Jarecki79 17.10.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Działam na ustawieniach 24s/4s 88% czy można jakoś lepiej poradzić sobie z trudnym paliwem? Jakie macie doświadczenia? Spróbuj kombinacji z blokada przedmuchów 0/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 17.10.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Spróbuj kombinacji z blokada przedmuchów 0/1 W chwili obecnej mam przedmuch wyłączony. Nie jestem przekonany aby dodatkowe powietrze poprawiło spalanie, choć poeksperymentować z tym można. Zdaje się, że spieki tworzą się przy nadmiarze powietrza? Może zmniejszenie siły dmuchawy coś poprawi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 17.10.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 E tam zaraz szajs. Ja i tak na tym zarabiam bo go kupiłem o 2 stówy taniej niż mógłbym mieć Pieklorza. Potwierdzam, że się spieka, ale nie można mieć wszystkiego... Działam na ustawieniach 24s/4s 88% czy można jakoś lepiej poradzić sobie z trudnym paliwem? Jakie macie doświadczenia? Tu masz własnie te 2 stówy :DDD jakies 90% kłopotów z paleniem to wina opału.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 17.10.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Tu masz własnie te 2 stówy :DDD jakies 90% kłopotów z paleniem to wina opału.. He he, wiedziałem, że nie będzie lekko. Nie twierdzę, że paliwo mi się nie spala wcale, ale wizualnie nie wygląda popiół za ciekawie. Pewnie po sezonie będę mógł stwierdzić o ile więcej poszło towaru i czy manewr był opłacalny... 2 stówy to było na tonie, więc nie mało. Na mrozy mam towar z kopalni wieczorek, który w zeszłym sezonie spalał mi się o niebo lepiej od tego co teraz, ale i tak narzekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 17.10.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 W chwili obecnej mam przedmuch wyłączony. Nie jestem przekonany aby dodatkowe powietrze poprawiło spalanie, choć poeksperymentować z tym można. Zdaje się, że spieki tworzą się przy nadmiarze powietrza? Może zmniejszenie siły dmuchawy coś poprawi.... Spróbuj eksperymentu z aktyacją przedmuchu, jak nie zda egzaminu, wówczas poradzimy w drugą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.10.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Zmniejsz w Pumie jak dobrze kojarzę max moc na nadmuchu, nie wiem jak masz teraz na sterze.Miałem kiedyś Retopal i nigdy się nie spiekał co najwyżej pozostawało po jego spaleniu trochę szlaczki ale też nie jakiś zatrważające ilości.To chyba nie jest retopal, bo za duże te gluty.Jaret plus nie za bardzo poprawi wygląd tego popiołu.Szukałbym raczej dobrego czecha lub samego Jareta, czegoś o zerowej spiekalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 17.10.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Zmniejsz w Pumie jak dobrze kojarzę max moc na nadmuchu, nie wiem jak masz teraz na sterze. Miałem kiedyś Retopal i nigdy się nie spiekał co najwyżej pozostawało po jego spaleniu trochę szlaczki ale też nie jakiś zatrważające ilości. To chyba nie jest retopal, bo za duże te gluty. Jaret plus nie za bardzo poprawi wygląd tego popiołu. Szukałbym raczej dobrego czecha lub samego Jareta, czegoś o zerowej spiekalności. Obecnie mam 88% nadmuchu. Nie chcę za bardzo z ograniczeniem przesadzać, bo zaczynie dymić. To paliwo jest drobniejsze od zwykłego ekogroszku. Kiedy pytałem co to jest to mi powiedzieli, że retopal Jak zwał tak zwał ale spalić dwie tony tego muszę. Kiedy tak"zaglądam" do palnika to mam wrażenie jakby się węgiel topił i potem zastygał w takie twarde skorupy. Przy krawędzie palnika robi się z czasem ścianka o wysokości 15-20 cm. Może rzeczywiście przedmuch mu pomorze bo zmniejszy temperaturę żaru... A jak tam karoka65 z towarem, nadal problemu w kopalniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 17.10.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Panowie albo jedno albo drugie. Ppietrz spróbuj najpierw aktywowac przedmuch, daj znac po dniu czy tam dwóch dniach palenia Jak nie pomoże, to zadziałamy inaczej. Po to jest menu serwisowe, aby z wrednymi opałami można sobie było lepiej radzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 17.10.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Panowie albo jedno albo drugie. Ppietrz spróbuj najpierw aktywowac przedmuch, daj znac po dniu czy tam dwóch dniach palenia Jak nie pomoże, to zadziałamy inaczej. Po to jest menu serwisowe, aby z wrednymi opałami można sobie było lepiej radzić. OK, na razie odblokowałem przedmuch bez zmiany innych parametrów. Zobaczymy za jakiś czy coś się zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.10.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 (edytowane) Obecnie mam 88% nadmuchu. Nie chcę za bardzo z ograniczeniem przesadzać, bo zaczynie dymić. To paliwo jest drobniejsze od zwykłego ekogroszku. Kiedy pytałem co to jest to mi powiedzieli, że retopal Jak zwał tak zwał ale spalić dwie tony tego muszę. Kiedy tak"zaglądam" do palnika to mam wrażenie jakby się węgiel topił i potem zastygał w takie twarde skorupy. Przy krawędzie palnika robi się z czasem ścianka o wysokości 15-20 cm. Może rzeczywiście przedmuch mu pomorze bo zmniejszy temperaturę żaru... A jak tam karoka65 z towarem, nadal problemu w kopalniach? Spróbuj zmniejszyć nadmuch do 70 jak zacznie kopcić zawsze możesz ponieść. W firmie dalej krucho ale działam od miesiąca już sam i jest na bieżąco. Problemy są i będą jeszcze większe. Jest drożej ale jest. Edytowane 17 Października 2011 przez karoka65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 17.10.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Karoka, dopiero co prosiłem, nie wszystko w jednym czasie!! Najpierw załączenie przedmuchów i obserwacja 1-2dni Później, jak to nic nie poprawi przejdziemy do rad z obniżaniem nadmuchu, ale nie wszystko na raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 17.10.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Karoka, dopiero co prosiłem, nie wszystko w jednym czasie!! Najpierw załączenie przedmuchów i obserwacja 1-2dni Później, jak to nic nie poprawi przejdziemy do rad z obniżaniem nadmuchu, ale nie wszystko na raz. Jarecki, kocioł jest u mnie więc będzie jak napisałem wyżej. Nie powiem, że nie korci aby zaraz pozmieniać co nieco, ale rzeczywiście lepiej robić to stopniowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianlisu 17.10.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 kubaiada, andrew01 nie mam dla Was dobrych wieści. Pomimo usilnych starań nie udało mi się powtórzyć błędu list of .... Kubaiada, Twoje arch wygląda jak najbardziej OK, tym samym mój przypuszczalny winowajca poszedł w las. Proszę podaj tutaj bądź na maila więcej szczegółów jak odtworzyć ten błąd. Bez tego jesteśmy w koziej dupie. Standardowo mogę powiedzieć że na 2 kompach z XP na pokładzie wszystko hula aż monitor trzeszczy od wykresów A oto poprawiona wersja która czyta wszystkie zaznaczone daty: http://ul.to/uhrrxqlz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 17.10.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 No jak to nie masz dobrych wieści? Nowa wersja, czytanie całego zaznaczonego obszaru, strzałka do szybkiego otwierania ostatnio otwieranych skryptów A błąd nie pojawia się często, w zasadzie w jednym momencie pojawił się gdy na dłuższą chwilę porzuciłem wykresy na rzecz robienia czegoś innego. Ale nadal brak jednoznaczego sposobu na jego wygenerowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianlisu 17.10.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 To fakt że wprowadziłem kilka fjuczerów , mankamentem strzałeczki na dól jest to że wyczyszczona została historia archiwów. Zmuszony byłem do zmiany struktury pliku w którym trzymana była owa historia. Gdyby w skryptach brakowało jakiejś funkcji/procedury pisać tutaj zanim podeślę tę wersję do E-M, postaram się ją zaimplementować. Zrobienie na zapas wszystkich procedur to jak strzelanie do wróbla z armaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 17.10.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 spokojnie i do przodu damian, minie kilka dni i się pewnie uda błąd wyłapać.... jak mówi Włodek_pid langsam aber sicher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianlisu 17.10.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 andrew01 wiesz co ? Jesteś wielki. Nieświadomie naprowadziłeś mnie na genezę tego problemu, chyba wiem w czym problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 17.10.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 fajnie że mogłem pomóc, tfu tfu nie będę zapeszał jeden raz mi się błąd pojawił jak zmieniłem godzinę, ale za chiny nie mogłem tego wygenerować ponownie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysiuB 17.10.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 W menu serwisowym, ale to tylko opcja przeskoku węgiel-biopaliwo. Biopaliwo to dla kotła na pellet, uruchamia się wówczas wyjście zapalarki i powinien być czujnik spalin, więc nie wolno tego przestawiać. No to jest jasne. Na chwile obecną w normalnym menu nie ma ikonki miał-ekogroszek. Czy tylko o brak ikonki chodzi? Musi zmienić się sterowanie procesem spalania miału. Stąd pytanie czy przewiduje się taką możliwość w Pumie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianlisu 17.10.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Już mówię w czym problem. Jeśli odpalisz wykresy oraz okno do skryptów, przykryjesz to inną aplikacją a następnie wyciągniesz na wierzch wykonywane były pewne operacje dla nowo tworzonego okna a nie powinny No i standardowo wersja, miejmy nadzieję że poprawiona http://ul.to/zdq1qaaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts