Aga-Białystok 29.11.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Hej, ślisko mi się na ganku zrobiło Na razie położyłam grubą wykładzinę dywanową na podkładzie z plecionki, ale to taki ryzyk fizyk, już nie mówiąc o wątpliwych walorach estetycznych. Coś muszę na ten ganek z gresu rzucić. Myślałam o taśmach antypoślizgowych - czy ktoś użytkuje? Czy po takiej taśmie zostają ślady (oczywiście chciałabym ją na wiosnę zerwać)? A może ktoś zna jakiś inny patent? Ja i moje zdrowie będziemy wdzięczni za cenne rady Pozdrawiam! Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 30.11.2010 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 ja zastosowałam połączone ze sobą wycieraczki gumowe takie grube z otworkami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 30.11.2010 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Jaki, coś takiego? http://www.leroymerlin.pl/produkty/wycieraczka-gumowa-alfa,1249284148,1249283807.htmlA w jaki sposób je połączyłaś? Związane po prostu?Dzięki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 30.11.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Dokładnie takie same, połączyłam grubszym sznurkiem. Schody też tym udekorowałam. Mam już trzeci sezon i sprawdza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 30.11.2010 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Grejt, no to jadę dziś dokonać zakupu! Dziękówa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 30.11.2010 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Informuję, że działa znakomicie. Dostępne były maty metr na półtora za 99 zł, ale o dziwo bardziej opłacało się kupić wycieraczki za 10zł. Połączyłam je czarnym sznurkiem- nic nie widać i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 01.12.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Cieszę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 25.12.2010 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 Można prosić o zdjęcia tych gumowych mat na schodach? Jak to rozwiązałyście na stopniach? Maty przycięte czy też nie i czy połączone sznurkiem z tymi na podeście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milunia 25.12.2010 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 Testowałam dwa rodzaje taśm z Tesy ok 30 zeta za 5m ( do wyboru dwa warianty bezbarwna i czarna) oraz tańszą 10m za ok 20zł . Pierwsza ma strukturę grubego papieru ściernego , druga zaś tylko wypukłe guziołki. Ale i jedna i druga musi być klejona na idealnie suche i przy temp podłoża pow. +5 st. więc raczej teraz klejenie odpada, choć znajoma w desperacji kleiła klika dni temu grzejąc najpierw taśmę na grzejniku ( efekt raczej marny). Moje wrażenia są takie: fajna jeśli jest mokro od deszczu, jeśli śnieg przymarznie to i tak kicha bo obkleja szorstką powierzchnię. Przeźroczysta jest niewidoczna do momentu kiedy się nie zabrudzi - później i tak robi się czarna... Szorstka jest lepsza od takiej z wypukłościami , jedną jak i drugą można usunąć preparatami do zmywania naklejek . Pomysł z wycieraczkami w gumowe kółeczka - jest bardziej praktyczny i też o tym myślę. A że nie wygląda?- no na pewno lepiej niż domownicy w gipsie w końcu byle do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 25.12.2010 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 Maty bez problemu się przycina do rozmiaru stopnia. Ja nie łączyłam z tymi na podeście, mimo niewielkiego rozmiaru trzyma się idealnie. Właściwie to jakby trochę przymarza do płytek, a teraz jak jest odwilż to trzyma się na takich wypustkach, które są z 'lewej' strony maty. Jutro postaram się zrobić zdjęcia - w świetle dziennym:) Jeśli kogoś nie kłuje w oczy 'estetyka' takiej maty (moim zdaniem wygląda zupełnie normalnie), albo nie ma innego wyboru to naprawdę polecam to rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 26.12.2010 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 26.12.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Dziękuję bardzo za zdjęcia. Jutro biegnę do Liroya po wycieraczki. Mam dokładnie taką samą przed drzwiami. Połączę parę sznurkiem ale tą na stopień będę musiała przyciąć, bo mam węższy niż szer. wycieraczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 28.12.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 są taki kratki do łączenia tych wycieraczek... warto wspomnieć, że te gumowe wycieraczki mogą zostawiać plamy. Miałem taką i po kilku miesiącach trzeba było się napracować aby usunąć ślady po niej - ale może na jakąś kiepską gumę trafiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 28.12.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Poproszę o zdjęcia takich kratek. Pewnie to estetyczniej niż wiązanie sznurkiem. Gumowe wycieraczki rzeczywiście zostawiają czarne ślady, zwłaszcza na moim klinkierze, ale kiedy myję mopem schody to zmywają się bez problemu. Klinkier dopiero 'przeżywa' pierwszą zimę, a że teraz, wiadomo, schodów nie myję, to może po dłuższym czasie trudniej te ślady umyć. Zobaczę wiosną... Ale lepiej pomęczyć się ze śladami gumy niż w gipsie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 28.12.2010 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Te czarne ślady to...gumką myszką się ściera P.S. Czarnego sznurka (supły od spodu) kompletnie nie znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 28.12.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Te wycieraczki które zostawiły plamy to były tylko w zimie czy też latem? Moje nie zostawiały żadnych plam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 28.12.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Poproszę o zdjęcia takich kratek... Takie cuś http://dywanstyl.pl/img/products/thumbnail/1870_5113.jpg http://dywanstyl.pl/img/products/thumbnail/1870_5116.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 28.12.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 G.N. Dzięki za zdjęcie! Sprytne te kratkiJaki - to właściwie nie są plamy tylko takie kreski od gumy, jak ktoś ma buty podgumowane to też potrafi zostawić ślad na płytkach, nie zauważyłam czy pogoda ma tu znaczenie, ale bezproblemowo schodzą przy myciu mopem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milunia 08.01.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Właśnie chciałam się podzielić nowym zastosowaniem dla taśm antypoślizgowych: otóż świetnie nadają się do podklejania butów ) zdesperowana tym że dziecię co rusz zalicza wywrotkę idąc do szkoły w ślizgających się ( niestety nowych) butach postanowiłam wypróbować taśmę przyklejając kilka paseczków do oczyszczonej i odtłuszczonej benzyną extrakcyjną podeszwy. Efekt? Rewelacja! Na razie minęło kilka dni ale taśma trzyma nawet jeśli nie na zawsze to warto tym bardziej przy tej pogodzie gdy pada i zamarza na chodnikach- polecam wszystkim ślizgającym się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturos32 09.12.2015 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 (edytowane) Hej, ślisko mi się na ganku zrobiło Na razie położyłam grubą wykładzinę dywanową na podkładzie z plecionki, ale to taki ryzyk fizyk, już nie mówiąc o wątpliwych walorach estetycznych. Coś muszę na ten ganek z gresu rzucić. Myślałam o taśmach antypoślizgowych - czy ktoś użytkuje? Czy po takiej taśmie zostają ślady (oczywiście chciałabym ją na wiosnę zerwać)? A może ktoś zna jakiś inny patent? Ja i moje zdrowie będziemy wdzięczni za cenne rady Pozdrawiam! Aga Hej, no powiem Ci, że to śliski temat. Chociaż tak szczerze mówiąc, to naprawdę trzeba uważać, taka podłoga może być naprawdę niebezpieczna. U mojej siostry było podobnie. Szukaliśmy skutecznego sposobu. Tym bardziej, że ma 3 - letnie dziecko, baliśmy się, że w końcu rozbije sobie głowę. Siostra przykleiła taśmy, ale z czasem się odkleiły... Nie zostawiły na szczęście śladów po odklejeniu. Fakt jest taki, że długo przyklejone nie były, po prostu same odeszły od podłogi. Nasz kuzyn polecił metodę antypoślizgową [sPAM]. To taka niewidoczna mgiełka, która tworzy specjalną powłokę. Nie zmieniła koloru podłogi no i działa. Edytowane 17 Grudnia 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts