Jarecki79 08.11.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Dzisiaj jeszcze raz prosiłem redakcję, aby połączyli wątki. Odpisali,że jutro postarają się to z jakimś informatykiem zrobić, będą się starać, aby coś nie poleciało Trzymam kciuki, mam nadzieję, że wszystko się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 09.11.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Temat stary i nowy zostały połączone. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 09.11.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Temat stary i nowy zostały połączone. Pozdrawiamy Dzięki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 09.11.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 A co tam słychać w sprawie kanałów powietrza antyspalinowego... Ekoenergia się odzywała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 09.11.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Ja mam tylko sygnał,że będą myśleć.Obecny model jest inny, sami go jeszcze zaspawujemy zostawiając tylko 2drożne napowietrzenia. Z innej beczki, to wiem,że zapuszczona jest pierwsza większa seryjna partia modułu zaworu, także pewnie za ok.2tygodnie będzie znany próg cenowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edpi 09.11.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Piec dziś został podłączony. O 14 rozpalili i ustawili pid, czyli chyba automatykę, grzejniki na 55 stopni, a podłogówkę na 40 stopni. Grzejniki szybko zareagowały, podłoga o 21 jeszcze nie była nawet ciepła, zobaczymy jutro. Dosyć głośny dźwięk wydaje kocioł, gdy pobiera opał, czy tak ma być? Tak ja radziliście, na razie kocioł pracuje sam, nie będę niczego ustawiać. Ciekawe ile będzie spalał na dobę? pozdrawiam. edyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 09.11.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Jak grzejesz świeżą budowę to może być nawet 40kg/dobę w początkowym okresie plus sporawo spieków.... Co prawda zalecamy w instrukcji, aby kocioł ustawić na jakiejś gumie, bo postawiony na kafelkach i betonie i skręcony do instalacji może dźwięk przenosić,ale rzadko który instalator czyta przed podłączeniem... Efekt pewnie wzmagają puste pomieszczenia bez drzwi Dźwięk się zmieni, jak dojdą drzwi, meble, dywany itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seboolba 09.11.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Witam i prosze o podanie wszystkich dostepnych kodow do cobry.Dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seboolba 09.11.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 u mnie tez nosi sie noca po scianach dzwiek jak zapodaje wegiel,kotlownia w piwnicy bez dostepu z wewnatrz ale niestety postawili na betonie:)bede podkladac pewnie gume lub cos podobnego.Dom co prawda nowy ale juz ocieplony i raczej suchy a mimo to wciaga worek na dobe przy wlaczonych strefach(chodzi jakies 12h) piecyk 25kw do powierzchni 190m2,jakies rady?chodzi w automacie pid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazik123 10.11.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Ja kupiłem matę z gumy o gr. ok. 5-6 mm (już nie pamiętam ile) ale i tak hałas słychać nawet na górze. Kocioł stoi w piwnicy. Jednak jak zamknie się drzwi do kotłowni to już tylko minimalnie. Mam nadzieję, że jak dojdą pozostałe drzwi w domu to będzie praca bezgłośna W Stomilu widziałem też grubą matę zbrojoną, ale cena to kilkaset zł za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 10.11.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 U mnie najbardziej słychać pracę podajnika oraz chrupanie ekogroszku. To drugie zostało znacznie zmniejszone przy drobniejszym paliwie jakie zakupiłem na ten rok. Ogólnie przeszkadzało jak był pusty dom. Teraz kiedy od sezonu mieszkam "nic nie słyszę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 10.11.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Witam i prosze o podanie wszystkich dostepnych kodow do cobry.Dziekuje za pomoc W wątku było to już podawane gdzieś miesiąc wstecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 10.11.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Ja mam tylko sygnał,że będą myśleć. ciekawe, ciekawe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 10.11.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Witam i prosze o podanie wszystkich dostepnych kodow do cobry.Dziekuje za pomoc Poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seboolba 10.11.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 ano widzialem i dziekuje,generalnie piecyk chodzi oki tylko te spalanie mnie troche jeszcze martwi:)wegiel mokry mam cholera wiec to moze jest przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazik123 10.11.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Potrzebuję szybko dowiedzieć się jaki mój kocioł ma pobór prądu. Jeżeli możecie to pomóżcie. Kociołek 25kW + Puma + dmuchawa + podajnik (pompy pamiętam). Będę wdzięczny za szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 10.11.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Potrzebuję szybko dowiedzieć się jaki mój kocioł ma pobór prądu. Jeżeli możecie to pomóżcie. Kociołek 25kW + Puma + dmuchawa + podajnik (pompy pamiętam). Będę wdzięczny za szybką odpowiedź. Dmuchawa WBS6aAL moc silnika 75W Sterownik do 5W Silnik podajnika 180W Wbij sobie kod 1982, tam chyba też widać chwilowe obciążenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazik123 10.11.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Dzięki upatrzyłem sobie właśnie przetwornicę z funkcją ups oraz ładowaniem akumulatorów z pełną sinusoidą o mocy 500W. Powinna śmigać, że aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 10.11.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Pochwal się jaki model i ile kosztuje to awaryjne zasilanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazik123 10.11.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Pochwal się jaki model i ile kosztuje to awaryjne zasilanie Firma Dream Power, cena 600zł na znanym portalu aukcyjnym Do tego trzeba jeszcze dokupić akumulator, cena uzależniona od firmy i pojemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts