Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kominki bez czarnej szyby

Wojtek R

Recommended Posts

Tani, marketowy wkład z pw po 3 dniach palenia od góry bez mycia szyby, oczywiście dzisiaj tez bez mycia, lekko przetarta z pyłu papierem. Ktoś w tym dziale proponował mi naprawę wkładu polegającą na zamianie tej szyby na blachę????? Chyba powinien to odszczekać.

a mówisz ,że palisz już 9-ty sezon .........:D:D;)

• Odpowiedzi 158
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mało?

dużo?

myślisz, że wytrzyma jeszcze ten sezon?

mam nadzieję, że posłuży trochę dłużej - pożyjemy, zobaczymy.

Jak dla mnie to rewelacja i sukces na miarę super kominka marketowego 2012.

Skoro nie widzisz w nim nic co wyklucza jego funkcjonowanie to domniemam ,że przetrwa jeszcze nie jeden sezon.Ale powiedz co na to branżyści???.Jak myślisz dają gwarancję na swoje wyroby 10 lat ???

Ale powiedz co na to branżyści???.Jak myślisz dają gwarancję na swoje wyroby 10 lat ???

Branżyści najprawdopodobniej doszukaliby się w nim tylu wad, że namówiliby na jego wymianę, ten miał 2 albo 3 lata gwarancji, ale nie był w tym czasie serwisowany, jak również sprawny jest w okresie pogwarancyjnym, dlatego ostra krytyka marketowych wkładów w tym dziele nieco mnie dziwi.

normalnie szczęka opada

Tylko, że mogłeś się bardziej postarać i przed zrobieniem zdjęcia dokładniej doszorować szybę, szczególnie w dolnej części:D

Przechwytywanie.jpg

Witam.

dlatego ostra krytyka marketowych wkładów w tym dziele nieco mnie dziwi.

Kbab ... zlituj się bo nudą wieje ... Ciebie i ten wkład już przerabialiśmy w poprzednim sezonie ... znowu tę swoją mantrę zaczynasz ... ?

To że kupiłeś go w "markecie" nie znaczy on był "marketowy", jak i jego producent oraz cena, która była dwukrotnie większa od tych, które każdy ma na myśli wypowiadając słowo "marketowy" ...

W marketach budowlanych można także kupić wkłady firmy Kratki.pl (każdy o 200 zł droższy niż w każdym salonie z wyrobami tej firmy), drogie (jak na market) paleniska Unico ("odchudzone - specjal edyszyn a'la market budowlany") i piecyki firmy Romotop, Wamsler i Thorma (w niemarketowym przedziale cenowym 3 - 7 tysięcy PLZ). I o czym to świadczy ? ... No o niczym właściwie ...

Pozdrawiam.

Ok trochę mnie poniosło - macie lepsze fotki szyb wkładów z pw po kilku dniach palenia - chętnie obejrzę - może czegoś się douczę?

Za wkład w markecie (to nie reklama) castoramie zapłaciłem chyba 2450zł, za marmurową obudowę 1450zł - montaż samodzielny, oczywiście trochę płyty kg, wełny i profila alu (mam faktury)

Oj tam , oj tam ....skrobak mu się złamał....

w tym sezonie zakupię nowy - może się nie złamie.

Edytowane przez kbab

• 4 months później...

Witam,

szukam niedużego kominka z boczną szybą. Znalazłam jeden, który mi się podoba http://netkominki.pl/kominki-powietrzne/358-wklad-kominkowy-zuzia-16kw-prawy-bs-szyby-laczone-bez-szprosa.html

Możecie coś więcej powiedzieć o tym kominku? ma ktoś taki? jaki jest w użytkowaniu? szyby sie nie brudzą?

Podobno można też do niego dokupić dolot? polecacie takie rozwiazanie?

Mam dom 150m2, kominek bedzie grzal salon, lazienke i ewentualnie 2 pokoje.

Będe wdzięczna za odpowiedź. Moj facet jest za granicą i to na mnie spadl wybor i zalatwienie takich spraw

Pozdrawiam:)

Ja cały ten sezon używałem bef home inter 7 [ATTACH=CONFIG]182912[/ATTACH]

Kominek mega wydajny, szyba w rogach trochę się smoli a poza tym wszystko ok. No i ciekawy design panoramiczny

FAKTYCZNIE WYGLĄDA JAK NOWY, szyba czysta, wyłożenie paleniska również. SUPER

I to użytkowany cały sezon... REWELACJA !!!

Czyli są dobre produkty.

Czysta szyba jest tylko we wkładach blaszanych z wewnętrzną izolacją np. z szamotu,ale takie kominki słabo grzeją. Czsta szyba we wkładach

grzewczych , żeliwnych i wodnych jest tylko wtedy , gdy posiadają system ACS.

Jakieś źródło tych informacji?

Witam.

Czysta szyba jest tylko we wkładach blaszanych z wewnętrzną izolacją np. z szamotu,ale takie kominki słabo grzeją. Czsta szyba we wkładach

grzewczych , żeliwnych i wodnych jest tylko wtedy , gdy posiadają system ACS.

... Also sprach Zarathustra ...

Pozdrawiam.