gigue 30.11.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 interesuje mnie detal połączenia oraz system ukrytego orynnowania zorganizowany tak, zeby wszystko mozna bylo gladko przykryc (zarowno krokwiowy dach jak i elewację) jednym materiałem. Czy macie jakies pomysly? (ważne by uniknąć mostków termicznych!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wozbart 12.02.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Witam również jestem zainteresowany tym tematem.Mam wstępnie zaprojektowane przez architekta takie rozwiązanie, że dachówka ceramiczna w kolorze grafitowym schodzi z dachu na ścianę i tworzy elewację, czyli na dachu i na jednej ze ścian elewacyjnych jest ten sam materiał - dachówka.Niestety waham się, czy realizować takie rozwiązanie, gdyż nie posiadam szczegółowych wytycznych jak to zrealizować, a wykonawcy kiedy z nimi rozmawiam na ten temat patrzą na mnie jak na idiotę.Czy ktoś się zetknął z tego typu rozwiązaniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 12.02.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Temat dość prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 13.02.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 interesuje mnie detal połączenia oraz system ukrytego orynnowania zorganizowany tak, zeby wszystko mozna bylo gladko przykryc (zarowno krokwiowy dach jak i elewację) jednym materiałem. Czy macie jakies pomysly? (ważne by uniknąć mostków termicznych!) Detale są w PROJEKCIE WYKONAWCZYM - wystarczy go otworzyć i zrobić zgodnie z projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 13.02.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Lepiej , tzn. bezpieczniej zrobić okap bez rynny. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.02.2011 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 A czym się to różni od mansardowego dachu? Więc jaka to trudność? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 14.02.2011 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Tylko kątem. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts