kenji 29.11.2010 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Witam Albo źle szukam, albo nigdzie to nie było sensownie opisane. Jako, że na dniach mają być w mojej okolicy solidne mrozy, to chciałbym wypompować wodę z ogrzewania podłogowego. Mam kompresor, tylko nie wiem teraz jak się do tego zabrać. Na belce rozdzielacza mam dwa zawory odpowietrzająco-spustowe. Wystarczy jak jeden z nich zostawię otwarty, a do drugiego podłącze kompresor? Czy może muszę każdą nitkę z osobna wypinać z rozdzielacza i przedmuchiwać? W obecnej chwili mam wewnątrz domu temperaturę 3-4 stopnie, ale jak na dworze spadnie do -14 (co zapowiadają w mojej okolicy), to nie ma bata żeby w nieogrzewanym domu było powyżej zera. Stąd moja prośba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
out 29.11.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 to jest coś opisane: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?41312-Wodne-ogrzewanie-pod%C5%82ogowe-mo%C5%BCliwo%C5%9B%C4%87-jej-opr%C3%B3%C5%BCniania. osobiście "przepuszczał" bym powietrze przez poszczególne sekcje, pozostałe zamykając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 29.11.2010 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 30.11.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Przed opróżnianiem dolać trochę koncentratu przeciwzamrożeniowego, wymieszać i dopiero wydmuchać powietrzem. To co zostanie nie zamarznie. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts