nosorozecpiekny 29.11.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Witam poszukuje biegłego sądowego do wadliwej inslatacji wodnej w Warszawie,serdecznie dziękuje za namiary. Próbowałem znaleźć w sieci, nie udało mi się , są od konstrukcji, elektryki ale od instalacji wodnej nie,więc proszę o pomoc. Z góry dziękuję pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawgar 30.11.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Przerabiałem sprawę w przypadku remontu mieszkania w blokach i sfuszerowania łazienki przez zacną ekipę remontową. Idź do Sądu Okręgowego i poproś o listę biegłych sądowych z danej dziedziny. Masz namiary, kontakty telefony. Możesz zadzwonić, zapytać, dowiedzieć się. Inna sprawa to zasadność takiego postępowania.Biegły sadowy może ci wykonać tylko opinię tzw. "prywatną" czyli nie mającą w zasadzie ŻADNEJ niestety mocy prawnej. Jeżeli z taką opinią pójdziesz później do sądu i założysz sprawę, opinia taka w ogóle nie brana pod uwagę przez sąd i w drodze postępowania powołany będzie inny biegłego i celu wydania kolejnej opinii w tej samej sprawie. Czyli wydana kasa a efektu brak.Co ważne, pod taką opinią, biegły nie może się podstęplować swoją pieczątką "biegły sądowy" tylko jako JAN KOWALSKI.Taki ładny świstek do powieszenia na ścianie. Zastanów się może nad sądem polubownym albo mediacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 30.11.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Tak z innej beczki, co można spieprzyć w instalacji wodnej?Rozumiem grzewcza, kanalizacyjna, ale w wodnej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawgar 30.11.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Można cyrkulację podłączyć w obiegu zimnej wody, można podłączyć ciepła wodę do WC, można pogiąć wszystkie rurki lub pozostawić nieizolowane. Można wyprowadzenia pod baterię dać na różnej wysokości ciepła woda względem zimnej. Niestety moje wyobraźnia jest zbyt płytka nad twórczość wykonawców. Znajomemu podczas remontu pracownicy sikali przez balkon i wyrzucali puszki po piwie na trawnik. Czy w umowie zawarł byś punkt, proszę nie sikać przez balkon? lub proszę nie wyrzucać na trawnik puszek po piwie?A to tylko punkt dotyczący jakiś tam spraw porządkowych a nie wykonawczych.Ja jak na razie mógłbym dopisać, proszę aby wykonawca nie wyjadał mi marchewek z mojego ogródka i nie przełaził do sąsiada za płot i nie zbierał grzybów. Faktycznie i realnie boję się pomysleć co może być w takich instalacjach wod zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts