bigmasaj 29.11.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Witam Jak w temacie mam możliwość podłączenia się do miejskiej sieci ciepłowniczej ale w granicy działki jest również gazociąg.W MPEC-u wyliczyli mi wstępnie że płacił bym miesięcznie 56 pln opłaty stałej a ile za GJ nie wiem (gubię się w tym cenniku) ale z racji że węzeł cieplny będzie moją własnością to najtańsza grupa taryfowa A1 http://www.tg.mpec.pl/cieplownia.php?idt=4&idc=9Za przyłączenie bym nie płacił tylko musiałbym sfinansować węzeł cieplny 5000 netto CO lub 10000 netto CO + CWU.Budynek 96 m2 powierzchni użytkowej , 4 osoby , planuje całość podłogówka .Proszę o parady co Wy byście wybrali .Może ktoś w ten sposób ogrzewa i może napisać na temat kosztów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 01.12.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Płaciłbyś 33,4 brutto za GJ ciepła, ew. trochę więcej, jak VAT wzrośnie od nowego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigmasaj 01.12.2010 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Dużo by mi dało jak by ktoś kto ma dom o podobnych parametrach napisał ile zużywa GJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 02.12.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 ja sobie chwalę ciepłownie miejską, płace 48zł/GJ brutto czyli taniej niż GZ-50 (ok 55zł/GJ), a do tego odpada amortyzacja kotła, jego przeglądy itp ekstra koszty. GJ na sezon powinieneś zużywać maksymalnie 25, lub mniej jeśli dobrze domek docieplisz Widzę, że jesteś zadowolony z ogrzewania. Jaka jest powierzchnia twojego domu, jak ocielony i ile płacisz? Też mam doprowadzone do domu rury z ciepłowni. Obecnie zaślepione w studzience pod domem. Grzeję na razie gazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigmasaj 11.12.2010 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Może jeszcze ktoś kto ogrzewa dom w ten sposób podzieli się informacjami o kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts