danielon 30.11.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 witam, czytałem że przy zakupie kolektorów słonecznych można dostać jakieś dofinansowanie czy wie ktoś jak to wygląda sytuacja?? ile to kosztuje ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.11.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?160188-Wreszcie-s%C4%85!!!-Rz%C4%85dowe-dotacje-do-solar%C3%B3w/page2Tu możesz co nieco przeczytać ale nie zachęca raczej do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielon 30.11.2010 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?160188-Wreszcie-s%C4%85!!!-Rz%C4%85dowe-dotacje-do-solar%C3%B3w/page2 Tu możesz co nieco przeczytać ale nie zachęca raczej do tematu. naprawde zawiła sprawa z tymi kolektorami.... zabiora podatek i pare innych rzeczy i z dotacji zostanie pare groszy... ehh.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.11.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Na prawdę zawiła sprawa z tymi kolektorami jest po prostu taka że w 90% przypadków one się po prostu nie opłacają. Nie w naszym klimacie. Tutaj na forum znajdziesz ogrom informacji i wyliczeń na ich temat. Trochę poszukaj.Podpowiem http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?102-Kolektory-wymiana-do%C5%9Bwiadcze%C5%84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.11.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Bobek, ty złośniku:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 01.12.2010 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 A ja się cieszę, że nasze Państwo nie popisało się z tymi dopłatami. Na zdrowy rozum dlaczego mamy płacić z naszych podatków na zakup kolektorów w domach prywatnych? Albo coś się opłaca i mądzy ludzie sami za to zapłacą, albo się nie opłaca i trzeba z pomysłu zrezygnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 01.12.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Powinni zachęcać ale nie powinni robić sobie jaj z tych zachęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 02.12.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Liwko, kolektory się opłacają i to bardzo Jak kupisz zestaw i sprzedawca zarobi na tym 10% to czy mu się to nie opłaca : ) Punkt widzenia zależy od punktu patrzenia pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.12.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Ty chyba żartujesz Serwis24, 10%??? Pamiętam jak znajomy ze sklepu instalacyjnego zaproponował mi je z 20% rabatem i się mocno zdziwił jak te jego kolektory olałem. Kumpel powiedział mi że mi je z Chin za darmo przywiezie i teraz się grubo zastanawiam czy warto komplikować system:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 02.12.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Rabaty rabatami a i tak mało kiedy ktoś zarabia więcej niż 10 %. Choć niektórzy instalatorzy są dumni, że dostali 60 % rabatu na coś i wtedy to coś jest najlepsze i polecane Z Chin też nie warto, lepiej kupić kawałek blachy, rury i szkła i zrobić samemu, jak ktoś ma czas. Tylko z ramą może być trochę roboty. Jak ktoś nie ma czasu to zanabywa drogą kupna i się cieszy pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.12.2010 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Ostatnio jeden cwaniak którego nie lubię pochwalił mi się że sobie kupił solary za 13 000 i teraz będzie miał za darmo ciepłą wodę latem. Pomijając to że ma gaz za który i tak musi zapłacić przesyłowe więc to jest zupełny nonsens policzyłem mu szybko jaką to on ma darmową wodę. 13 000:20 lat (zakładana żywotność)+70zł (roczna praca pompki)+100 (jakiś tam serwis, glikol, pierdoły, wiadomo nie zawsze 100 ale np po 10 latach 1000):7 (sprawność roczna w miesiącach)=117zł miesięcznie. Kopara mu opadła. Powiedziałem mu że mógł se lepij grzałkę kupić za kilkadziesiąt zł to się na mnie w...ił i sobie poszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts