art-e 06.12.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Słuchajcie a gdzie i jak się mocuje w ogóle sterownik Cobra do kotła?Jest jakieś wyznaczone miejsce do tego? W instrukcji nic nie ma na ten temat a właśnie jestem na etapie podłączania wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 06.12.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Kładziesz po prostu na kotle i tyle.Co najwyżej warto zadbać o porządek z kablami, pospinać taśmami żeby nie fruwały po całej kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art-e 06.12.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Kładziesz po prostu na kotle i tyle. Co najwyżej warto zadbać o porządek z kablami, pospinać taśmami żeby nie fruwały po całej kotłowni. Czyli nie przykręca się tego na stałe do kotła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 06.12.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Czyli nie przykręca się tego na stałe do kotła? No lepiej przykręcić żeby nie latało po całym kotle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art-e 06.12.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 No lepiej przykręcić żeby nie latało po całym kotle. No wLasnie dlatego pytałem czy moge tam wiercić i w którym miejscu. Ale chyba obojetnie bo nie ma wyznaczonego na to miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 06.12.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 No wLasnie dlatego pytałem czy moge tam wiercić i w którym miejscu. Ale chyba obojetnie bo nie ma wyznaczonego na to miejsca W starszych obudowach jest gorzej z przykręceniem bo trzeba odkręcić panel i przykręcić od środka. W nowszych zabudowach jest po bokach wywinięta już blaszka na zewnątrz i jest dużo lepiej. Nie trzeba wiercić, obudowa zewnętrzna jest z cienkiej blaszki a pod spodem jest ocieplenie. Wystarczą małe, ostre blachowkręty i śrubokręt żeby przykręcić regulator do kociołka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 06.12.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Po co wiercic??? szkoda niszczyć...lepiej rozprowadzić grubo silikonu i przykleić, jak ci sie znudzi to przykleisz w innym miejscu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
at123 06.12.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 odtłuścić powierzchnie i taśma dwustronna (gruba -piankowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 06.12.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 odtłuścić powierzchnie i taśma dwustronna (gruba -piankowa) eee taśma po pewnym czasie się odklei... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 07.12.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 eee taśma po pewnym czasie się odklei... Zależy jaka taśma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klawik8 07.12.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Nie mocuj sterownika do kotła, co jakiś czas jest nowy soft do Cobry i musisz mieć dostęp do gniazda USB.U mnie leży na kotle i nie ma z tym żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 07.12.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Nie mocuj sterownika do kotła, co jakiś czas jest nowy soft do Cobry i musisz mieć dostęp do gniazda USB. U mnie leży na kotle i nie ma z tym żadnego problemu. U mnie też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 07.12.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Słuchajcie a gdzie i jak się mocuje w ogóle sterownik Cobra do kotła? Jest jakieś wyznaczone miejsce do tego? W instrukcji nic nie ma na ten temat a właśnie jestem na etapie podłączania wszystkiego. W nowej obudowie są dziurki na zewnątrz i można to przykręcić na dwa krótkie blachowkręty. Pod blacha izolacyjna jest wełna także nic nie uszkodzisz... Nie ma jednak takiej konieczności, może leżeć luzem, jak sugerują koledzy Wygodniej wówczas z aktualizacja softu przez USB... a spodziewam sie wkrótce zmian... p.Włodku, to taki lekki doping Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 07.12.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Info do użytkowników Cobry, na stronie producenta weszła poprawka obecnego softuhttp://www.elektro-miz.pl/pol/produkty/regulatory_temperatury/regulator_cobra.html polecam dokonac aktualizacji i pamiętać, aby po niej wgrać w 3111 wyjściowe parametry podawania i przerwy dla danej mocy kotła, typu palnika, (można wcześniej wejść w kod i sobie je spisać, w większości przypadków nastawy te są zapisane na okładce instrukcji Cobry od wewnątrz. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art-e 08.12.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Ok, dzięki wszystkim za info. Zostawiam więc luzem. Jaro a co tam się poprawiło w nowym sofcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 08.12.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Ok, dzięki wszystkim za info. Zostawiam więc luzem. Jaro a co tam się poprawiło w nowym sofcie? Kilka drobnych błędów. m.in. z pracą pompy, dogrzewaniem bojlera. Warto wgrać nowszy sofcik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianlisu 11.12.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Pojawiła się również nowa wersja pod Pumę. Z ważniejszych zmian to poprawa zabezpieczeń przed przegrzaniem kotła. Teraz temat z innej beczki, czy ktoś orientuje się gdzie można kupić takie cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 11.12.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Jest to rodzaj deflektora stożkowego opatentowany przez firmę Neo-Tech. Wbij w gongle neo-tech, to ten produkt znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 11.12.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 yyy Damian chyba jednak nie znajdziesz, bo ktoś podebrał producentowi domenę..... W każdym razie może u HEF-a idzie to zamówić, bo korzystają z palnika produkcji Neo-tech tj. master-m (rynnowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianlisu 11.12.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Jarek wiem, dlatego pytam. Mój stary deflektor dzisiaj dokończył żywota i chciałem zapytać o ceny a tam AGD, pralki ... a możliwe że ktoś ma na nich jakiś namiar lub zna inne miejsce gdzie ten ceramiczny dopalacz można nabyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts