andrew01 16.10.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 A to zauważyłem w tabeli próbek są wszystkie z zaznaczonych dni. Co do skryptów to czasami wywala mi program błąd przy zamykaniu okienka ze skryptami, index coś tam, jak mi sie ponownie pojawi to załącze zrzut tego błędu. Wykrakałem: List index out of bounds (-1) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianlisu 16.10.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Jak możesz to podeślij na maila ten zrzut. Tak właśnie działa wersja "beta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianlisu 16.10.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Wykrakałem: List index out of bounds (-1) aaa to odwołuje się do jakiegoś elementu którego nie ma Jesteś w stanie odtworzyć ten błąd krok po kroku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaiada 16.10.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 (edytowane) U mnie wyskakuje jakiś błąd związany z datą http://images50.fotosik.pl/1166/e0f9000c150a9324m.jpg Edytowane 16 Października 2011 przez kubaiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysiuB 16.10.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Obecnie w menu klienta dodano w ostatnim oknie ikonę z wyborem paliwa: miał wyłączony oznacza spalanie ekogroszków, inną specyfikację pracy miał włączony oznacza spalanie miałów węglowych, inna specyfikacja pracy Czy wybór paliwa jest możliwy również w Pumie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianlisu 17.10.2011 04:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 kubaiada podrzuć do mnie na maila te archiwum, masz świeży kocioł i sterownik, przypuszczam gdzie jest błąd. Kontakt poszedł na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 17.10.2011 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 aaa to odwołuje się do jakiegoś elementu którego nie ma Jesteś w stanie odtworzyć ten błąd krok po kroku ? Próbowałem odtworzyć błąd ale bezskutecznie, na razie nie wiem w jakich warunkach się pojawia. Jak coś nowego zauważę to dam znać. Przy okazji szukania tego błędu zauważyłem jednak coś innego, jeśli np. zaznaczę dwa dni, i sterownik w jednym z nich był wyłączony to próbki są jedynie do momentu wyłączenia. Możesz to sprawdzić na tym archiwum, które do Ciebie podsyłałem, jak zaznaczę 1 i 3 października to próbki są jedynie z 1. Możliwe że to kwestia tego że jeden dzień wypadł z archiwum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 17.10.2011 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Próbowałem odtworzyć błąd ale bezskutecznie, na razie nie wiem w jakich warunkach się pojawia. Jak coś nowego zauważę to dam znać. Przy okazji szukania tego błędu zauważyłem jednak coś innego, jeśli np. zaznaczę dwa dni, i sterownik w jednym z nich był wyłączony to próbki są jedynie do momentu wyłączenia. Możesz to sprawdzić na tym archiwum, które do Ciebie podsyłałem, jak zaznaczę 1 i 3 października to próbki są jedynie z 1. Możliwe że to kwestia tego że jeden dzień wypadł z archiwum. To jednak inaczej jest, jak zaznaczę kilka dni to w tabeli są tylko próbki z pierwszego dnia. Chyba o tym pisałeś, a to jak pisałem że zauważyłem próbki z kilku dni to musiało mi się coś pokićkać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianlisu 17.10.2011 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Faktycznie jest coś skitrane, mam już winowajce. Poprawka będzie wieczorem, teraz nie mam czasu. Chyba że poczekam na maila z archiwum od kolegi kubaiada aby zaaplikować odpowiednie poprawki za jednym razem. Wtedy całościowa poprawka wyjdzie troszkę później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 17.10.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Czy wybór paliwa jest możliwy również w Pumie ? W menu serwisowym, ale to tylko opcja przeskoku węgiel-biopaliwo. Biopaliwo to dla kotła na pellet, uruchamia się wówczas wyjście zapalarki i powinien być czujnik spalin, więc nie wolno tego przestawiać. Na chwile obecną w normalnym menu nie ma ikonki miał-ekogroszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazik123 17.10.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 W ten weekend zacząłem wreszcie palić w piecu. Po paru godzinach zauważyłem, że robią się spore spieki. Węgiel był trochę wilgotny (tzn czarny, a nie szary), polecanej przez Jareckiego firmy Retopal. Możecie napisać czy to jest wina opału, czy trzeba coś pogrzebać w ustawieniach. Aha, ustawienia mam fabryczne, kocioł 25kW, sterownik Puma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 17.10.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 W ten weekend zacząłem wreszcie palić w piecu. Po paru godzinach zauważyłem, że robią się spore spieki. Węgiel był trochę wilgotny (tzn czarny, a nie szary), polecanej przez Jareckiego firmy Retopal. Możecie napisać czy to jest wina opału, czy trzeba coś pogrzebać w ustawieniach. Aha, ustawienia mam fabryczne, kocioł 25kW, sterownik Puma. Jak wilgotny, to stąd sa spieki. Z retopalem jak jest suchy raczej kłopotów nigdy nie miałem. Kwestia jego rzeczywistego pochodzenia. Są jednak wpisy na forum, mówiące o gorszej jakości retopalu. Ciężko to na bieżąco weryfikować. Teraz wiem,że dobry jest Jaret Plus. Jak będzie za 2-3m-ce, czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 17.10.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Jak wilgotny, to stąd sa spieki. Z retopalem jak jest suchy raczej kłopotów nigdy nie miałem. Kwestia jego rzeczywistego pochodzenia. Są jednak wpisy na forum, mówiące o gorszej jakości retopalu. Ciężko to na bieżąco weryfikować. Teraz wiem,że dobry jest Jaret Plus. Jak będzie za 2-3m-ce, czas pokaże. Wilgoć w węglu nie zwiększa spiekalności. Po prostu ten węgiel jest spiekający. Także na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 17.10.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 polecanej przez Jareckiego firmy Retopal jarecki poleca retopal??? przecież to szajs.... raczej do grzania cwu latem a- nie na sezon zimowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazik123 17.10.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 jarecki poleca retopal??? przecież to szajs.... raczej do grzania cwu latem a- nie na sezon zimowy... No to pięknie, mam już 2,5 tony. W takim razie co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 17.10.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 jarecki poleca retopal??? przecież to szajs.... raczej do grzania cwu latem a- nie na sezon zimowy... E tam zaraz szajs. Ja i tak na tym zarabiam bo go kupiłem o 2 stówy taniej niż mógłbym mieć Pieklorza. Potwierdzam, że się spieka, ale nie można mieć wszystkiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 17.10.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 jarecki poleca retopal??? przecież to szajs.... raczej do grzania cwu latem a- nie na sezon zimowy... Wcześniej tj. w ubiegłym sezonie nie było z tym węglem większych kłopotów. W tym sezonie chwalony jest Jaret Plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 17.10.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 No to pięknie, mam już 2,5 tony. W takim razie co polecacie? Palić tym co masz, jak przeschnie to będzie trochę lepiej. Później jak można to kup np. Jaret Plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 17.10.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Kazik123 Nie panikuj.... kup np jareta plus i mieszaj 50: 50 i się spali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 17.10.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Działam na ustawieniach 24s/4s 88% czy można jakoś lepiej poradzić sobie z trudnym paliwem? Jakie macie doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts