wien 29.11.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 WITAM ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA STRONY http://www.budowlanedlugi.pl/ I WPISYWANIA SWOICH SUGESTI MOŻE WSPÓLNA PRACA FORUMOWICZÓW POZWOLI UNIKNAC BŁĘDÓW PRZY DOBIORZE FIRMY WYKONAWCZEJ PODAJ NAZWE FIRMY KTÓRA CIE OSZUKAŁĄ , PODZIEL SIE DOŚWIADCZENIAMI PRZY BUDOWIE ,PODZIEL SIE FIRMA W KTÓREJ ZAKUPIŁEŚ MATERIAŁY ITD POZDRAWIAM SERDECZNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 29.11.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Tak na przyszłość pisz z wyłączonym Caps Lock. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.12.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 To nic innego jak nowe forum, z tą różnicą, że ma skupiać tylko te złe opinie.. Ludzie!, zacznijcie tworzyć coś pozytywnego, a nie tylko narzekania. I dobra rada - słowa "oszukała" używajcie tylko wtedy, kiedy macie na to twarde dowody, a nie tylko własne odczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justkaaa 03.12.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 I dobra rada - słowa "oszukała" używajcie tylko wtedy, kiedy macie na to twarde dowody, a nie tylko własne odczucia. A jak ma twarde dowody...? Nalezy pamietać że oszukańczych praktyk wielu wykonawców jest duuuużo więcej niz wyroków sądu w takich sprawach. Większość inwestorów nie chce iśc do sądu w uzasadnionych sporach o kilka tys gdzie jest 100% prawdopodobieństwo wygranej a co mówić o sprawach o 200-500-1000 zł. A takich jest sporo a raczej baaardzo dużo. I czy to nie jest oszustwo, bo nie ma wyroku niezawisłego sądu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.12.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 A jak ma twarde dowody...? A jak ma twarde dowody, to wybroni się z oskarżenia o zniesławienie. Jestem za tym by tępić oszustów, ale.. łatwo też zrobić złą renomę firmie, która na to niezasłużyła. "oszustwo" to poważne słowo, z powodu którego niektórzy robią sprawę sądową, dlatego warto się zastanowić, zanim się użyje takich słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justkaaa 04.12.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 A jak ma twarde dowody, to wybroni się z oskarżenia o zniesławienie. Jestem za tym by tępić oszustów, ale.. łatwo też zrobić złą renomę firmie, która na to niezasłużyła. "oszustwo" to poważne słowo, z powodu którego niektórzy robią sprawę sądową, dlatego warto się zastanowić, zanim się użyje takich słów. eee, jakoś ciężko mi sobie wyobrazić że taki pseudo budowlaniec co to generalnie wychodzi z założenia by zrobić byle jak robotę i zgarnąć kasę nagle poczuł się urażony takimi, często uzasadnionymi oskarżeniami. Generalnie bronic swojego honoru, włącznie z pozwem o zniesławienie, może ktoś kto honor ma, a jak się ma honor to się nie kantuje klientów. A skoro się klientów kantuje to znaczy że honoru się nie ma i należy liczyć że ktoś nazwie takiego wykonawce, sprzedawce, firmę po imieniu, czyli... "firma X to oszuści". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 04.12.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 juz była kiedyś taka inicjatywa i źle się skończyła dla właściciela strony Widzisz, oczernić łatwo bo opisuje się własne odczucia nie zawsze zgodne ze stanem faktycznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justkaaa 04.12.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 A to nie dlatego macie takie zdanie bo jesteście akurat sprzedawcami i wykonawcami usług? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 04.12.2010 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 rączka rączkę myje - ale zastraszające jest to - że fachowcy z forum bronią oszustów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 04.12.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 (edytowane) wybacz ale dość głupie to tłumaczenieSieć z racji swojej anonimowości jest wyjątkowo niesprawiedliwym narzędziem by niszczyć konkurencjePoteoretyzujmyPo drugiej stronie ulicy mam punkt okienny - nazwijmy to XXX.Zgłoszę go na tą stronę zmyśloną historyjkę o tym jak wykiwał mnie i np. wziął zaliczke i nie oddał, nie mam kasy, nie mam okien i co? Kto z Was sprawdzi czy faktycznie takie wydarzenie miało miejsce?Lub inaczejPowiedzmy że napiszę iż występujący w Forum Muratora Redlum okazał się niewypąłcalny, wykonałem dla niego prace wykończeniowe i po dziś dzień mi za nie nie zapłąicłRozumisz redlum co mam na mysli?Rzucic oskarżenie w sieci bardzo łatwo, nie mając żadnej metody weryfikacji czy to prawda czy fałsz uczynisz tylko krzywdę niewinnym ludziomJak byś się poczuł jakby taki post na twoj temat sie pojawił że jesteś oszust i kanalia?rozumiesz co mam na myśłi?Jak się obronisz?Dlatego z taka stanowczością wyrażamy swoje zdanie w postach gdzie psy wieszane są na producentach gdy ewidentna wina jest po stronie kogos innego. Starzy bywalcy pamietają moją stronę - rzetelni i nierzetelni wykonawcyPublikowałem tam wasze uwagi na temat wykonawców, wierzyłem że opisywane sytuacje są prawdziwe, często podpierali się co poniektórzy mailami, zdjęciami, ale w kilku wypadkach okazało się że zostali pomówieni uczciwi wykonawcy przez ludzi którzy mijali się z prawdą w opisie faktów (dołożyłem starań by dokładnie to zweryfikować) i skasowałem tą strone, i tą polecająca jak i przestrzegającą. Edytowane 4 Grudnia 2010 przez jareko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justkaaa 04.12.2010 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 rączka rączkę myje - ale zastraszające jest to - że fachowcy z forum bronią oszustów też mam takie wrażenie... może boją sie, że jak przeskrobia, nawet o 100-200 zł to ich wpiszą na listę niesolidnych... Ale jak chciał jareko-poteoretyzujmy: Załóżmy, że zamówiłam u jareko okna i dałam mu zaliczkę 2000 zł a jareko się z niej nie wywiązał i okien nie zamówił więc ja nie mam ani okien ani zaliczki. Ja go nazywam oszustem bo ja nie mam okien ani zaliczki a on mówi że nie mam żadnego wyroku sądu, że on jest nieuczciwy więc nie mogę tak mówić. Zgodnie z prawem jareko ma racje bo do sądu go nie podałam więc i wyroku nie mam że jareko jest nie uczciwy więc jest niewinny zgodnie z naszym prawem choć wziął zaliczkę i się z niej nie wywiązał. Czy w takiej sytuacji mogę mówic że jareko jest nieuczciwy czy nie? Jareko, co o tym myslisz? Ty w takiej sytuacji powiesz że jesteś czysty jak łza i zgodnie z prawem masz racje co nie znaczy że forumowicz który Cię tak nazwie nie ma racji bo wprawdzie nie ma prawomocnego wyroku ale i kasy która dał Tobie też nie ma... Ile takich teoretycznych sytuacji ma spełnienie w praktyce??? Ja Wam powiem, że baaardzo dużo. I niestety nie wszystkie kończą sie w sądzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justkaaa 04.12.2010 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Aha. Jesli przytoczony Redlum okazałby się niewypłacalny to możesz śmiało nazwać go oszustem z imienia i nazwiska, np. że Jan Kowalski to oszust a nie klient, bo wykonałem dla niego usługę na kwotę 15000 zł a on nie raczył zapłacić. Czy uważasz że w takiej sytuacji Redlum poda Cie do sądku o zniesławienie??? Przecież Ty wiesz że usługę wykonałeś prawidłowo więc brak zapłaty za taką usługę możesz spokojnie nazwać oszustwem lub wyłudzeniem ... jak Cie przytoczony redlum podałby do sądu o zniesławienie to co za problem? Przecież miałaś racje więc się spokojnie wybronisz a redlum tylko poniesie dodatkowe koszty sądowe + koszty Twojego pełnomocnika procesowego.. więc co za kłopot. Jak ktoś niesłusznie Cie oskarża to go od razu do sądu. Będziesz miał prawomocny wyrok i wtedy może na każdą potwarz odpowiedzieć właściwym argumentem czyli prawomocnym wyrokiem o zniesławienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.12.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 taaaaa tylko że zanim będę miał wyrok sądu w ręku zszargana o mnie opnia puszczona w świat spowoduję że stracę pracęNiestety u nas pod tym wzgędem jeszcze nie Ameryka by od tego który pomówił rządać odszkodowania w wysokości takiej jaka się należy to może oskarżający zastanowiłby się czy jego oskarżenie ma podstawę i dowodyTo nie jest takie proste jak ci sie wydaje czego przykladem moga byc czasem widziane na forum nawalanki miedzy inwestorem a wykonawca - i tak jakos dziwnie sie dzieje ze oskarżenia nie wytrzymują konfrontacji z faktami popartymi dokumentacja Podobnie jak Wy jestem za wyeliminowaniem z rynku oszustów ale... ale niestety naszą cechą narodową jest totalny brak obiektywizmu w ocenie i dażenie do przerysowywania pewnych rzeczy i po prostu cwaniactwo. Ileż to było tu jednopostowców piszących o konkurencji wiadomości nie sprawdzalne.Pisz... pisz tak jak ja kiedyś pisałęm, miałem gdzieś podobne przestrogi jakich tobie udzielam az trafilem na cvzlowieka ktoremu zniszczylem rok jego dzialalnosci bo jeden z Forumowiczow przesłał mi informacje niezgodne z prawda, nie chce tego rozwijać bo wstyd mi że tak bezgranicznie uwierzyłem Forumowiczowi a to wlasnie on sie okazał cwaniakiem i oszustem a nie wykonawcaStrona znikneła i już nigdy nie wpadne na pomysl by cos takiego stworzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 05.12.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Jareko ile kasy Ci Redlum nie zapłacił ? Nie odpuszczaj mu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.12.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 nie miałem z nim do czynienia - podałem tylko jako przykład co można zrobić publikując tak naprawdę nie sprawdzone treścijeden odbierze to jako żart tak jak ty - inny weźmie całkiem serio i redlum będzie miał zszargana opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 05.12.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Niesmak pozostał pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.12.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 absmak a nie niesmak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 05.12.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 absmak a nie niesmak absmak=niesmak A możne sma®k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 05.12.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 na moje oko to jest śliski temat i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 06.12.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Dla samej reklamy to też nie jest głupie bo ważne, że o nas mówią, nie ważne czy dobrze czy źle nazwa się przewija. Biorąc pod uwagę klientów to i tak większość nie korzysta z internetu i nie będzie miała pojęcia o takich wpisach czy bazach. Osoby piszące/czytające różne forumowe wypociny są w mniejszości. pozdra adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts