hanraf 29.11.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Proszę o rady, bo sama już nie wiem co robić.Sytuacja wygląda tak: dom stoi, praktycznie gotowy do wprowadzenia się. Wszystkie papiery przygotowane do złożenia w starostwie, żeby zrobić sobie odbiór budynku. Poza jednym: protokołem odbioru przyłącza gazowego na zewnątrz budynku. Przyłącze wykonywane było w październiku 2009 roku, od dwóch miesięcy jeżdżę do gazowni po ten protokół i okazuje się, że firma, która to przyłącze wykonywała nie przekazała gazowni odpowiedniej dokumentacji. Po prostu z tym zwlekają. Nie wiem do kogo uderzyć i jak wyegzekwować ten jeden papier. Czy podwykonawca nie ma jakiegoś terminu na przekazanie dokumentów do gazowni? Mało tego, pozostałe protokoły, które są potrzebne do odbioru budynku są ważne jeszcze kilka dni i po tym czasie znowu muszę za nie płacić! Kto mi zwróci koszty?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 29.11.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 spójrz w swoją umowę z gazownią. Cosik tam się znaleźć powinno. A potem KC i sądy pozostają.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 30.11.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 od dwóch miesięcy jeżdżę do gazowni ! a moze prosciej i zamiast do gazowni udac sie do wykonawcy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts