Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka temperatura na zewnątrz ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Meldunek z przedgórza sudeckiego (dolnośląskie):

- 7 st.

śnieg - 40 cm.

Muszę też trochę nerwy wyładować.

Te cholerne pługi oczyszczając drogi zawalają mostki i wjazdy do posesji. Nie mogłem się wczoraj dostać do domu. Wypadało zaparkować kilometr dalej i wracać z buta. Po co mi przejezdna droga, jak i tak nie mogę dotrzeć na miejsce. Oni nie powinni odwalać śniegu w tych miejscach? Robią to na metry, godziny czy na sztukę - myślę, że to ostatnie.

Pozdrawiam

No toś mnie wk...ił.

Taki temat, po tym jak zasypiałem z łopatą i budziłem się z łopatą ????

A tak na serio:

-11 o 6.30

pzdr

O, widzę, że też kochasz odśnieżać :) Dziś jadę po dużą łopatę :)

U mnie 8.00 rano pod Łodzią -10

pozdrawiam, majki

Hm, eee nie wiem jak Wam to powiedzieć... ale duże macie te podjazdy do odśnieżania?

Bo mój mąż zerwał się skoro świt i ładnie odśnieżył cały podjazd, ścieżki do furtki i do bramy oraz miejsce przed domem na manewrowania samochodem i się jeszcze cieszył że mógł na świeżym powietrzu popracować. Fakt wrócił zmęczony ale i bardzo z siebie zadowolony :)

No nie, to mój mąż przyjął inną strategie. Początkowo chciał iść wczoraj odśnieżać na bieżąco ale jak zobaczył ta zawieruchę to uznał że nie ma sensu i zmienił strategie, bo wiatr szalał i nawiewał śnieg to tu tam . Poczekał do rana az opady ustały i dopiero wtedy ruszył do boju.

-24 na wysokości ~3m nad ziemią

-26 na 1 metrze

Podlasie oczywiście ;)

a o dzisiejszym odśnieżaniu skrobnąłem nieco (z fotkami ;) ) tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?49418-czym-od%C5%9Bnie%C5%BCacie&p=4416906&viewfull=1#post4416906

Edytowane przez edde