Jarecki79 08.11.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 hehe o ten kabelek mi chodziło. W sumie to można taki krótki kabel z gniazdem komputerowym plus wtyczka komputerowa w elektro-miz zamówić i przykręcić do obudowy, jest tam chyba miejsce na wyłamanie jednego kółeczka W zasadzie, to mogliby to do pumy obecnie dawać w standardzie, skoro dołożono obsługę cyrkulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 08.11.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Gniazdo i wtyczka komputerowa to jest raczej dostępna, mnie chodzi o ten element wkręcany w obudowę, przez który przechodzi kabel i na który nachodzi zaciskowa nakrętka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 08.11.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Gniazdo i wtyczka komputerowa to jest raczej dostępna, mnie chodzi o ten element wkręcany w obudowę, przez który przechodzi kabel i na który nachodzi zaciskowa nakrętka. O to coś plastikowe z gwintem jak rozumiem? To można zamówić w elektro-miz. Wytłumaczyć telefonicznie w podobny sposób i pewnie wyślą w kopercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 08.11.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Tak z innej beczki... jak ostatnio uszczelniałem palnik to zmierzyłem ile jest podawane ekogroszku na minutę - 275g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edpi 08.11.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 dzięki Jarecki79 za pomoc. Przeczytałam dziś całe forum i przyznam, że załamałam się. Myślałam, że podłączę ten piec (12kW) i wszystko będzie jakoś automatycznie pracować. Nie rozumiem Waszego słownictwa, tych ustawień przeróżnych elementów. Muszę się wgłębić w instrukcję pumy, aby to jakoś zrozumieć. Czy ktoś mógłby mi pomóc, jak mam ustawić swój piec, będę bardzo wdzięczna. Nowy dom, dobrze ocieplony, 110m2 bez garażu i kotłowni. Na parterze ogrzewanie podłogowe, na poddaszu grzejniki. Na razie jestem na etapie wygrzewania domu, czekam z ułożeniem gresu na dole, zaraz po uruchomieniu pieca. Ściany po gipsowaniu, przed dotarciem. Na razie włączę tylko ogrzewanie grzejnikowe na górze, bez podłogówki i ciepłej wody. Za miesiąc pewnie uruchomię resztę. Rozumiem, że każdy dom jest inny i inne parametry ustawień, ale będę wdzięczna o jakieś ogólne, jak to zrobić poprawnie. Kupiłam 2 rodzaje ekogroszku na wypróbowanie na razie. Będę wdzięczna za jakąkolwiek pomoc. pozdrawiam. edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 08.11.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 (edytowane) Edyta, Andrew czy ppietrz to "starzy wyjadacze", to się bawią, bo mają taką możliwość. Odpal, ustaw temperaturę i niech się wygrzewa. Tyle. Póki budowa, to całość jest rozchwiana i ma mocniejsze zapotrzebowanie na ciepełko (węgiel).Nastaw temp. i grzej, niech automat kombinuje. Edytowane 8 Listopada 2011 przez Jarecki79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 08.11.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Edyta, Andrew czy ppietrz to "starzy wyjadacze", to się bawią, bo mają taką możliwość. Odpal, ustaw temperaturę i niech się wygrzewa. Tyle. Póki budowa, to całość jest rozchwiana i ma mocniejsze zapotrzebowanie na ciepełko (węgiel). Nastaw temp. i grzej, niech automat kombinuje. Nie no.... przechodzisz samego siebie, jeśli chodzi o mnie to jaki stary wyjadacz? Po jednym sezonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 08.11.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 dobda, dobda, nie bądź taki skromny Kobitkę natłok informacji nam przydusił. Niech sobie kociołek tylko odpali a puma niech kombinuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 08.11.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 (edytowane) Gniazdo i wtyczka komputerowa to jest raczej dostępna, mnie chodzi o ten element wkręcany w obudowę, przez który przechodzi kabel i na który nachodzi zaciskowa nakrętka. To nazywa się dławik.Można to dostać w każdym" dobrym "sklepie elektrycznym. Edytowane 8 Listopada 2011 przez tesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 08.11.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 dobda, dobda, nie bądź taki skromny Kobitkę natłok informacji nam przydusił. Niech sobie kociołek tylko odpali a puma niech kombinuje Oj tam od razu natłok w pierwszym sezonie to w zasadzie ograniczałem się do dorzucania groszku i wyrzucaniu popiołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 08.11.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 To nazywa się dławik.Można to dostać w każdym" dobrym "sklepie elektrycznym. Dzięki, spróbuję poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 08.11.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Dzisiaj jeszcze raz prosiłem redakcję, aby połączyli wątki. Odpisali,że jutro postarają się to z jakimś informatykiem zrobić, będą się starać, aby coś nie poleciało Trzymam kciuki, mam nadzieję, że wszystko się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 09.11.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Temat stary i nowy zostały połączone. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 09.11.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Temat stary i nowy zostały połączone. Pozdrawiamy Dzięki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 09.11.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 A co tam słychać w sprawie kanałów powietrza antyspalinowego... Ekoenergia się odzywała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 09.11.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Ja mam tylko sygnał,że będą myśleć.Obecny model jest inny, sami go jeszcze zaspawujemy zostawiając tylko 2drożne napowietrzenia. Z innej beczki, to wiem,że zapuszczona jest pierwsza większa seryjna partia modułu zaworu, także pewnie za ok.2tygodnie będzie znany próg cenowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edpi 09.11.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Piec dziś został podłączony. O 14 rozpalili i ustawili pid, czyli chyba automatykę, grzejniki na 55 stopni, a podłogówkę na 40 stopni. Grzejniki szybko zareagowały, podłoga o 21 jeszcze nie była nawet ciepła, zobaczymy jutro. Dosyć głośny dźwięk wydaje kocioł, gdy pobiera opał, czy tak ma być? Tak ja radziliście, na razie kocioł pracuje sam, nie będę niczego ustawiać. Ciekawe ile będzie spalał na dobę? pozdrawiam. edyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 09.11.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Jak grzejesz świeżą budowę to może być nawet 40kg/dobę w początkowym okresie plus sporawo spieków.... Co prawda zalecamy w instrukcji, aby kocioł ustawić na jakiejś gumie, bo postawiony na kafelkach i betonie i skręcony do instalacji może dźwięk przenosić,ale rzadko który instalator czyta przed podłączeniem... Efekt pewnie wzmagają puste pomieszczenia bez drzwi Dźwięk się zmieni, jak dojdą drzwi, meble, dywany itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seboolba 09.11.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Witam i prosze o podanie wszystkich dostepnych kodow do cobry.Dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seboolba 09.11.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 u mnie tez nosi sie noca po scianach dzwiek jak zapodaje wegiel,kotlownia w piwnicy bez dostepu z wewnatrz ale niestety postawili na betonie:)bede podkladac pewnie gume lub cos podobnego.Dom co prawda nowy ale juz ocieplony i raczej suchy a mimo to wciaga worek na dobe przy wlaczonych strefach(chodzi jakies 12h) piecyk 25kw do powierzchni 190m2,jakies rady?chodzi w automacie pid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts