ppietrz 31.08.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Wykres pracy Pumy na najnowszym sofcie. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1044328b89432bad.html Dlaczego u Ciebie pracuje CO? Ogrzewasz już dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubi27 31.08.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Dlaczego u Ciebie pracuje CO? Ogrzewasz już dom? Nie.Zasilanie pompy Co wypięte.Temperatura kotła 57 a Cwu 48, testuje sobie ten nowy soft. Reaguje bardzo szybko.Ale jeżeli wykres na ogrzewaniu domu przy głowicach termostatycznych też tak będzie wygladał no to była by rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianlisu 31.08.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Ale przecież możesz włączyć tryb letni gdzie pompa CO pozostaje w spoczynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubi27 31.08.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Ale przecież możesz włączyć tryb letni gdzie pompa CO pozostaje w spoczynku W trybie letnim pracował cały czas, teraz testuje jak pracuje ten nowy soft przy aktywnej nastawie Co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 31.08.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 W trybie letnim pracował cały czas, teraz testuje jak pracuje ten nowy soft przy aktywnej nastawie Co. Przy braku odbioru ciepła taki test niewiele daje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 31.08.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Przy braku odbioru ciepła taki test niewiele daje... Też tak myślę. Jak zacznie grzać na serio to wykresik trochę się rozjedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 03.09.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Hej Pumiarze i Cobrowcy co taka cisza w temacie ?Chyba mamy tak dobre sterowniki że nie ma o czym pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 04.09.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 W mojej skromnej opinii Cobra czy Puma zwyczajnie działają i odpowiednio modulują mocą W obsłudze są bardzo proste, instrukcje dobrze napisane, więc też zaglądać na wątek można w zasadzie tylko po to, aby sprawdzić, czy pojawiała się jakaś nowinka czy nowa wersja softu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 04.09.2011 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Czekamy na zapowiadane nowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 08.09.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Pochłodniało w chałupce i trzeba było włączyć pompkę CO żeby podgrzać trochę atmosferę.Cobra bez żadnego dodatkowego grzebania podjęła pracę.Jak kociołek dostał porcję zimnej wody z instalacji temp. spalin poszła na chwilę do 180 stopni ale teraz już dość ładnie trzyma się pomimo że nie za dobrze pamiętam kiedy czyściłem ostatnio swojego "badziewiaczka"Ustawione 52 stopnie i wahnięcia +-3 stopnie od zadanej na czeskim eko.Bruli monitoruje jak pracuje Cobra także widzę na bieżąco się dzieje z temp. spalin.Nie paliłem na Cobrze w zimie ani w okresie przejściowym i może trzeba będzie troszkę przymknąć dmuchawkę.Na Bruli musi być prawie zamknięta a pod Cobrę uchyliłem ją więcej, tak na oko.Jeszcze czas żeby to sprawdzić. Zobaczymy jutro jak dopalony groszek i na wykresy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 09.09.2011 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 U mnie kocioł jeszcze wyłączony. Ostatnio ogrzewałem bojler CWU elektrycznie i muszę powiedzieć, że koszt wychodzi w przybliżeniu ten sam, jeśli nie mniejszy. Ciekawe jak to będzie wyglądało gdy grzałka zajdzie kamieniem karaoka65 w jaki sposób mierzysz temperaturę spalin? Bruli ma jakiś czujnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubiakpiotr1982 09.09.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 U mnie kocioł jeszcze wyłączony. Ostatnio ogrzewałem bojler CWU elektrycznie i muszę powiedzieć, że koszt wychodzi w przybliżeniu ten sam, jeśli nie mniejszy. Ciekawe jak to będzie wyglądało gdy grzałka zajdzie kamieniem karaoka65 w jaki sposób mierzysz temperaturę spalin? Bruli ma jakiś czujnik? mniej więcej ile wynosi Cię ogrzanie ciepłej wody grzałką? zastanawiam się nad włożeniem do bojlera za rok aby dać piecu odpocząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 09.09.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Podczas ogrzewania CWU przy pomocy grzałki obserwowałem wzrost zużycia prądu w okolicach 5 kwh. Grzałka była załączana programatorem raz dziennie przez 4 godz. Temperatura wody wynosiła 60 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 09.09.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 karaoka65 w jaki sposób mierzysz temperaturę spalin? Bruli ma jakiś czujnik? Tak, Bruli jest wyposażony w czujnik temp. spalin. Możesz luknąć. https://esterownik.pl/remote/447 Bruli kreśli wykresy pracy Cobry. Wejdź w zakładkę Archiwum a następnie wykresy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seboolba 15.09.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Witam wszystkich serdecznie,Mam na imie Sebastian i jestem szczesliwym posiadaczem Skam p-premium 25kw+cobra.Dom powierzchnia użytkowa ok 190m2-musze policzyc hahaha 70 m podlogowki reszta kaloryfery boiler 150l,pierwsze odpalenia w automacie i ciagnie po 2 worki,szukam jakis wstepnych ustawien i rad,pozawracalem Jareckiemu glowe zanim tu trafilem-moja wina.Jestem za granica w robocie a moja 2 polowka pisze ze piec sporo zjada mimo prawie braku ocieplania domu.Jak cos bede wdzieczny za wskazowki,forum przeczytam w weekend jak dam rade.Pozdrawiam i obiecuje,ze bede aktywnym "graczem" aha jak wklejac zdjecia bez uzywania http? P.S ludzie z pomorskiego-macie jakies namiary na dobry opal,sprawdzony godny polecenia,generalnie ktory producent jest dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 15.09.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Witam wszystkich serdecznie,Mam na imie Sebastian i jestem szczesliwym posiadaczem Skam p-premium 25kw+cobra.Dom powierzchnia użytkowa ok 190m2-musze policzyc hahaha 70 m podlogowki reszta kaloryfery boiler 150l,pierwsze odpalenia w automacie i ciagnie po 2 worki,szukam jakis wstepnych ustawien i rad,pozawracalem Jareckiemu glowe zanim tu trafilem-moja wina.Jestem za granica w robocie a moja 2 polowka pisze ze piec sporo zjada mimo prawie braku ocieplania domu.Jak cos bede wdzieczny za wskazowki,forum przeczytam w weekend jak dam rade.Pozdrawiam i obiecuje,ze bede aktywnym "graczem" aha jak wklejac zdjecia bez uzywania http? P.S ludzie z pomorskiego-macie jakies namiary na dobry opal,sprawdzony godny polecenia,generalnie ktory producent jest dobry? Witam! Wygrzewając ściany większe spalanie jest możliwe i w zasadzie nie jest niczym nadzwyczajnym. Sam właśnie szykuję się do wyjazdu za granicę i wracam do pracy we wtorek. Odpowiem zatem na ew. zapytania dopiero późnym wtorkowym wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seboolba 15.09.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 J. dzieki i do wtorku,mam nadzieje ze jak wroce do domu to pelen wiadomosci,pomyslow i pozytywnej weglowej energii cieplnej:) P.S dzisiaj zerwala sie pierwsza zawleczka (dostalem newsa z domu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 15.09.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Już zawleczka ? Oj to chyba tak jak koledzy podejrzewali że ten wungiel chyba marnieńki i jakimś badziewiem zanieczyszczony.Trzeci rok palę i tylko raz zawleczka poszła.W worku z eko groszkiem był zapakowany klucz oczkowy 13 którego nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seboolba 15.09.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 a jakich producentow polecacie?moze ktos z pomorskiego doradzi gdzie kupowac i co?kurcze zaczynam sie bac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 16.09.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 a jakich producentow polecacie?moze ktos z pomorskiego doradzi gdzie kupowac i co?kurcze zaczynam sie bac:) Ranking-paliwa-typu-ekogroszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts