andre128 30.11.2010 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Witam właśnie wyszlifowałem gładź i teraz chciałbym ją zagruntować i pomalować. Proszę was o poradę jakiego gruntu mam użyć, jakie gruntowanie będzie lepsze czy samym gruntem ewentualnie grunt zmieszany z farbą białą proszę was o poradę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 30.11.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Z gruntami trzeba uważać ja tak sobie zagruntowałem płyty gk że teraz nie mogę ich zamalować. Lepiej kupić farbę gruntującą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre128 30.11.2010 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 a oprócz farby gruntującej jakieś inne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 30.11.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Witam...gruntowanie po gładziach przed malowaniem powinno wykonywać się farbami gruntującymi ,użycie zwykłego gruntu może skutkować "ślizganiem się" farby po podłożu, zazwyczaj producent farby docelowej ma w ofercie grunt pod nie, jeśli nie, polecam grunt Śnieżki....pozdrawiam J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 30.11.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Ja tam u siebie wszystkie ściany, czy to tynki gipsowe, czy też zabudowę z k/g, gruntowałem jakimś gruntem (taki jaki miałem pod ręką), następnie kolorem 2 razy i wszystko było ok, nic się nie śłizgało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre128 02.12.2010 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Sorki koledzy a mógłbym was konkretnie prosić o poradę czym będzie lepiej zagruntować ściany. Zwykłym gruntem czy zmieszany grunt z farbą biała??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 02.12.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 a czemu zapierasz sie rękami i nogami przed najlepszym (dla mnie jedynym) rozwiązaniem jakim jest farba gruntująca? koniecznie chcesz ryzykowne półśrodki? warto ryzykować? ile zyskasz a ile możesz stracić (kasy na materiał, robociznę, poprawki, nerwów, czasu..)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAFIRAFI 02.12.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Witam jak chcesz mieć dobrze zrobione to kolejność jest taka: -gruntowanie gładzi gruntem , kup najtańszy w castoramie czy innym obi (grunt redukujący chlonność )jakieś 20 zł za 10 L pomaluj wszystko ławkowcem jeden raz .firmowe grunty są za mocne do tego celu i potem przy złym wykonaniu farba się slizga -farba podkładowa jedna warstwa nakladana wałkiem (śnieżka dulux będą dobre - farba nawierzchniowa(emulsja) dwa razy walkiem i gotowe nigdy nie mieszaj farby z gruntem (chyba że lubisz robić dwa razy) technika sprawdzona na tysiącach metrów kwadratowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 04.12.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Żadnych kombinacji grunt zalecany przez producenta farby. W innym przypadku nie będzie gwarancji a i jakość materiałów systemowych jest większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts