nygusbest 04.02.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 olać ale wg teorii lepsza 4-głowicowa?? Wiem, że to nie ten temat, ale ostatnia taka sytuacja Pytam specjalistów bo niestety nie mogę znaleźć pomocnej informacji w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 04.02.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 to już nie ma dla Ciebie żadnego znaczeniaJak producent d... to na czterogłowicówce wykona ci takie zgrzewy że załamać się pójdzie gdy inny jednogłowicówką wykona majstersztyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 04.02.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Jesteśmy coraz bliżej analizy wpływu zorzy polarnej na zanik miesiączkowania u pingwinów:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.02.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 To wygląda na to, że wg tej deklaracji tajemnica lepszego U wynika z szerszej ramki miedzyszybowej - zamiast 16mm jest 18mm. Tylko przez to... listwa przszybowa będzie super wąska.. co też może się nie podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nygusbest 04.02.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 To wygląda na to, że wg tej deklaracji tajemnica lepszego U wynika z szerszej ramki miedzyszybowej - zamiast 16mm jest 18mm. Tylko przez to... listwa przszybowa będzie super wąska.. co też może się nie podobać Dlatego bierzemy Alphaline. Bo się to wszystko zmieści. Żeby wyczerpać temat proszę potwierdzić informacje jakie zdobyłem dla wszystkich patrzących na współczynnik U. A mianowicie, że się go zaokrągla i tak 0,535 to U=0,5 a 0,565 to U=0,6?? Bo jeśli tak to moja rada do wszystkich. Kierujcie sie niekoniecznie tyle U co współczynnikiem przepuszczalności światła. Kolego Finlandia, a jeśli chodzi o parametr G to dla mnie im mniej szyba mniej energii słonecznej przepuszcza tym lepiej. Zyski ciepła w zimie są niewielkie, ale za to mam większy komfort latem. Proszę o komentarz mojej wypowiedzi dla innych, którzy będą mieli ten sam dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 04.02.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Dziś dowiedziałem się, że w zakładzie w którym chce zamówić okna mają zgrzewarkę profili 2-głowicową a nie 4. Nie wiem czy to dobrze ?? Szukanie kwadratowych jaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nygusbest 04.02.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Szukanie kwadratowych jaj? Kolego skoro ja mam takie pytania, a nie jestem jakiś wyjątkowy to podejrzewam, że ktoś kiedyś zada sobie podobne. Więc nie rozumiem twojego komentarza. Proszę wypowiedz się na temat różnicy, ale w merytorycznym kontekście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 04.02.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 w merytorycznym kontekście - sorki, a co cie to w końcu obchodzi czy zgrzewarka ma 1, 2, 3, 4 a może i 100 głowic?Co to ma do rzeczy?Wywnioskujesz cokolwiek z tej informacji? Nie oburzaj się tylko odpowiedz, bo ja i koledzy chyba za glupi jesteśmy by pojąć sens twego pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nygusbest 04.02.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 w merytorycznym kontekście - sorki, a co cie to w końcu obchodzi czy zgrzewarka ma 1, 2, 3, 4 a może i 100 głowic? Co to ma do rzeczy? Wywnioskujesz cokolwiek z tej informacji? Nie oburzaj się tylko odpowiedz, bo ja i koledzy chyba za glupi jesteśmy by pojąć sens twego pytania Nie w tym rzecz. Pytałem o to jakie ma to znaczenie. Bo otrzymałem porównanie a'la kierowca z samochodem mającym ABS może gorzej hamować niż dobry kierowca bez ABS-u. Ale to nie znaczy, że samochody bez ABS są ogólnie lepsze. Proszę tylko o wyjaśnienie czy TEORETYCZNIE automaty zgrzewające z 4 głowicami są lepsze niż z 2? I nikt tu nie nazwał nikogo głupim. jest sobota wieczór w ten jeden dzień może mi się napisać coś niezrozumiale sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 04.02.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 użytkowniku nygusbest różnica jest taka, że okno wyjdzie tak samo dobre na 2 głowicowej zgrzewarce jak i na 4 bądz 40-to głowicowej. Dla ciebie nie ma to żadnej różnicy i tylko sobie dorabiasz ideologię do ilości głowic. Trochę więcej luźnego dystansu do kupowanych produktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 04.02.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 dla CIEBIE NIE MA REALNEGO ZNACZENIA czy masz okno wykonane i zgrzane 1,2 czy 4 głowicówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nygusbest 04.02.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Ok. Dziękuję. Ale mam to po tacie, że dopóki nie zgłębię tematu to nie będę dobrze spał.( z natura nie wygrasz ) Powiedzmy, ze jestem już spokojny Teraz to tylko czysta ciekawość ( bo po co zwiększanie ilosci głowic i na co ma wpływ ) A dystans to mam jak komuś zamawiam okna służbowo a nie sobie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 04.02.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 tak na szybko to możliwościami. A jeśli chcesz wiedzieć wiecej to google są kopalnią wiedzy;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 04.02.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Teraz to tylko czysta ciekawość ( bo po co zwiększanie ilosci głowic i na co ma wpływ ) Na czas wykonania gotowej zgrzanej ramy ościeżnicy lub skrzydła:-). Można cztery razy raz po raz albo cztery na raz:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nygusbest 04.02.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 tak na szybko to możliwościami. A jeśli chcesz wiedzieć wiecej to google są kopalnią wiedzy;-) jakbym nie szukał to bym nie pytał - nie mogłem znaleźć Ale dzięki za odp. Nie ma to jak być laikiem od okien. ;/ Jakby ktoś miał jeszcze jakieś doświadczenia chętnie poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszApple 06.02.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 okucia ROTO NT DESIGNO klamki roto swing secustic dodam jeszcze że cena w porównaniu do okien Krakowskich (oczywiscie o podobnych parametrach) była bardzo dobra Jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 06.02.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Od strony technicznej nie ma w tym nic złego, lepiej oczywiście być konsekwentnym i jeśli ciepłe szyby to i profil jak najcieplejszy (6-komorówka 80-90mm), tu jednak MS ma swój patent i na kompozytowych wzmocnieniach wyciąga z Brugmana 73mm niezłe parametry. Zapytaj panów od Veki co konkretnie złego widzą. Pozdrawiam parametry niezłe niechwalą się że te same kompozyty im latem straszne problemy [lub mniejsze robią od nasłonecznionych stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosia1 09.02.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Zyski ciepła w zimie są niewielkie, ale za to mam większy komfort latem. Proszę o komentarz mojej wypowiedzi dla innych, którzy będą mieli ten sam dylemat. Dodam coś od siebie z doświadczenia, bo fachowcem nie jestem. Mam okno od południa 5x2,3m- 3szyby. Zyski ciepła są ogromne i latem i zimą. Latem jest przerąbane, ale za to zimą jak świeci porządnie słoneczko, to temp. wewnątrz potrafi skoczyć do południa o jakieś 3-4 stopnie i jest super. jeśli masz trochę kamienia na podłodze, to jeszcze on absorbuje i oddaje ciepło. Sposób stary jak świat: trzeba posadzić blisko drzewa liściaste- latem zasłaniają słońce, a zimą liście opadają i wiadomo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 09.02.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Sposób stary jak świat: trzeba posadzić blisko drzewa liściaste- latem zasłaniają słońce, a zimą liście opadają i wiadomo... Jest jeszcze sposób nie tak stary! Nazywa się markiza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.02.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 No ale.. .Kosia w tym przypadku podała bezapelacyjnie naturalne i skuteczne sposoby:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts