paroofka 30.11.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 (edytowane) Córka ciągle chodzi z katarem i suchym kaszlem... Podejrzewamy że problem jest w powietrzu (czystym wiejskim? ) a dokładniej - w alergenach i bakteriach które w nim wiszą. Zastanawiamy się nad kupnem oczyszczacza powietrza, który podobno absorbuje alergeny, bakterie i wirusy. Czy ktoś ma doświadczenie z tego typu sprzętami? Dodam, że zależy nam na sprzęcie w miarę "mobilnym", który będziemy mogli łatwo przenieść z pokoju dziecięcego do np. salonu. Czy ktoś miał już podobne problemy i może polecić konkretny sprzęt? Znalazłem kilka urządzeń, ale trudno mi wybrać jakiś jeden konkretny... Może np. taki Daikin? Edytowane 26 Kwietnia 2013 przez paroofka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 01.12.2010 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Czy nowy dom to dom nowo wybudowany? Jaką macie wilgotność powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezdachu 05.01.2011 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Witam.Sam mam oczyszczacz heneywell i uzywam go jak wszyscy zaczynaja kaslac lub maja zatkane nosy.Wada -zre duzo pradu i jest glosny nawet na najnizszych obrotach .Jesli chcesz aby dzialal prawidlowy kup tylko taki ktory jest wyposazony w filtr HEPA, wlapuje nawet najmniejsze alergeny.Niestety wymenne filtry starczaja na gora 1 rok i kosztuja w moim przypadku tyle co cale urzadzenie .Najlepsza recepta to albo przejsc sie do specjalisty alergologa albo dobrze wietrzyc mieszkanie.Nowe domy potrafią miec duzo wilgoci a wiec i grzybow/plesni, nalezy tez bardzo zwracac uwage na materialy jakies sie stosuje-farby , lakiery , itp.U mnie alergolog poradzil zeby nawet rosliny doniczkowe wywalić.Otoczylismy sie kolejno oczyszczaczami , wentylatorami i nawilzaczami a niewiele to dalo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.01.2011 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 No to oczyścicie to powietrze i dziecko nie będzie wypuszczane na podwórko? To po co przeprowadzka na wieś? Myślę, że problem jest w domu, a nie okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts