie < 10s czas podawaniamożna ustawiać co 0.1s Pozdrowienia, Włodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 16.06.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Panie Włodku to jest czeski eko, trzeba trochę więcej podać.Na Brulim miałem 42/12. Zobaczę jak będzie na wykresie jutro i spróbuję może tak.To tylko kosmetyka, jest dobrze.Przed wyczyszczeniem komory powietrza widział pan jak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts