dzieciol1 29.11.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 (edytowane) witammam problem bo wlasnie robie adaptacje poddasza i chce poprawic sciany szczytowe ktore maja tylko 6 cm jak je poprawic od wewnatrz?myslalem nad bloczkami ytong tylko jaka grubosc kupic?mozecie mi pomoc i doradzic co zrobic zeby bylo cieplej na tym poddaszu?z gory dzieki Edytowane 29 Listopada 2010 przez dzieciol1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 30.11.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Coś te 6 cm nie bardzo pasuje.Proponuję zrobić ruszt ,dać wełnę , folię paroizolacyjną i płyty gips/karton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzieciol1 30.11.2010 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Coś te 6 cm nie bardzo pasuje. Proponuję zrobić ruszt ,dać wełnę , folię paroizolacyjną i płyty gips/karton. sciana jest z cegly,ogolnie ma chyba jednak z 10 cm a z wyglebianiami wystajacymi ma 24 cm,czyli najlepiej chyba jakby dokupic ytonga 5+7 cm czyli 12 cm mi brakuje i wtedy sciana byla by rowna? sciana musi byc poprawiana od wewnatrz,welna zrobi wilgoc chyba?wolalbym ten ytong multipor,moze bylo by cieplej na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 01.12.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Tak, napewno jak zrobisz Ytonga to bedzie cieplej niż jak zrobisz wełnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzieciol1 02.12.2010 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 to znaczy mi chodzilo o ytonga mutlipor.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 06.12.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 i naprawdę myślisz że multipor jest cieplejszy od wełny? Bo wg. mnie wełną lepiej ocieplisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi1983pl 08.04.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Witam! Jestem nowym użytkownikiem forum, proszę moderatorów o wyrozumiałość jeśli coś zrobię nie tak. Podłączam się pod temat bo mój kłopot wygląda podobnie a nie chcę zaczynać nowego tematu zaśmiecając forum.Planuję docieplenie ścian zewnętrznych od środka inna opcja odpada ze względu na styl elewacji zewnętrznej budynku.Nie chcę zbytnio zmieszać powierzchni użytkowej pomieszczeń które będą ocieplane, przez co mój wypór padł na YTONG MULTIPOR 5-6 cm. Moje pytanie brzmi jaka jest przenikalność ciepła takiego bloczka o grubości 5-6 cm w porównaniu ze styropianem o takie grubości. Wiem, że styropianu nie stosuje się od wewnątrz ze względu na "punkt rosy" z tego samego powodu odpadają wełny jak sądzę. Czy docieplenie takimi bloczkami ma w ogóle sens, w internecie nie potrafię odnaleźć informacji na ten temat. Proszę fachowców o wypowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts