wicu2 30.11.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Witam!mam dwa pytania:1.jestem w trakcie budowy domu letniskowego o pow. 80 m2 ze zmieniona konstrukcją z drewnianej na murowany. W projekcie jest zawarte ogrzewanie kominkowe.mam dwa wolne przewody kominowe.Budynek jest aktualnie w stanie surowym zamkniętym zadaszony itd.chciałbym zamontować centralne ogrzewanie. proszę o poradę czy muszę to gdzieś zgłaszać itd itp. i czy potrzebuje projekt instalacji c.o ?2.czy istnieje np. możliwość zamontowania instalacji c.o. po oddaniu domu do użytkowania i pozytywnym odebraniu budynku. i czy wtedy muszę cokolwiek zgłaszaćproszę o porady...Z góry dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 01.12.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Jak ten domek letniskowy będzie użytkowany? Czy aby na pewno ma sens montowanie CO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicu2 06.12.2010 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Jak ten domek letniskowy będzie użytkowany? Czy aby na pewno ma sens montowanie CO? Na pewno jest sens ponieważ planuje tam zamieszkać na stałe, a bez centralnego nie ma szans nawet starać się o zameldowanie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 06.12.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 A to zmienia postać rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 06.12.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 czy potrzebujesz jakiegoś zezwolenia na to co nie wiem nie jestem ma bieżąco z papierkami ale na pewno można takie ogrzewanko zrobić po oddaniu budynku tylko żebyś nie popadł w niepotrzebne koszty powiedz o tym za wczasy hydraulikowi który to potem zrobi niech ci powie jak wszystko przygotować by było gdzie położyć rurki itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts