mario0658 30.11.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Witam Mam takie pytanko a mianowicie co zrobic z kominem jesli mam WM ? Zdecydowalem sie na WM nie rezygnujac z komina (potrzebny byl do kominka i ewentualnie za 100lat do ogrzewania gazowego) I teraz tak sobie mysle ,ze chyba dobrze by bylo go pozatykac od gory moze styropianem i zapiankowac . W pomieszczeniach wlasnie tak zrobilem , lub nawet nie wybijalem otworow wentylacyjnych. Rozumiem ,ze komin to potezny mostek i konwekcja powietrza przy mrozach wyciaga cieplo. Tylko czy czasami po uszczelnieniu nie bedzie sie dzialo cos z nim ? Moze to dziwne pytanie ale wlasnie tak mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 30.11.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 przepisy wręcz zabraniają stosowania dwóch rodzajów wentylacji w domu, tak więc, albo wentylacja kominowa, albo mechaniczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario0658 30.11.2010 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 nie zrozumielismy sie ... Napisalem wyraznie - pozatykalem otwory wentylacyjne w pomieszczeniach ....Zastanawia mnie tylko sam komin a raczej te kanaly od samej wentylacjii w kominie..... i wlasnie co do niego mam pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 01.12.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Zatkaj te kanały na strychu, tuż nad podłogą. Można pianką ale ostrożnie tak żeby w razie czego łatwo było tą piankę usunąć.Na zakończenie kanałów wentylacyjnych założyłbym daszki lub nasady chroniące kanał przed opadami.Taka nasada byłaby moim zdaniem dobra:http://www.darco.com.pl/oferta/p,6,stale-nasady-kominowe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 01.12.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 ok, moja wina, nie doczytałam. odpowiedz juz masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario0658 01.12.2010 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 tak wlasnie sadzilem ... dziekuje za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts