iggaaa 17.07.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Witaj Mougli1, jakbym słyszała swoje wątpliwości ciężko się zdecydować co tak naprawdę będzie nam odpowiadało teraz i jednocześnie za 10, 20 lat ale każda decyzja jaką podejmiecie będzie właściwą, będzie Wasza! powiem szczerze, że dom z moich marzeń wyglądał trochę inaczej niż Szpak, na pewno miał więcej kilometrów do sprzątania, okien do mycia i przestrzeni do życia. ale realizm obecnej rzeczywistości i nie ukrywam, że zasób portfela również pozwolił wybrać Szpaka! A o trafności tego wyboru będzie nam dane przekonywać się przez kolejne lata.... jak już go zbudujemy >>>> <<<<<>>>>> Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cdx 26.07.2011 04:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Witam, cały czas zastanawiamy się z żoną na rozmieszczeniem mebli w sypialni (pokój od strony frontowej). Mimo, że powiększona o 1 metr to nie daje zbyt wielu możliwości. Żona wpadła jednak na taki pomysł: (malarzem to ja nie zostanę ) chodzi o postawienie ścianki metr od ściany i wykorzystanie tej luki jako taki schowek na ubrania (myślę, że nazywanie tego garderobą mogłoby być nadużyciem ). Co o tym myślicie? Pozdrawiam, P.S. budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juza1411 27.07.2011 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Witam wszystkich a zwłaszcza iggaaa gdyz ja tez jestem ze Staszowa i w okolicach mamy zamiar budować ten domek przeszukiwałam tysiace projektow i ten właśnie wpadł nam w oko bo jest praktyczny i miesci sie na nasza działkę .My jestesmy na etapie przygotowania mapki do celów projektowych i w sierpniu składamy papiery do naszego nieszczesnego urzedu w staszowie takze jeszcze troche przed nami jezeli juz przeszłas przez te papierki moze nam cos doradzisz co zrobic a czego nie z gory dziekuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iggaaa 31.07.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 cdx mam nadzieje, że niebawem wbijemy sztychówkę w ziemie! a projekt sypialni wydaje się ciekawy, ale jak masz zamiar zagospodarować wejścia do tej "garderody"? i czy cie się zmieszczą stoliki nocne przy łóżku, chyba że nie masz zamiaru ich mieć juza1411 My pierwsze dokumenty złożyliśmy w listopadzie i jeszcze czekamy na ostateczną pieczątkę. co mogę poradzić, życzę przede wszystkim cierpliwości! jesteście w lepszej sytuacji o tyle że jesienią i zimą może szybciej rozpatrzą dokumenty i zaczniecie na wiosnę ciężko mi tak coś poradzić, lepie w razie pytań piszcie:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cdx 01.08.2011 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 iggaaa co do szafek nocnych to niestety nie zmieszczą się zamiast nich będą półki wypuszczone bezpośrednio ze ściany z regipsu za łóżkiem. Co do wejścia na "zaplecze" to są dwa po obu stronach łóżka otwarte, bez drzwi (tak jak widać na rysunku). Powodzenia w pierwszych pracach ziemnych... i nie zapominaj na bieżąco informować o postępach. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iggaaa 23.10.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Witam, Minęło lato a nasz szpak już stoi pod czarnym daszkiem:)myślałam że uda mi się założyć dziennik i coś niecoś napisać, ale często nawet ręki nie podniosłam ze zmęczenia żeby komputer włączyć a co mówić o pisaniu. nie było łatwo, wiele się musieliśmy nauczyć. nie raz toczyliśmy walkę z naszą ekipą bo niestety rozbieżności w myśleniu były czasem znaczące.Ale poradziliśmy sobie. Popełniliśmy na pewno dużo błędów ale jesteśmy zadowoleni:) >to dowód na to że człowiek się uczy przez całe życie:) a i tak wszystkiego nie potrafi;) A tak naprawdę to chciałam zapytać o pomysł na aranżacje kuchni i łazienkinie mieści mi się na razie w głowie jak to wszystko ustawić, bo mam tysiąc myśli na minute:)szpaki podzielcie się pomysłami, jak to u Was wygląda???? Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cdx 23.10.2011 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Witam, iggaaa, gratuję postępów. Nie ukrywam, że jestem zaskoczony, bo nie dawno pisałaś o planowanych pracach ziemnych, a tutaj już dom przykryty dachem?! Co do urządzenie kuchni i łazienki to też w tej chwili głowimy się nad tym problemem, bo zaczynamy instalację elektryczną, wobec tego trzeba zdecydować gdzie co będzie stało Pokaż jakieś fotki domu Pozdrawiam cdx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guma2020 25.10.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Witam. Jestem nowy na tym forum i chce z zona kupic projekt szpaka bo wydaje nam sie ze jest praktyczny i tani w budowie:) Powiedzcie mi prosze ile was wyniosly materiały budowlane? i czy macie dach z wiazarow i ile wyniosly? chce wiekszosc prac wykonac sam takie jak postawienie murów i zbijanie dachu:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga i adam M. 09.02.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Witam po dłuuuugiej przerwie! Jak widzę, dla części forumowiczów Szpak staje się już realnym domkiem: gratuluję! Z kolei dla nas jest to dopiero początek: po wielu miesiącach kompletowania dokumentacji oraz potyczkach pomiędzy urzędami, które same dość długo nie wiedziały czego właściwie od nas mają wymagać (brrr!), MAMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ SZPAKA! Oby teraz już poszło sprawniej:-))) W najbliższym czasie idziemy po kredyt, potem już niech tylko mrozy odejdą i ruszamy!!! Z dużym zaciekawieniem czytamy póki co o Waszych postępach, które napawają nas optymizmem. Pozdrawiamy Wszystkich Szpakowiczów:-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cdx 09.02.2012 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Witam, Gratuluję pozwolenia na budowę. Jakie zmiany w Waszym Szpaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domyxxx 10.02.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Witam.Cena za SSO z pokryciem blacho-dachówką to 35000 brutto.Cena z materiałem to 105000 brutto.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga i adam M. 12.02.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Zmiany w naszym Szpaku dotyczą właściwie jedynie poszerzenia budynku o pół metra od strony sypialni. Ponadto planujemy budować w kierunku bardziej energooszczędnym, tzn.: pompa ciepła, rekuperator, kominek z dgp, zwiększona izolacja sciań. Będziemy budować systemem gospodarczym i z nadzieją liczymy, że uda się nam zamknąć w ok. 200 tys. Na szczęście rozsądnie podchodzimy co do tzw. "standardów wykończenia" i zamierzamy pilnować się mocno podczas zakupów. Ciekawi mnie jakie koszta ponieśliście, Forumowicze, za Waszego Szpaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iggaaa 09.03.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 (edytowane) Witajcie Szpaki, jak tam wiosna już się budzi w waszych progach? cdx mam pytanie rozplanowaną już masz kuchnie i łazienkę? bo ja nie ukrywam, że czasem zasypiam z inną koncepcją a budzę się z inną może jakieś uwagi zanim zaczniemy nowy sezon co do naszych postępów to mieliśmy szybką ekipę w dwa miesiące było od ziemi po dach. Pozdrawiam Edytowane 9 Marca 2012 przez iggaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cdx 09.03.2012 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 (edytowane) Witam, iggaaa, mam już rozplanowaną kuchnię i łazienkę. Ale podzielę się swoimi spostrzeżeniami pod warunkiem wrzucenia jakichś zdjęć Twojego szpaka . U mnie też pomału wiosenne przebudzenie, elektryka gotowa, instalator umówiony, tynkarz też już w gotowości Pozdrawiam, cdx Edytowane 9 Marca 2012 przez cdx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iggaaa 10.03.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 (edytowane) Witaj cdx, chyba się z tymi zdjęciami w końcu nauczyłam http://img41.imageshack.us/img41/6652/p1200326800x600.th.jpg http://img194.imageshack.us/img194/7356/p1200329800x600.th.jpg Edytowane 10 Marca 2012 przez iggaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga i adam M. 12.03.2012 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Jak pięknie Wam idzie budowa Szpaków! A teraz to chyba już tylko wykańczanie pozostało?)) U mnie od dziś na działce ryjowisko: pan z koparką ma używanie:-) Ja i mąż w pracy, więc żal ogromny, że nas przy tym nie ma osobiście. Za to radość ogromna, że wreszcie się zaczyna coś dziać!)) Póki co, zaczynamy malowanie płytek ceramicznych do kuchni, bo sobie wymyśliliśmy, że będą takie "nasze". Więc kupiliśmy farby do ceramiki i się bawimy wieczorami: jest przynajmniej wrażenie, że też sami coś działamy:-))) Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga i adam M. 27.03.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Witam,my w ubiegłym tygodniu ruszyliśmy. Tak wygląda na dzień dzisiejszy nasz Szpak, oto link: http://www.tiny.pl/hpwrq )) I czekamy na kredyt, bo nasza kasa właśnie się kończy...uff! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cdx 28.03.2012 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Witam, Gratuluję rozpoczęcia budowy Dość wysoki macie ten fundament? Życzę powodzenia na kolejnych etapach budowy. A wychodzenie z ziemi aż do momentu pokrycia dachu cieszą najbardziej. Wtedy "gołym okiem" widać jak szybko postępują prace. Pozdrawiam, cdx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga i adam M. 28.03.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Dzięki:-) Cieszy nas każdy nowy ruch w budowie:-))) A fundamenty tak wysokie, bo działka ma spadek, ponad 1 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cdx 29.03.2012 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 A kiedy planujecie przeprowadzkę do nowego miejsca? Wiem, pewnie ciężko to teraz określić, ale jakieś pierwszy przymiarki pewnie są Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts