Wlodek_PID 16.06.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 OK. Miłej zabawy! Pozdrowienia, Włodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 17.06.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 W nowym sofcie do Cobry 8.22 na przemian z zegarem widzę,że pokazywana jest temp. podajnika... p.Włodku, może warto to zostawić?? Mi się to bardzo podoba.... Rozumiem,że nie ma o tym wzmianki w instrukcji, ale żyjemy w e-społeczeństwie, internet czyta sporo userów, także większego kłopotu z tym nie widzę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.06.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Tak, mogłoby to zostać. W instrukcji nie ma ale po zmianie softu zobaczyłem że jest coś nowego i załapałem że jest to temp. podajnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 17.06.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 OK, zostanie. Pozdrowienia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 17.06.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 p. Włodku to wspaniała wiadomość Bardzo mnie to cieszy, moim zdaniem przydatna funkcjonalność, szczególnie do palników tzw samoczyszczących Pokazujemy na ekranie aktualny poziom wykorzystania mocy, możemy mieć podgląd na poziom siły nadmuchu, mamy podgląd temp. c.o., cwu i podajnika. Super sprawa!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 17.06.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Panie Włodku, a czy planowane są jakieś zmiany w firmware PUMY? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 18.06.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Tutaj również zacytuję swoją odpowiedź dla naszego kolegi z innego tematu bo między innymi tego sterownika też dotyczy: Sterowniki które dokładnie trzymają temperaturę z reguły przy skoku w górę temperatury wody szybko duszą palnik.Węgiel w palniku zostaje "byle jak spalony" Bzdura na resorach panie kolego !!! Ani w przypadku sterownika Bruli który jest serownikiem dwustanowym one w przypadku dojścia do temp. zadanej przechodzą w nadzór od ręki i w moim przypadku bez podkładania paliwa oraz żadnego przedmuchu kocioł po 150 minutach ruszał normalnie do pracy a paliwo był BARDZO DOBRZE dopalone ani w przypadku sterownika Cobra w trybie lato nic takiego nie ma miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 18.06.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Panie Włodku, a czy planowane są jakieś zmiany w firmware PUMY? Tak. Dodaliśmy przeglądanie historii (menu 1204). Postaramy się dodać sterowanie tygodniowe i wykresy zużycia opału. Problem jest w tym, że mamy mało pamięci w procesorze . Program się rozrósł ponad pierwotne założenia... Musimy trochę upchać. Pozdrowienia, Włodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 18.06.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Dziekuję Panie Włodku, cieszy mnie, że pomimo wprowadzania nowych sterowników nie zapomina się o tych już istniejących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 19.06.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Do sezonu jeszcze troszkę czasu. Nowinki stopniowo wejdą. Dzięki USB uaktualnić produkt można w każdej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 19.06.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Wykorzystując pozwolenie p.Włodka wklejam fotkę osobnego modułu zarządzającego pracą zaworu mieszającego. Moduł sterowany jest z poziomu sterownika Cobra (pewnie także z Pumy, ale znowu nie dopytałem... ) Prototyp o nazwie Alligator wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 19.06.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 No to pierwszą nowinkę ujawniłeś.Niecierpliwie czekamy co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 19.06.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 W pewnym momencie pojawił się temat panelu pokojowego do pumy/cobry... kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 19.06.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Temat jest z tego co wiem na ostatnim miejscu prac, które odbywają się równolegle Tutaj trzeba cierpliwości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 19.06.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Panie Włodku, tak apropo pamięci, tak z ciekawości dopytam, ile w pumie jest dostępnej pamięci ROM/RAM? I drugie pytanko, rówież z ciekawości... w jakim języku Pan pisze? To jest cos w stylu C++, Java, C# czy coś bardziej specjalistycznego pod dany procek, czy może w czystym asemblerze - tu by firmware objętościowo był najmnijeszy, ale pewnie na kolejne aktualizacje to by trzeba było dłużej poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubi27 19.06.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 SUSPENSER a jak wyjsciowo ustawiłeś sobie Cobre czas podawania , przerwe , moc wentylatora, otwarcie przesłony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 19.06.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Panie Włodku, tak apropo pamięci, tak z ciekawości dopytam, ile w pumie jest dostępnej pamięci ROM/RAM? I drugie pytanko, rówież z ciekawości... w jakim języku Pan pisze? To jest cos w stylu C++, Java, C# czy coś bardziej specjalistycznego pod dany procek, czy może w czystym asemblerze - tu by firmware objętościowo był najmnijeszy, ale pewnie na kolejne aktualizacje to by trzeba było dłużej poczekać W Pumie są procesory o pamięci 256kB i 384kB. Program musi być kompatybilny w dół, czyli użytkownicy pierwszych Pum z 256kB muszą mieć wszystkie funkcje. Piszemy w języku C. W assemblerze nie starczyłoby mi życia... Pozdrowienia, Włodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 19.06.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Bardzo cieszy podejście o kompatybilności do pierwszych Pum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 20.06.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 SUSPENSER a jak wyjsciowo ustawiłeś sobie Cobre czas podawania , przerwe , moc wentylatora, otwarcie przesłony? Podawanie 4, przerwa 20, moc wentyla 20-100%, przesłona otwarta całkowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 20.06.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 A u mnie 13/40, wentyl od 1 do 80%, przesłona przymknięta na jakieś 90% i też jest cacy.Myślę że producent mojego "badziewiaczka" przeholował z dmuchawką.Dam mu jutro 10/40 a co mi tam.Z ciekawości nie z potrzeby.Aha palę czechem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts