aga i adam M. 11.04.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Milczymy,bo gryziemy się z bezradnością. Okazało się,że PKO BP chciał większego wkładu (nie wystarczyło to, co na załączonym wcześniej obrazku) i omówił kredytu. Czekaliśmy 1,5 m-ca na decyzję, tyle nas zwodzili, słyszeliśmy że spokojnie dostaniemy nawet i większy kredyt, niż chcemy, za to w międzyczasie wepchnęli nam konto u nich i katę kredytową, co teraz odkręcamy ale za opłatą oczywiście. Więc teraz przed nami trzy kolejne banki i to oczekiwanie... albo będziemy budowali się na raty przez kilka lat za własne pieniądze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarota2 12.05.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 (edytowane) witam serdecznie,jestem nowym użytkownikiem forum,właśnie wczoraj doszedłem do porozumienia z firmą która zbuduje mi Szpaka z oddzielnym garażem 2 stanowiskowym za 108 000 netto+8 % ,zakres prac stan surowy z dachem przykryty papą(taki sam stan garażu),w cenę wliczony jest materiał i robocizna za całość. Zaczynamy za 10 dni Edytowane 17 Maja 2012 przez jarota2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarota2 17.05.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 podobno najgorzej jest zacząć,więc zaczynam :)dziś na działkę wjechała koparko-spycharka i usunięte zostało 30 cm humusu http://images42.fotosik.pl/365/648c76c2c8308b63med.jpghttp://images50.fotosik.pl/1588/20841bf5875ceec8med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tobiasz21 17.05.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Hej ale wam zazdroszczę tych pięknych domów i prac nad nimi ja jestem na etapie wyboru projektu, z tego co widziałem na stronie mgprojekt jest konkurs fotograficzny uważam, że macie się czym pochwalić sam bym wziął w tym udział ale niestety nie mam jeszcze nawet dokumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cdx 17.05.2012 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Niezły początek, no i piękna okolica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirolek 17.05.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 piękna okolica do której będzie pasował piękny domek Dobry wybór projektu, wiele dobrego słyszałem o pracowni mgprojekt z której pochodzi domek, kilku znajomych zdecydowało się na współpracę z tym biurem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarota2 17.05.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 My swój projekt Szpaka trochę zmieniliśmy,zwiększyliśmy pow.użytkową do 102 m2 na parterze,zrobliśmy poddasze uzytkowe 35 m2(suszarnia oraz pracownia krawiecka żony),strop drewniany i spuszczane schody typu Fakro. Co do działki to zdecydowaliśmy się ją kupić w ciągu 2 minut podczas pierwszej wizyty na niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cdx 17.05.2012 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 u nas pomalutku.... ale postępy są. Stan na dzisiaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iggaaa 20.05.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Witajcie, miło popatrzeć na to stado szpaków jak my wybieraliśmy projekt to tylko Z-35 mieli szpaka, ale z takim zapałem budowali że dodali nam wiele otuchy:) u nas elektryka - czekamy na tynki i dalej będziemy dodawać mu skrzydeł Pozdrawiamy i życzymy wszystkim powodzwenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarota2 22.05.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 fundamenty wykopane i zalane http://images49.fotosik.pl/1544/29f904d622a17421med.jpg http://images49.fotosik.pl/1544/9a66e859c10ec7c9med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iggaaa 22.05.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 fundamenty wykopane i zalane http://images49.fotosik.pl/1544/29f904d622a17421med.jpg http://images49.fotosik.pl/1544/9a66e859c10ec7c9med.jpg Witaj Jarota2 gratuluje postępów! dobrze dokumentujesz swoją budowę>>> załóż dziennik może przy firmie będziesz miał czas na to, bo my przy systemie gospodarczym już nie mieliśmy siły i żałuje że nie udało mi się prowadzić dziennika:( obiecuje będę stałym bywalcem:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarota2 29.05.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 zapraszam do odwiedzin dziennika budowy i komentarzy link poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 08.06.2012 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Oj, tak tu sobie zajrzałam, kto jeszcze buduje Bursztyna/Szpaka i aż miło popatrzeć.Powiem Wam, że choć nie mamy jeszcze wszystkiego wykończonego, to ludzie, którzy nas odwiedzają mówią, że to bardzo przytulny dom, taki "w sam raz". To na pewno alternatywa w stosunku domieszkania w bloku a koszty utrzymania nie są duże (ja bilans zrobię dopiero pod koniec roku).Trzymam za Was wszystkich kciuki, zaglądam i dopinguję - Z-35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas1733 31.07.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Witam budujemy Szpaka w zachodniopomorskim tj Dębczyno pod Białogardem,aktualnie ekipa Pana Grześka i Sylwka kładzie dach,jestem bardzo zadowolony z fachowości i tempa prac.wcześniej wiele czasu spędziłem nad wyborem projektu ale po lekturze forum szpaka wybór był prosty, za to serdecznie dziękuję wszystkim piszącym na tym forum .Wielkie pokłony. Co do zmian to przykładem jw. poszerzyłem dom o 1m, dodałem okno w łazience i na strychu,zmniejszyłem okno w salonie do 2,5m , reszta bez zmian . nie mam czasu na zabawę w zdjęcia a raczej naukę wstawiania ale jeśli ktoś ma ochotę to zapraszam na budowę.a zapomniałem o finansach to sprawa wygląda tak :za wykonanie sso ze ściankami działowymi pokryciem dachówką orynnowaniem 38tyś liczę że w 100tyś będę miał dom z oknami.pozdrawiam wszystkie szpaki [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga i adam M. 05.09.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 (edytowane) Witam budujących:-) Po dłuuugim czasie oczekiwań dostaliśmy w lipcu decyzję kredytową z PKO SA: tyle ile chcieliśmy:-) Musieliśmy poczekać jeszcze prawie miesiąc na papierek z PKO BP (byle jak najdalej od tego banku, brrr!) i w końcu dostaliśmy kasę na budowę. Ruszyliśmy i jesteśmy na etapie oczekiwania na firmę dekarską, która zmierzy dach i zamontuje dachówki i rynny. Mamy nadzieję, że do zimy uda się nam osiągnąć SSZ. Z podziwem patrzę na wyliczenia finansowe wojtas1733: ":za wykonanie sso ze ściankami działowymi pokryciem dachówką orynnowaniem 38tyś ". Nam za sam dach (wiązary+dachówki i rynny+montaż wszystkiego) wyjdzie ok. 35 tys. Życzymy powodzenia wszystkim budującym:-) Zdjęcia http://tiny.pl/h43ms http://tiny.pl/h43m6 Edytowane 6 Września 2012 przez aga i adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarota2 07.11.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 witam serdecznie po dłuższej nieobecności,zapraszam do obejrzenia aktualnego dziennika z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia1 16.12.2012 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Witam.Milo sie patrzy na wasze postepy w budowie. Wojtas1733 jestem pozytywnie zaskoczona kosztami budowy ale pewnie duzo jest Twojego wkladu. Mam pozwolenie na budowe.Bursztyn podobnie jak Twoj szpak powstanie w zachodniopomorskim.Z-35 bardzo ciekawa jestem tych Toich kosztow.Mysle ze zdradzisz w przyblizeniu. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksawzbro 17.07.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Ciekawy budynek, kiedy będzie mozna przeczytać opis zmian ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zniwiarz01 02.12.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem projektu Szpak z pracowni MG projekty, pozwolenia na budowę już jest. Wiosną ruszamy z budową, trochę przeglądam, trochę czytam. Aczkolwiek niewiele jest galerii odnośnie tego projektu. Wpadłem na pomysł aby założyć jeden wspólny temat dotyczący tych dwóch projektów, które sa identyczne z tym że jeden ma garaż (Bursztyn). A więc czekam na zdjęcia waszych domów z zewnątrz, w środku. Oraz liczę również na wskazówki dla tych którzy dopiero będą budować swój własny domek (jak ja) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 04.12.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Witaj, aktualnie jestem w trakcie wykańczania (się) Bursztyna . Całe stado fotek mojej chałupki i instrukcja budowy krok po kroku w dzienniku budowy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts